Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Remekül számoltak szorobánon

A számok világának megismerése, törvényeinek megértése sok gyereknek okoz – néha megoldhatatlannak látszó – nehézséget. A problémára megoldást az alapfogalmak szemléletes és pontos tanítása adhat, aminek egyik hasznos eszköze a szorobán.
A szorobán kiválóan alkalmazható a tízes számrendszer felépítésének szemléletes bemutatására, valamint a számok képi megjelenítésére. Lehetővé teszi, hogy a gyerekek lépésről lépésre lássák a számolás folyamatát, valamint fejleszti a fejszámolás képességét.
A kimlei nemzetiségi általános iskolában a közelmúltban már nyolcadik alkalommal rendeztek területi szorobánversenyt és kyúvizsgát. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő versenyre ezúttal százhuszonöten neveztek.
A megmérettetésen az egyes évfolyamok mezőnyében első helyen végzett Kastal Csilla, Bábics Dániel és Zvezdovits Réka, Barabás Anna, Grundtner Patrícia, Kuti Magdolna, Lakatos Lilla, Pethő Gábor.
A napokban tartották Budapesten a tizenegyedik országos szorobánversenyt 341 tanuló részvételével. A kimlei iskolából heten vettek részt ezen a megmérettetésen. A legsikeresebben közülük Grundtner Patrícia szerepelt, kilencven százalék feletti eredménnyel negyedik helyezést ért el. Mitring Máté, Karajz Judit, Halász Kata hatodik helyet, Dombos Zoltán hetedik, Mayer Zsófia és Pandur Ildikó pedig a kilencedik helyezést szerezték meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A részeg rokont vitték el az áldozat helyett a rendőrök

Egy Botoşani megyei településen, Corlateni-ben a rendőrség számára nagyon nehezen kinyomozható… Tovább olvasom