Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Polgári rangot a Pátzaynak

Augusztus elseje óta új igazgatója van a kapuvári Pátzay Pál Általános Iskolának. Harmath Lajos szerint vissza kell állítani az intézmény régi, polgári rangját a városban. Személyi változást egy helyen tervez, inkább a szervezeti beosztásokon változtat.
– Mint beosztott pedagógus, már több mint tíz éve dolgozom a Pátzayban – kezdte a Kisalföldnek a kapuvári intézmény új igazgatója, Harmath Lajos. Az augusztus elsejével kinevezett vezetőt három jelöltből, öt évre választotta a város képviselő-testülete. Az igazgató elmondta, tízévente általában valamilyen változás történik az életében, a kinevezés is hasonló időszakban következett be.
Harmath Lajos matematika-, fizika- és számítástechnikai tanárként szerette a munkáját, úgy véli, mind a szülők, mind a gyerekek megelégedésére dolgozott. Az igazgatói beosztást – melyre egy éve készült – kihívásként értékelte, bár azt hozzátette, kollégái közül többen is biztatták a pályázat benyújtására.
Az iskolai munkaközösségek és a diákönkormányzat szervezeti felépítésén és az osztályfőnökök egy részén is változtat majd az új vezető. Új igazgatóhelyettese lesz az iskolának, de azt szomorúan tette hozzá, valószínűleg egy kollégától meg kell válnia, ha a képviselő-testület úgy határoz. – Tanárként az energiám nagy részét szakmai kérdésekre fordítom, ezért az intézmény gazdasági vezetőjének is nagyobb önállóságot adok – mondta az igazgató.
Harmath Lajos az iskola régi, polgári rangját szeretné visszahozni, ami elsősorban a minőségi munkában jelenik meg. – Ehhez adott a tanári kar szakmai hozzáértése, amin azonban mindenképp javítani szeretnék, az a csapatmunka – mondta az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományőrző lakodalom

Háromnapos lakodalmi vigasságot rendeztek a hétvégén Fertőhomokon. A lakodalomról film is készült,… Tovább olvasom