Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 10°C Még több cikk.

Rendőrtanúk meghallgatásával folytatódott a Zsanett-ügy

"Következetes, összefüggő és élményszerű volt, amit Zsanett elmondott" - ezt mondta szerdán a Fővárosi Bíróságon az a XIII. kerületi rendőrtiszt, aki 2007. május 4-én elsőként hallgatta meg részletesen az állítólag rendőrök által megerőszakolt fiatal lányt. Egy másik vizsgálótiszt, egy rendőrnő, aki régebbről is ismerte Zsanettet, azt mondta a tárgyaláson a lányról: "ahogy kinézett, az teljesen megfelel annak, ahogyan egy ilyen bűncselekmény sértettje kinéz".

A közéletben és az egész közvéleményben is rendkívül heves indulatokat váltott ki az, hogy 2007. május 4-én hajnalban rendőrök állítólag megerőszakoltak egy 21éves fiatal lányt Budapest belvárosában. Az eset után több magas rangú rendőrségi vezető távozott posztjáról. Miután a hatóságok nem látták a rendkívül súlyos vádakat bizonyíthatóknak, a sértett úgynevezett pótmagánvádas eljárást kezdeményezett. A Fővárosi Bíróságon szerdán folytatódott perben 8 rendőrtisztet hallgattak meg tanúként.

A tárgyaláson elhangzott: a XIII. kerületi rendőrkapitányságon, ahová Zsanett és családja, mint ottani lakosok segítségért és tanácsért fordultak, többen is meghallgatták a lányt. Az a vizsgálótiszt, aki korábbról ismerte Zsanettet és családját, alig 2 órával a történtek után beszélt vele. A rendőrnő, aki korábban már több erőszak áldozatának ügyét is vizsgálta, azt mondta: Zsanett eléggé magába volt roskadva, zilált volt és összegörnyedt, nem láttam rajta sem alkohol, sem kábítószer hatását. Zsanett úgy viselkedett, mint amikor egy nő szégyelli magát, összekuporodott, lehajtotta a fejét.

A XIII. kerületi rendőrkapitányság egy másik tisztje, aki az első részletesebb meghallgatást lefolytatta, így idézte fel a történteket: hihetetlen történet volt, lehet, hogy pont azért igaz, mert annyira hihetetlen. A feletteseinek minden esetre azt jelentették: úgy néz ki, valós a bejelentés. A per pénteken szakértők meghallgatásával folytatódik, várhatóan meghallgatja a bíróság majd azt az orvost is, aki annak idején Zsanettet megvizsgálta.

Olvasóink írták

 • 19. Magyarka1 2009. március 06. 17:28
  „Egyszer mindegyik hazug embernek eljön a nehéz óra, a számonkérés ideje.”
 • 18. MTT 2009. március 06. 15:15
  „na ja, én is arról beszélek....”
 • 17. Magyarka1 2009. március 06. 12:48
  „Rendet és igazságot akarunk.”
 • 16. MTT 2009. március 05. 19:38
  „csak nehogy utána, miután átkelt, meg feljelentse a kardhalat....:)))”
 • 15. Magyarka1 2009. március 05. 14:56
  „Zsanett át fog kelni a tengeren.”
 • 14. pampus 2009. március 05. 11:41
  „Azért arról ne felétkezzünk meg, hogy a bíró abból az anyagból ítélkezik, amit elé tesznek. Hogy mi az igazság ebben és más ügyben más kérdés és mellékes e rendszerben.”
 • 13. soproni 2009. március 04. 18:29
  „Itt mindenki szemtanuja volt az eseményeknek,hogy ennyire tájékozott? Addig ne itélkezzetek feleslegesen,amig nem tudjátok ki,vagy kik felett kell ! A gyengébbek kedvéért...a lányt nem "megtömték",hanem megerőszakolták......ha megerőszakolták!”
 • 12. Goldmund 2009. március 04. 18:19
  „Igen, akármilyen ítélet születik, biztosat nem fogunk tudni az ügyről.
  Az én abszolút szubjektív véleményem a következő: mindkét fél hazudik. Szerintem megtömték a csajt elölről-hátulról, de nem erőszakkal vagy fenyegetéssel.

  Megállították, nem volt nála jogsi, forgalmi, talán bódítószer hatása alatt is állt (talán nem). A rendőrök elmondták neki, hogy most ezért mit is kéne tenniük, majd (vagy a rendőrök vagy Zsanett) fölvetették, hogy esetleg el lehetne simítani ezt. Az alku megköttetett, ezúttal nem pénzt fogadtak el a rend éber őrei, hanem "természetbeni szolgáltatást".
  Utána a csaj meggondolta magát és úgy döntött, mégis kiborítja a bilit.

  Vagy így történt, vagy másképp...”
 • 11. rendőrtanuló 2009. március 04. 18:06
  „Senkinek sincs joga ítélkezni se a rendőrök sem Zsanett felett hiszen senki nem volt jelen az eseményeknél!!!(persze véleménye lehet mindenkinek)Az igazság soha nem fog kiderülni hiszen ha nem történt semmi Zsanett akkor sem fogja ezt bevallani, ha pedig mégis történt erőszak a rendőrök sem fognak mást mondani,mint amizt eddig is mondtak!!!Zsanettban is lehetne annyi becsület, hogy ha nem történt semmi akkor nem teszi teljesen tönkre ártatlan emberek életét(amit már megtett azon sajnos nem lehet változtatni de még javíthat a helyzeten), a rendőrők pedig ha megtették megérdemlik a büntetést!!!!Ki kell szűrni azokat a rendőröket akik szégyent hoznak a rendőrségre!!!!”
 • 10. 666.hu 2009. március 04. 18:01
  „AHA + MIt.... biztos, hogy eszeteknél vagytok, kis(??)majmok ?”
 • 9. jirzi1 2009. március 04. 17:52
  „Én hiszek Neki.4es Te meg szerezz be 5 büdöstalpú útszéli redőrpasit ,ha neked ez élménsy hát tegyél rá szert.”
 • 8. gjozsi88 2009. március 04. 17:31
  „Azt láttuk,hogy Pelczné a Fidesz alalnöke a nők nevében kérte,hogy azonnal mondjon le mindenki...!Az összes rendőri vezetés,miniszterelnök...!
  Jogerős birósági végzés szerint nem történt büncselekmény!
  Hallotta valaki azt mondani,hogy: Bocsi...?”
 • 7. ASHER 2009. március 04. 16:56
  „miert is olyan "hihetetlen"az hogy a rend orei megtomnenek egy lanyt???
  tudomasom szerint ilyenre mar volt is pelda!!!sokrol tudok aki valoban hiszi azt hogy az a ruha amit hord,az MIN
  DENRE feljogositja!!!!”
 • 6. PrettyWoman 2009. március 04. 16:29
  „Én is Zsanettnek hiszek. Annyi a furcsaság és a kérdőjel ebben az ügyben, mint pl. a Cozma-gyilkosság kapcsán. Semmi nem egyértelmű. Már azt sem értem, miért kell öt rendőr (két autóval) ahhoz, hogy egy egyedülálló csajt igazoltassanak. Miért menne végig a megalázó tortúrán a lány, ha nem lenne igaz az állítása? Arról ne beszélve, hogy ennek a tavalyi elsőfokú ítéletnek nagyon rossz az üzenete. Azt üzeni ugyanis a megtámadott hölgyeknek, hogy eszedbe ne jusson feljelentést tenni, mert nem elég, hogy bűncselekmény áldozata vagy, de még téged fognak meghurcolni. És ha vesztesz, még meg is vádolnak rágalmazással. Valahogy az az érzésem, ha nem zsaruk lettek volna, talán más ítélet születik. De hát valahogy védeni kell a mundér becsületét. Ha másként nem, adminisztratív intézkedésekkel. Igaza volt annak a hozzászólónak, aki egy másik cikk kapcsán azt írta, azért fényképezik a prostikat a rendőrök, hogy tudjanak választani, ha nem akad az útjukba egy Zsanett.”
 • 5. Magyarka1 2009. március 04. 16:13
  „"Hamissággal egyszer-kétszer átlábal az ember a patakon, de a nagy vizet nem ússza meg szárazon. Igazsággal viszont a tengeren is átkelhet."”
 • 4. MTT 2009. március 04. 15:37
  „Zsanett, drága, pasizz be, aztán felejtsd el az agyrémeidet, még ha oly vonzó is lehet egy szexéhes nőnek, - egyszerre 5 jó rendőrpasival?!- ébresztő! Aztán hagyd a rágalmakat, elég volt belőled. Ha meg mindenáron szerepelni akarsz, tedd fel magad a You Toube-ra!!!”
 • 3. pampus 2009. március 04. 15:10
  „Akár csak a "Különös Házasság"! Csak, nehogy a doktor is úgy járjon mint a "Medve" doktor! A tettest(s-eket) pedig mindig a hasonszőrű hatalom védi!”
 • 2. romega 2009. március 04. 15:05
  „Remélem lecsukják a hazug ribancot”
 • 1. Magyarka1 2009. március 04. 15:01
  „Rendet és igazságot akarunk. Ahol nincs rend és nincs igazság, ott nem lehet demokrácia. Forrasszuk a torkukra összes hazugságukat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdésessé vált a Sokorópátka-Kajárpéc út megépítése

Győr-moson-Sopron - A kormány szerdai ülésén 13 kiemelt projekttervnek korábban megítélt uniós… Tovább olvasom