Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Quaestor-ügy - Július végéig előzetesben maradhatnak a gyanúsítottak

Tarsoly Csabának, a Quaestor-cégcsoport vezetőjének védője azt is elmondta, hogy védence letartóztatásának meghosszabbítása ellen fellebbez.

Meghosszabbították július 29-ig a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását - erősítette meg az MTI információját Papp Gábor ügyvéd kedden.

Tarsoly Csabának, a Quaestor-cégcsoport vezetőjének védője azt is elmondta, hogy védence letartóztatásának meghosszabbítása ellen fellebbez.

Az M1 aktuális csatorna Híradója április 13-án számolt be arról, hogy a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a Tarsoly Csaba és két társa előzetes letartóztatását elrendelő, március 29-én született elsőfokú végzést.

Az indoklás szerint a Fővárosi Főügyészség megalapozottan indítványozta, a Budai Központi Kerületi Bíróság pedig megalapozottan rendelte el a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának letartóztatását, amely így jogerőssé vált. A jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt.

Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Hruria Kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forint fiktív kötvénykibocsátás lehet.

 A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta. Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: megdőlt a Fidesz megverhetetlenségének mítosza

A Fidesz vereségeivel megrepedt a nemzeti együttműködés rendszere, "ha úgy tetszik, meztelen a… Tovább olvasom