Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Pingvinek vándorlása

A Föld egyik legzordabb vidékén, a könyörtelen antarktiszi jégsivatagban minden télen egy igazán figyelemre méltó utazás veszi kezdetét: császár pingvinek ezrei hagyják el biztonságos óceáni otthonukat, és felmásznak a megfagyott jégre, hogy elinduljanak a szélsőségesen sivár, teljesen élettelen vidéken át.
rendező: Luc Jacquet

forgatókönyvíró: Luc Jacquet, Jordan Roberts
operatőr: Laurent Chalet, Jérôme Maison
zene: Emilie Simon, Alex Wurman
narrátor: Morgan Freeman, Kőszegi Ákos, Kubik Anna, Morvai Gábor
producer: Yves Darondeau, Christophe Lioud, Emmanuel Priou
vágó: Sabine Emiliani
A film sztorija

A császárpingvinek megközelítőleg száz évvel ezelőtt találkoztak először emberekkel, amikor az első felfedezők az Antarktisz jégsivatagában jártak. A rendkívüli hideg és zord körülmények miatt az ember még sosem volt tanúja a pingvinek vándorlásának. A film forgatása 13 hosszú hónapig tartott, de végül sikerrel járt a küldetés: a pingvinek életmódját természetes környezetükben örökítette meg a kitartó stáb.

A film történetet mesél, ábrázolja az érzelmekben gazdag jellemek különös és látványos sorsát, megjegyzésekkel, humorral ötvözve. Misztikus és leplezetlen dráma, ez különbözteti meg a tudományos fejtegetés monotonságától. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - lacxox

"Luc Jacquet filmje nem költ hozzá semmit a valósághoz, nem próbálja a
könnyebb azonosulás érdekében nem létező emberi érzelmekkel vagy tulajdonságokkal felruházni állatszereplőit. Ám ahogy a felegyenesedve totyogó, emberi szemmel mégiscsak kissé antropomorfnak tűnő császárpingvinek is kitűnnek a pingvinek családjából a fejüket és nyakukat övező, ragyogó aranysárga foltokkal, a film is többet nyújt annál, mint hogy csupán fekete-fehéren elénk tárja a tényeket. Mindez nem csak a mindvégig kristálytiszta, lenyűgöző, szemkápráztató felvételeknek és Émilie Simon érzékeny természetzenéjének, de a témaválasztásnak és a szeretetteli, epikus történetmesélésnek is köszönhető. Ezek a fiókáikért bármilyen áldozatra és önfeláldozásra képes pingvinek ugyanis (egy kis lelkesítő narráció kíséretében) kiváló leckét adnak a mai kor társadalma számára elszántságról, kitartásról, szülői felelősségről, kötelességtudatról, összetartásról és összefogásról. Bármibe lefogadhatjuk, hogy ez az, ami az amerikai szíveket is megnyerte – de egy efféle lecke talán nekünk sem árthat meg."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kardiológiai rehabilitáció

Segítségével a szívbetegek ismét elfoglalhatják helyüket a családban és a társadalomban. Tovább olvasom