Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Ragyogj, arany háromszög!

A gazdasági arany háromszög nevet kapott Bécs–Pozsony–Győr régió fejlődési lehetőségeiről folytattak eszmecserét a magyar, az osztrák és a szlovák kamarai szakemberek, vállalkozók tegnap Győrött a megyei kereskedelmi és iparkamarában.
Az Európai Unió legdinamikusabban fejlődő térségének nevezte a Bécs–Pozsony–Győr régiót beszédében Mihalicz Antal, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke. Úgy véli, a magyar, az osztrák és a szlovák kamarák tapasztalatcseréjének üzenete: érdemes befektetni a gazdasági arany háromszögben. Ezen a néven egyébként először egy 1991-ben született tanulmány említi a hármas határhoz közeli vidéket. A határokon átnyúló együttműködés akkoriban kapott új dimenziókat. Ezt dr. Rechnitzer János, az MTA intézetigazgatója elevenítette fel előadásában. Szerinte most a kutatásokra alapozott erőforrások adhatnak új lendületet a közös fejlődésnek.
Brigitte Jank, a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke szintén a kutatás-fejlesztés erősítését hangsúlyozta. Úgy véli, nem sikerült elérni, hogy kellőképp összekapcsolódjon a gazdasággal, figyelembe vegye a vállalkozások szempontjait. A Pozsonyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Igor Junas szerint, mivel mindhárom ország tagja az EU-nak, s hamarosan a schengeni egyezménynek is, a régióban élő fiatalok már a határok nélküli arany háromszögben nőnek fel, igazán ők aknázhatják ki a közös lehetőségeket. Arról is beszélt, hogy Pozsony Győrhöz hasonlóan autóipari központ, ám nagy problémát jelent a szakemberhiány, amire a térség kamarái kereshetnek közös megoldást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesztegzár

Az erdélyi Fogaras várost teljes egészségügyi vesztegzár alá helyezték, bezárták a Feketehalomban… Tovább olvasom