Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

RangAdó: a győrieket Fenyő Iván segítette

Magyarország - Harmadik lett az adóhatóság RangAdó nevű vetélkedőjének országos döntőjében a régiónkat képviselő csapat, amely a győri Krúdy-középiskolába járó diákokból áll.
Az APEH decemberben hirdette meg első alkalommal a középiskolásoknak szóló országos versenyét, melynek országos döntőjében a győriek mellett egy egri, egy budapesti és egy bonyhádi csapat szállt ringbe. A RangAdó tévében is látható fordulójában már köztük dőlt el a végső sorrend. A RangAdóra országosan 194 iskola 664 csapata nevezett be. Az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságán márciusban megtartott régiós verseny döntőjét a Vilinoá, a Krúdy Gyula Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Idegenforgalmi és Vendéglátó-ipari Szakképző Iskola csapata nyerte, így ők képviselték szűkebb hazánkat a fővárosban. Az országos döntő első fordulójából Tóth Viktória, Geréb Liza, Erdős Noémi, Keszeg Adrienn és Szabó Ádám másodikként jutott a négy legjobb közé és kitűnően versenyezve a harmadikak lettek. Mindössze öt ponttal maradtak le a győztestől, az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium csapatától, és egyetlen ponttal a második, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumot képviselő csapattól.

Harmadikak lettek: A tévében is leadott döntőben a régiónkat képviselő csapat, a krúdys diákok.
Harmadikak lettek: A tévében is leadott döntőben a régiónkat képviselő csapat, a krúdys diákok.

Az APEH első alkalommal meghirdetett vetélkedőjének célja az volt, hogy bővítse a középiskolások adózási ismereteit. A tévés döntő feladatait neves vendégek ismertették és segítették is a diákokat. A győrieket Fenyő Iván segítette a szereplésben, a többi diákcsapatot Csányi Sándor, Kovács Patrícia és Stefanovics Angéla színművész.

A győriek egy-egy digitális fényképezőgépet és háromnapos üdülést nyertek. A Vilinoá csapat véleményét Szabó Ádám tolmácsolta: „Elégedettek vagyunk, a harmadik helyezés országos versenyen nagyon jó teljesítmény, és szorosan alakult a végeredmény. Mind az öten jól éreztük magunkat, a versenyt nagyon jó fórumnak tartjuk ahhoz, hogy a diákokat érdeklődővé tegye az adózás alapjai iránt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kisalföld az adózókért: még két hét a beküldésig

Közeleg a személyi jövedelemadó (szja) bevallásának határideje, alig két hét van arra, hogy azt… Tovább olvasom