Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Pszre befejezik a Hársfa sor aszfaltozását

Sopronban a Hársfa soriak több mint egy éve várnak arra, hogy a csatornázást követően legyen használható útjuk.
A Hársfa soriak útproblémája egy évvel ezelőtt kezdődött. Akkor fogtak a csatornázáshoz a kivitelezők. Mint mondták az utca lakói, akadt olyan szakasz, ahol háromszor bontottak, mert hogy nem ott és úgy futott a vezeték, ahogyan azt hitték a szakemberek. Mindennek következtében szétverték az utat is.
– Tavaly novemberben elkészültek a csatornázási munkák, s mi azt hittük, helyreállítják az utat is – mondta Tama Imre, a Hársfa sor egyik lakója. – Tévedtünk. Ennek következtében hónapokon át úttalan utakon kellett közlekednünk, megtörtént, hogy a kukás- vagy a mentőautó nem is tudott feljönni. Ezek után nagyon örültünk, amikor két hete leaszfaltozták az utat az Ibolya úti kereszteződéstől egészen a felső rész nagy kanyarjáig. Ezután viszont leálltak a munkák. A lakók aggódnak, vajon meddig kell még várakozniuk a Hársfa sor burkolatának teljes helyreállítására a lenti, illetve a fönti rész több száz méterén?
Jó hírrel szolgált a Betonút zrt. mérnöke, Kovács Miklós, aki érdeklődésünkre elmondta: a napokban elkezdték az út felső részének aszfaltozási előkészületeit. Zajlanak a szegélyezési és a nyomvonal-helyreállítási munkák. A kivitelezők mind a felső, mind az alsó részen szeptemberben elkészülnek az út aszfaltozásával.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelemmel kíséri a Forma–1-et?

Tovább olvasom