Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Rendőrség, OKF, OMSZ: továbbra is a Molnál tankolnak

Továbbra is a Mol biztosítja a nemzetbiztonságilag kiemelt szervezetek üzemanyag-ellátását, így a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők járművei továbbra is Molnál tankolnak.
A fideszes Kontrát Károly szerint a kormányszóvivő megpróbálta félrevezetni az embereket, ugyanis a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány benzintender-terve, miszerint január 1-jétől az OMV-nál fognak tankolni. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) honlapján közölte, hogy megállapodást kötött a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-vel arról, hogy a rendőrség saját közbeszerzési eljárásának lefolytatásáig a rendőrségi gépjárművek üzemanyag ellátását - az előző év tarifáinál jóval kedvezőbb áron - 2010-ben továbbra is biztosítja.

A rendőrség szolgálati gépjárműveinek üzemanyag-ellátásában semmiféle fennakadás nem volt, az egyes sajtóhírek ellenére a Mol üzemanyag kútjain a rendőrségi gépjárművek üzemanyag felvétele zavartalanul működik. Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője ugyancsak közölte: az OKF és a Mol illetékes vezetői megállapodtak, hogy a Mol kutaknál tankoláshoz használt kártyák nem lesznek letiltva. Ennek a megállapodásnak megfelelően azok a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok amelyek szerződés alapján az elmúlt évben is Mol kutaknál tankoltak, január 1-től továbbra is zavartalanul igénybe vehetik a szolgáltatást.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője is közleményben tudatta, hogy a mentőszolgálat járművei ahogy eddig, ezután is a Mol kútjain tankolhatnak, az üzemanyag-ellátás biztosított. Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltószövetség szóvivője az MTI-nek azt mondta hogy a fővárosi tűzoltóság az OMV-nél már tankolhat, a Molnál pedig továbbra is vételezhet üzemanyagot. A Mol vezetősége rugalmasan járt el, ugyanis továbbra is lehetővé teszi, hogy állomásainál a tűzoltóautók tankolhassanak.

Időközben kiosztották a fővárosi egységeknek a tankolásra jogosító OMV-kártyákat is - tette hozzá. A szóvivő elmondása szerint a vidéki tűzoltóságokat nem érinti a rendelkezés. A Magyar Nemzet szombati számában azt írta, hogy káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg. A cikk szerint a rendőrség nem tudott arról nyilatkozni, hogy a jövőben hol tankolnak, a mentőszolgálat továbbra is a Moltól veszi az üzemanyagot, a tűzoltók pedig Budapesten mindkét olajtársaságnál, vidéken pedig a Molnál tankolnak. Az állami szervek tankolására kiírt pályázatot az osztrák OMV nyerte, egy kormányrendelet ugyanakkor a rendvédelmi szerveket arra kötelezi, hogy a nemzetbiztonsági védelem alá eső Moltól vásároljanak benzint vagy gázolajat.

Szollár Domokos kormányszóvivő szerint mintegy ezer intézmény fog az OMV-nél tankolni, mert ott sokkal olcsóbb az üzemanyag. Azonban azok az intézmények, amelyek nemzetbiztonsági szempontból érzékenyek, stratégiailag pedig kiemelten fontosak - 29 ilyet azonosított a kormányzat - továbbra is a Molnál tankolnak, ugyanis a Mol az egyedüli üzemanyag-szolgáltató Magyarországon, amely nemzetbiztonsági védelem alatt áll. Mint mondta, a köztársasági őrezred, a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők gépkocsijainak tankolása nemzetbiztonságilag érzékeny, mindenki úgy tankol, ahogy eddig, azaz a Molnál.

A fideszes Kontrát Károly szerint a kormányszóvivő megpróbálta félrevezetni az embereket, ugyanis a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány benzintender-terve, ki is osztották az OMV-kártyákat a rendőröknek. Közleménye szerint a szocialista kormány jogszabálysértő és a nemzeti érdekeket semmibe vevő módon döntött arról, hogy január 1-jétől a rendőrség és a titkosszolgálatok az OMV-kutaknál fognak tankolni.

A döntésnél figyelmen kívül hagyták azt a jogszabályt, hogy ezek a szervezetek csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltatónál vásárolhatnak üzemanyagot. A Bajnai-kormány döntése után azonnal ellátták az érintett szervezeteket - így a rendőrséget és a titkosszolgálatokat is - OMV-kártyákkal. Ezt követően a rendőrség vezetői jelentették parancsnokaiknak, hogy a kormány akaratának végrehajtása jelentős mértékben nehezíti a napi feladatok eredményes végrehajtását, hiszen sok esetben 50-100 kilométerre található a legközelebbi OMV-kút.

A jogszabálysértő határozatot a kormány - nyilván az ellenzék és a sajtó nyomására - módosította, és kivette a rendőrséget illetve a titkosszolgálatokat a rendelet hatálya alól - írta Kontrát Károly.

Olvasóink írták

  • 2. sila 2010. január 03. 17:31
    „Tegnap írtam egy hozzászólást,- ami nem volt ellentétes a tisztelt onlány-sajtó előírásaival-, de sikeresen eltűnt.
    Már nem először....
    Az ünnepek közti munkanapokon több alkalommal kerestem a szerkesztőséget telefonon, érdekes akkor senki nem vette fel. Rodolfót játszani az megy!”
  • 1. Dörgés 2010. január 03. 10:21
    „Na ja, MOL-nál csak akkor tankolhat egy állami autó, ha a kutas napszemüvegben és dróttal a fülében fogja a töltő pisztolyt. Közben pofa zacsiba időnként mintát vesz... Ökörség. Minden állami cég kapjon egy tartalékkészletet, és ha nem lehet tankolni a kúton, nemzeti biztonsági okból vételezzen a tartalékból. Így a plusz kilométereket is spórolhat, ha nincs tele a tank, váltásnál.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többször fog havazni a jövő hét közepéig

Vasárnap keleten folytatódik a havazás, a szél miatt hófúvás sem kizárt. Tovább olvasom