Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Regisztráció vissza?

Körülbelül 80 ezer magyar autótulajdonos követelheti vissza az adóhatóságtól a regisztrációs adó egy részét, ha használt autóját 2004 májusa és 2005. december vége között hozta be külföldről. Az

Európai Bizottság 2005 októberében hívta fel Magyarország figyelmét arra, hogy nem felel meg a regisztrációs adó az uniós jogszabályoknak. A végső döntést az Európai Bíróság ítélete mondja majd ki.

A kormány pályamódosító programmal, képzési támogatással, külön munkaerő-piaci programmal segíti a közigazgatásból elbocsátottak boldogulását, azaz megjelenik a „gondoskodó elbocsátás” elve – derült ki ez is Batiz András kormányszóvivő tegnapi tájékoztatójából. Az állam magán kezdi az átalakítást: a költségvetési intézmények száma 2007. január elsejétől első lépésben csaknem harminc százalékkal csökken. Emellett ésszerűsödik az intézmények belső felépítése és szervezete, valamint bevezetik a teljesítménybért. A létszámcsökkentés 13 ezer 500 embert érintene.
A kormány a nyár végén dönt a vizitdíjról – mondta a kormányszóvivő. „A kormány előbb társadalmi vitát fog kezdeményezni, és majd csak a társadalmi vita után, várhatóan a nyár végén dönti el, milyen javaslatot nyújtson be az Országgyűlésnek. Addig minden újsághír csak találgatás, hiszen ezekről a kérdésekről nincs döntés” – mondta Batiz András annak kapcsán, hogy napilapokban megjelent információk szerint a vizitdíj mellett a kórházi napidíj bevezetésének lehetőségével is foglalkoznak az egészségügyi tárcánál. (A vizitdíj mellett kórházi napidíj bevezetésén is gondolkodik a minisztérium. A napi 300–500 forintos költség megfizetése alól csak a szociálisan rászorulók kapnának felmentést.)
Szimbolikus nagyságú verespataki telket ajándékozott Gyurcsány Ferencnek a Greenpeace. A helyszínen egy kanadai cég ciántechnológiájú aranybányát tervez építeni. Egy esetleges ciánkatasztrófa veszélyére figyelmeztetve szeretné hazánkat tiltakozásra szólítani a szervezet. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palacsintafesztivál

A rajkai Aranykárász kempingbe várják az érdeklődőket szombaton délután egy órától, ahol első ízben… Tovább olvasom