Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Philips: hol

az igazság?

Hány embernek kellett távoznia a győri Philipsből? – ennek jártunk utána január 17-i számunkban, Philips: kinek kellett mennie? címmel. A cikk megjelenése után számos SMS érkezett szerkesztőségünkbe, amelyek ellentmondtak annak, amit a gyár kommunikációs főnöksége mondott. Íme néhány: „Felháborító, hogy felelős vezetők szemrebbenés nélkül hazugságokat állítanak: az év végén velem együtt körülbelül 30, határozatlan idejű szerződéssel rendelkező dolgozót küldött el a Philips. Többen 5–7 éve dolgoztunk a cégnél.”

A többi: „A Philipsnél 8 éve van határozatlan idejű szerződésem. Mégsem alkalmaztak tovább a gyes lejárta után.” „A Philipsben mindennapos az elbocsátás, a szerződések többsége határozott idejű, az állandósoknál az indok minőségi embercsere. Már csak két műszak van. Mindenki fél.” „A Philipsről csak annyit: azt elfelejtették közölni a gyárban, hogy évekig hosszabbítgatják a határozott idejű szerződéseket. Van, aki így már 3–4 éve húzza, folyamatos bizonytalansággal.” „A Philipsben dolgoztam, 2006. 01. 15-én lejárt a szerződésem, mennem kellett. Nem az egyetlen voltam, hanem sokan. A sort, amin dolgoztunk, Kínába vitték. Ott olcsóbb a munkaerő...” „A Philipsben műszakonként minimum 600 ember dolgozott. Most már csak 2 műszak van és csak 60 dolgozót küldtek el? A többiek ezek szerint egymás ölében ülnek?”
Megkerestük ismét a Philipset, amely nem kívánt változtatni az egy héttel ezelőtti nyilatkozatán: „December végén hatvan, határozott idejű szerződést nem hosszabbítottunk meg; a 2006-os évben a létszám tekintetében jelentős változások nem várhatók.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl kell lépni a betegségtudaton

Kiss Éva, a Gambro Szegedi Dialízis Központjának orvosigazgatója Ádám Edit-díjat vett át Budapesten,… Tovább olvasom