Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Perkovátz Tamás nem adja fel

Perkovátz Tamás nem adja fel. Meggyőződése, hogy még mindig leállítható a Deák tér rekonstrukciója. A Széchenyi téri szavazóládát két hét múlva nyitják ki, amelyre meghívják a város vezetőit is.
– Ígéretünk szerint június végén nyitjuk ki a szavazóládát – jelentette ki Perkovátz Tamás, aki élére állt azoknak a törekvéseknek, amelyeket a Deák Tér Fórum elnevezésű civil tömörülés fogalmazott meg. – Erre az eseményre meghívjuk a város vezetését is, természetesen megfelelő formában. Szeretném, ha együtt néznénk meg, hogy mit rejt az urna, hogyan foglal állást a város lakossága, ezért kértük, hogy szavazzanak. Úgy gondolom, még mindig nem késő, ezért tisztelettel kérjük, az önkormányzat ismételten tűzze napirendre a Deák tér ügyét, mert nincs vesztenivalónk.
Miközben Perkovátz Tamás – aki alapítványt is szervezett egy másik elképzelés megvalósítására – még reménykedik, hogy leállítható a közben előrehaladott rekonstrukció, a városvezetés tartja magát a korábbi álláspontjához: vagyis az eredeti terv megvalósításához. Ennek ellenére Perkovátz Tamás hiszi, fordulhat a kocka.
– Egyértelműen bizakodók vagyunk, mert tudjuk, van alternatívája a mostani tervnek. Van másik megoldás is, amely mindannyiunk örömére egy szép Deák teret eredményez. Nem csak másik elképzelésünk van, anyagi forrással is rendelkezünk. És ami a legfontosabb: egyre több soproni gondolja úgy, érdemes átgondolni ezt a kérdést.
Perkovátz Tamás arra a megjegyzésre, hogy a Deák tér kapcsán többen felvetették, a Széchenyi téren is vissza kell(ene) állítani az eredeti állapotot – mint ismert, néhány évvel ezelőtt egy teraszt alakítottak ki az Erzsébet utca–Széchenyi tér találkozásánál –, csupán annyit mondott: „Amikor mi használjuk, bérleti díjat fizetünk érte. Egyébként pedig a tér ezen szegletén minden év tavaszán és őszén egy bizonyos kereskedés mutatja be az autóit.”
Juhász Attila, a Deák tér kommunikációjáért felelős cég vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta, véleménye szerint a szavazás – bármi is lesz az eredménye – nem befolyásolja a tér felújítását, ugyanis elkéstek vele. A rekonstrukció jogszerűen halad és már több tízmillió forint értékű munkát végeztek a kivitelezők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön Sólyom–Bush találkozó

Sólyom László köztársasági elnök június 22-én a Sándor-palotában hivatalos látogatáson fogadja… Tovább olvasom