Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Rekord alacsony a Diákhitel kamata

A Diákhitel kamatának mértéke 2011. július 1-jétől további fél százalékponttal csökken, így minden eddiginél alacsonyabb szintre, 8%-ra mérséklődik. A hitelkonstrukcióban felvehető összegek továbbra is változatlanok.
A következetes finanszírozási politikának, valamint a törlesztő ügyfelek fizetési fegyelmének köszönhetően, a Diákhitel Központ 10 éves fennállásának legalacsonyabb kamatát határozta meg a következő félévre, így a kamat mértéke 2011. július 1.- december 31. között 8,00% - írja közleményében a Diákhitel Központ.

A Diákhitel Központ továbbra sem az adófizetők pénzéből gazdálkodik, hiszen szükséges forrásait a pénz- és tőkepiacról vonja be, állami kezességvállalás mellett. A finanszírozáshoz szükséges külső forrásokat rövid lejáratú készenléti hitelek és hosszú lejáratú kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól, magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektől, illetve nyilvános kötvénykibocsátásokon keresztül a tőkepiacról szerzi. A forrásszerzés egyik jelentős eszköze az Európai Beruházási Bankkal létrejött harmadik finanszírozási szerződés is, amely a 2011-2013-as időszakban maximum 38 milliárd Ft összegű, hosszú lejáratú forrás kedvező feltételekkel történő igénybevételét teszi lehetővé a Diákhitel Központ számára. 2010 nyara óta a tulajdonosi jogokat a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. gyakorolja a Diákhitel Központ felett, mely szintén előnyös forrásszerzési lehetőséget biztosít a Társaság számára.

A Diákhitel felvehető összegei nem változtak. A költségtérítéses diákok maximum havi 50, az államilag finanszírozott képzésben tanulók maximum havi 40 ezer forintot igényelhetnek. Emellett a negyven év alatti felsőoktatásban tanulók továbbra is választhatják a havi 30, 25, 21 és 15 ezer forintos kölcsönösszegeket nem csak a hazai, de külföldi tanulmányaik folytatása során is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsaroló uzsorást fogtak el a rendőrök Nyíregyházán

Őrizetbe vettek egy zsaroló uzsorást a rendőrök Nyíregyházán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg… Tovább olvasom