Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Pünkösd: Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei

A magyarországi egyházi vezetők Esztergomban, Debrecenben, illetve Budapesten mutatnak be ünnepi szertartást.
Pünkösd alkalmából ünnepi szentmiséket, istentiszteleteket tartanak ma és holnap országszerte, a keresztények ezen az ünnepen a Szentlélek eljöveteléről és az egyház alapításáról emlékeznek meg. A magyarországi egyházi vezetők Esztergomban, Debrecenben, illetve Budapesten mutatnak be ünnepi szertartást.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek ma, pünkösdvasárnap 10.30-kor az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét. Holnap a fővárosi máriaremetei kegytemplom kertjében rendezik meg a főegyházmegye ifjúsági és családi napját, a karizmák ünnepét, ennek keretében Erdő Péter 13.30-kor tart előadást a hit évéhez kapcsolódóan, majd szentmisét mutat be a jelenlévő papokkal.

Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke ma 10 órától a debreceni Nagytemplomban hirdet igét úrvacsorás istentiszteleten.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke ma 11 órakor a Deák téri evangélikus templomban tart ünnepi istentiszteletet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóval ütközött egy motoros Szolnokon

A baleset eddig tisztázatlan körülmények között történt. A motorkerékpár vezetőjét kórházba… Tovább olvasom