Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Pompás lesz a tizedik barokk nyár

Még soha nem rendezett önállóan barokk hétvégét a győri Zichy-palota. Idén, a tizedik barokk esküvő évében a szponzorok a város segítségével azonban már három napot szentelhetnek a pompázatos hagyományok ápolásának.

Abban a kisteremben tartották a barokk nyári hétvége sajtótájékoztatóját, ahol 10 évvel ezelőtt elindult a turisztikai, kulturális sikertörténet. Keglovich Ferencné, a Családi Intézet vezetője elmondta, amikor az első barokk esküvőt rendezték, a palota sarokszobája adott otthont az eseménynek. Már akkor alig fértek el az érdeklődők. A korhű ruhába öltözött nászmenet, az anyakönyvvezető nagyon gyorsan áttette székhelyét a Széchenyi térre, ahol az ifjú pár sok esetben ezres tömeg csodálkozó szeme láttára mondta ki a boldogító igent.

Az intézmény vezetője, az esküvő és a hozzá tartozó ceremóniák ötletadója kifejtette, idén a hétmilliós költségvetés, amit pályázatok, szponzorok és a város segített egybe, már lehetővé tette, hogy önállóan egy egész hétvégét megtöltsenek programokkal. Augusztus közepén – két hét múlva – olyan kavalkád szórakoztatja majd az érdeklődőket, melyre nem volt még példa az elmúlt évtizedben. A szokásos programok mellett színház és a lőcsei fehérasszony kivégzését megelevenítő játék teszi még izgalmasabbá azt az augusztusi hétvégét.

A sajtótájékoztatón részt vevő kulturális ügyekért is felelős alpolgármester, dr. Dézsi Csaba András mindehhez hozzátette, hogy öröm egy ilyen hagyományokkal rendelkező eseményről beszélni. Öröm látni az embereket, akik részt vesznek az eseményeken, melyek évről évre színesebbek és érdekesebbek lesznek. S bár Győrnek igazán nem lehet panasza a turizmusra, az alpolgármester biztos abban, hogy még ezen is lehet javítani, s ehhez nagy szükség van speciális, csak Győrre jellemző eseményekre. (Lapunk középső oldalain megtalálhatják a hétvége részletes programját és ízelítőt is kaphatnak abból a hangulatból, amely majd a nézőkre, résztvevőkre vár.)

Korábban:

Barokk ceremóniák (2002-08-01) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videó ajánlat: A hatodik napon

Hétvégére két videóajánlattal is kedveskedünk Önöknek. Azok, akik szívesebben maradnak otthon, és… Tovább olvasom