Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Prizetbe vették Milinkevics embereit

Prizetbe vették kedden Milinkevics fehérorosz ellenzéki elnökjelölt stábjának négy tagját. (Egyiküket 15 nap elzárásra ítélte a bíróság). Milinkevics tegnap felszólította a tüntetőket, tiltakozzanak a vasárnapi választások hivatalos eredménye ellen. Az ellenzék nem fogadja el a hivatalos végeredményt, amely szerint a választást az eddigi elnök, Lukasenko nyerte a szavazatok 82 százalékával, míg az ellenzéki jelölt csupán 6 százalékot kapott. Új választásokat követelnek, és egy békés tiltakozó mozgalom megindítását tervezik.

Orosz–kínai találkozó Pekingben

Oroszország és Kína politikai és gazdasági kötelékeinek szorosabbra fűzésére tett ígéretet kedden Pekingben Vlagyimir Putyin orosz és Hu Csin-tao kínai elnök. Putyin kedden érkezett a kínai fővárosba kétnapos látogatásra, ahol kínai kollégájával külpolitikai kérdésekről, a kétoldalú gazdasági és kereskedelmi együttműködésről tárgyal. Tárgyalásaik után közös nyilatkozatban síkraszálltak a tömegpusztító fegyverek ellenőrzésének erősítése mellett, és sürgették a közel-keleti békefolyamat mielőbbi felújítását.

Atomprogram: eredménytelen tárgyalás

Egyelőre eredménytelenül értek véget az Irán atomprogramjáról az ENSZ-ben helyi idő szerint hétfő este kezdett tárgyalások. New Yorkban az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagállamai, valamint Németország magas rangú diplomáciai képviselői mintegy négyórás konzultációk után minden megállapodás, illetve az álláspontok közeledése nélkül álltak fel a tárgyalóasztal mellől.

Ismét embert fertőzött meg

Ismét embert fertőzött meg a madárifluenza Egyiptomban – jelentették be a kairói egészségügyi hatóságok. A vírus H5N1-es altípusa a harmadik személyt – közöttük a második nőt – fertőzte meg az országban. Közben a madárinfluenza H5N1-es vírusa által okozott fertőzés újabb franciaországi esetét mutatták ki egy vadkacsa tetemében, amelyre a svájci határ közelében bukkantak rá.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyek az iváni romáknak

Az eredeti húsz fővel ellentétben tizenöt iváni roma vette fel a munkát a Tanulmányi Erdőgazdaság… Tovább olvasom