Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Percről percre: Gordon meg a kordon

Oszlatás, könnygáz, sérültek és előállítások - így végződött kedden este az előrehozott választásokért hirdetett civil demonstráció a Kossuth tér közelében. Az eleinte békés tüntetők ugyanis több helyen áttörték a felállított kordonokat, a rendőrök pedig könnygázzal válaszoltak.


22:02 - 25 sérült

Huszonöt ember, köztük tizenöt rendőr sérült meg a kedd esti tüntetések és oszlatások közben Budapesten.Tizenöt rendőr sérült meg az esti demonstrációk közben - mondta el Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A legtöbbjüket a helyszínen látták el, egyiküket kellett csak kórházba szállítani, ám az ő sérülései sem voltak súlyosak. Az Országos Mentőszolgálat kedd esti tájékoztatása szerint tíz civilt láttak el a mentők, közülük egy ember szenvedett súlyos sérüléseket: a karja tört el. A többieket a mentők könnyebb sérülésekkel szállították a baleseti intézetbe, az István és az Erzsébet kórházba.

21:36 - Kiürítették a Vértanúk terét
Kiürült a Vértanúk tere, a rendezett sorokban haladó rendőrök kiszorították a tüntetőket a Bajcsy-Zsilinszky útra. Civil ruhás rendőrök is érkeztek, igazoltatják azokat, akik részt vehettek a tüntetésen, jelentette az Index tudósítója.

21: 25 - Támogatták Hillert
Támogatta Hiller István oktatási miniszterré történő kinevezését az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottsága. A testület 13 igen és 10 nem szavazattal döntött úgy, hogy az eddigi tárcavezető folytassa munkáját a Bajnai-kormányban. (MTI)

22: 49 -  ÖSSZEFOGLALÓ: Rendbontások a kormányellenes demonstráción

Oszlatás, könnygáz, sérültek és előállítások - így végződött kedden este az előrehozott választásokért hirdetett civil demonstráció a Kossuth tér közelében. Az eleinte békés tüntetők ugyanis több helyen áttörték a felállított kordonokat, a rendőrök pedig könnygázzal válaszoltak.

A Parlament környékét kordonokkal vették körül, a teret pedig szinte hermetikusan lezárták. A környező belvárosi utcákban rengeteg rendőrségi kisbusz, illetve vízágyú is várakozott. A Civil Összefogás Fórum demonstrációja délután egy órakor kezdődött az Alkotmány utcában, a Kossuth tér torkolatánál. A rendőrök nem engedték a tüntetőket a Parlament közelébe, ennek ellenére többen átjutottak a kordonon, őket az egyenruhások szorították vissza a kordon másik oldalára. Ezután a néhány ezer demonstráló békésen hallgatta a színpadon elhangzó beszédeket.

zzel egy időben a közeli Vértanúk terén is zajlott egy demonstráció, ekkor még szintén békésen. A tömeg délután négy óra után hangos kiabálással és füttyszóval reagált arra, hogy az Országgyűlés elfogadta a konstruktív bizalmatlansági indítványt, egyúttal Bajnai Gordont miniszterelnöknek választotta. Szili Katalin házelnök kihirdetett határozatát, illetve Bajnai Gordon miniszterelnöki esküjét kihangosítókon hallgatták folyamatos dobszó, fütyülés, illetve kiabálás közepette. Amikor fél hat körül kimondták a civil demonstráció befejezését, néhány százan a Sándor-palotához indultak. A Dísz téren lévők először azt követelték, hogy a köztársasági elnök jöjjön ki. Miután rádöbbentek, hogy az államfő nem tartózkodik a Sándor palotában, azt kérték, hogy álljon melléjük, a Parlamentben képviselve őket. Komolyabb rendbontások ezután kezdődtek. Először a Vértanúk terén tartott demonstráción döntötték le néhányan a felállított kordonokat, a rendőrök könnygázzal válaszoltak. Nem sokkal később az Alkotmány utcában a hirtelen jött eső ellenére is ott maradt néhány száz tüntető is áttörte a vasrácsokat, a rendőrök válasza ezúttal is könnygáz volt.

Bár a Magyar Gárda tagjai felállították a kordonokat az egyenruhások és a tüntetők között, a rohamrendőrök kijöttek a kordonok mögül, és farkasszemet néztek a folyamatosan kiabáló demonstrálókat. A gárdisták is felsorakoztak és nekimentek a rendőröknek, ám az erre reakcióként fújt könnygáztól meghátráltak. Később néhány könnygázgránátot is kilőttek, majd sorfalban elindultak az Alkotmány utcán a Bajcsy Zsilinszky út felé, követve a tüntetők csoportját. A demonstrálók hat óra körül több csoportra szakadtak a belvárosi utcákban. Voltak, akik egy mentőautót is megtámadtak. A legtöbben a Vértanúk terén bejelentett rendezvényre mentek. Ott továbbra is kiabáltak, a felállított kordonokat rángatták. A több száz fős tömeg azonban folyamatosan apadt és este tíz óra előtt teljesen feloszlott. A tüntetések és az oszlatások közben huszonöten megsérültek, közülük tizenöten rendőrök. Egy civil szenvedett súlyos sérüléseket, neki a karja tört el. Előállítások is voltak, a rendőrség késő esti közlése alapján 13 embert vittek be a kapitányságokra. (FH)


21: 12 - Tizenöt rendőr sérült meg

Tizenöt rendőr sérült meg a tüntetések során. Több fejsérült van, de egyikük sem szorul kórházi kezelésre - mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrök főként a feléjük dobott különböző tárgyaktól sérültek meg. (MTI)

21: 03 -
Átvette a tüntetők petícióját a Köztársasági Elnöki Hivatal egyik képviselője, ezt követően szétszéledt a budai Várban összegyűlt tömeg. Az Alkotmány utcából a budai Várba vonulók nem jutottak el közvetlenül a Sándor-palota elé, mert kordonnal zárták körbe az épületet.
Egy tüntetőt, a Civil Összefogás Fórum egyik képviselőjét azonban átengedték a kordonon, Bencze Izabellát egy rendőr kísérte be az épületbe. Miután a nő elhagyta a Sándor-palotát, a mintegy ötszáz tüntetőből álló tömeg lassan szétszéledt. (MTI)

20:42 - Fogy a tömeg a Vértanúk terén

Este 20 órára néhány száz ember marad a Vértanúk terén, ahol korábban Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselő-jelöltje mondott beszédet - jelentette a Független Hírügynökség tudósítója a helyszinről.Morvai Krisztina este 19 óra körül érkezett a térre, azután, hogy a rohamrendőrök feloszlatták a közelben, az Alkotmány utcánál tartott rendezvényt. Mielőtt Morvai Krisztina megérkezett, a rendőrök a terület elhagyására szólították fel a Vértanúk terén lévőket. Miután a Jobbik EP képviselő-jelöltje beszélni kezdett, több felszólítás nem hangzott el. A rendezvény azóta is tart, egyre fogyatkozó létszámmal. Vértanúk terén 20 óra után néhány százan vannak. (FH)


Nem hajtottak a rendőrsorfalnak

Cáfolta a BRFK, hogy rendőrsorfalba tüntetők hajtottak volna motorral és emiatt rendőrök sérültek volna meg.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője azt mondta: olyan eset volt, hogy a rendőrsorfal és a tüntetők közé motorral hajtottak, de ennek során senki sem sérült meg. (MTI - 20:36)20: 31 - Az MTV és az MR is átvette a civilek petícióját (Forrás: Index)

A Magyar Rádióban és a Magyar Televízióban is átvették a demonstrálók petícióját - értesült a két intézmény több munkatársától az MTI.

A Bródy Sándor utcában a hírszerkesztőség egyik munkatársa, a Szabadság téren pedig Bednárik Imre hírigazgató vette át a parlament önfeloszlatását, az előrehozott választások minél korábbi megtartását követelő dokumentumot. Esti híradásaiban mindkét közszolgálati médium ismertette a petíció leglényegesebb elemeit.


20:33 - Nézőpont Intézet: A Bajnai-kormány öt nehézsége

Öt nehézséggel kell szembenéznie a Bajnai-kormánynak a Nézőpont Intézet kedden közzétett elemzése szerint. A miniszterelnöknek egyszerre kell megküzdenie az idő szűkösségével, a szocialista párton belüli esetleges elégedetlenkedőkkel, Gyurcsány Ferenccel, az SZDSZ megosztottságával, és a megszorító program miatt várható társadalmi és szakszervezeti tiltakozással.A bejelentett válságkezelő intézkedések időigényesek, ehhez képest rendkívül szűk időkeret áll a kormányfő rendelkezésére - olvasható a Nézőpont Intézet elemzésében.

A júniusi európai parlamenti választások miatti kampányidőszak is az új miniszterelnök mozgásterét szűkíti, és Bajnai Gordon kormányának szeptember végéig be kell nyújtania a jövő évi költségvetés tervezetét. Az intézet szerint a gyors cselekvés könnyen zátonyra futhat a beinduló egyezkedési alkufolyamat során. Utána pedig az országgyűlési választás kampánya okozhat majd nehézségeket. Meg kell küzdenie a Bajnai-kormánynak a szocialista párton belüli esetleges elégedetlenkedőkkel is. Míg a tényleges szakértői kormányok nem viselnek direkt politikai felelősséget, mivel nem politikusokból állnak, az új kormányban továbbra is több vezető szocialista politikus dolgozik majd. Így a felelősség elsősorban az MSZP-t terheli az elemzés szerint. A harmadik nehézség Gyurcsány Ferenc befolyása.

A volt kormányfő-pártelnök a Nézőpont Intézet szerint a magyar belpolitika "önálló intézménye", személye ezért Bajnai Gordon számára is megkerülhetetlen lesz. Ahhoz, hogy biztosítsa politikai hátországát, szüksége lehet Gyurcsány Ferenc támogatására is, akinek legszorosabb szövetségesei - Molnár Csaba, Ficsor Ádám és Draskovics Tibor - az új kormányban is kulcspozíciókat töltenek majd be. Bajnai Gordon kormányának elengedhetetlen a liberálisok támogatása, ha ez megszűnik, nullára csökken a párton belül gyenge pozíciókkal rendelkező miniszterelnök mozgástere. Csakhogy a liberálisok maguk is súlyosan megosztottak. Ez lehet a negyedik nehézség az intézet elemzői szerint. A Nézőpont Intézet elemzése szerint nem szabad alábecsülni a megszorító intézkedések nyomán létrejövő társadalmi mobilizáció lehetséges következményeit sem. A szakszervezeti és állampolgári nyomásgyakorlás állandósulása tovább szűkítheti a Bajnai-kormány mozgásterét.

20:25 - A rendőrség cáfol

A rendőrség cáfolja az MTI hírét, miszerint a tüntetők motorral hajtottak a rendőrsorfalba a belvárosban. A mentők tíz embert vittek kórházba. (T-zones)

Hiller: Óvni kell a megkezdett programokat

Egyetlen terület sem vonhatja ki magát a költségvetés átrendezéséből, de óvni kell a megkezdett programokat, és azokat, amelyek a "mélyrétegeket" érintik - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszterjelölt az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt. A testület 10 igen és 6 nem szavazattal támogatta a kinevezését.

A tárca megkezdett programjai folytatódnak, így továbbra is kiemelt területként kezelik a kulturális vidékfejlesztést, a külföldi kulturális megjelenést, a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programot, valamint a 2011-es magyar európai uniós elnökség kulturális rendezvényeit. (MTI)20: 13 - Hazamentek a gárdisták (Forrás: Index)

A demonstráción részt vevő gárdisták a Vécsey utcában összegyűltek, majd a parancsnok "Oszolj!" utasítására szétszéledtek, jelentette az Index tudósítója.

Herczog László minden kormánnyal lojális volt

Támogatta Herczog László jelölését a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetésére az Országgyűlés oktatási bizottsága,13 igen szavazattal, tíz ellenében, tartózkodás nélkül.

Herczog László hangsúlyozta, hogy az Antall-kormány óta folyamatosan dolgozott a szaktárcánál, és minden kormánnyal lojális volt. Minden kormány alatt azt tapasztalta, hogy a források szűkösek voltak, miközben a reformokra szükség volt. Úgy vélekedett, hogy ez fokozottan így lesz a válságkezelő kormány időszakában. A miniszterjelölt legfontosabb feladatként a munkahelyek megőrzését emelte ki. (MTI)19: 55 - Visszahúzódtak a rendőrök (Forrás:
Index)

A Kossuth téren viszonylag nyugalom van: a rendőrök visszavonultak a kordonoktól, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épülete előtt táboroznak. Az emelvényen Gonda László szónokol. A környező utcák járhatóak, jelentette a helyszínről az Index tudósítója.

19: 30 - Tüntetők a Sándor Palotánál is

Tüntetők mentek a Sándor palotához is, kedden este 18 óra után körülbelül 4-500 ember vonult fel a köztársasági elnök hivatalához. Az épületet sorfallal védik a rendőrök. A demonstrálók a Dísz téren gyűltek össze.A Dísz téren lévők először azt követelték, hogy a köztásasági elnök jöjjön ki. Miután rádöbbentek, hogy az államfő nem tartózkodik a Sándor palotában, azt kérték, hogy álljon melléjük, a Parlamentben képviselve őket. Előállítás és rendbontás nem történt.

A Vértanúk terén, ahol korábban a demonstrálók rángatták a kordont, már nyugalom van. Itt rendőrök igazoltatnak azzal, hogy a tüntetés elvesztette békés jellegét. Az Alkotmány utcában, ahol korábban oszlatás volt, a rendőrök visszállították a lebontott kordont. Időközben a helyszínre érkezett a Magyar Gárda körülbelül kétszáz tagja, valamint Morvai Krisztina is részt vesz a demonstráción. A Jobbik EP képviselő-jelöltje beszédet is tart a rendezvényen. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a korábbi rendőrségi oszlatás során tizen sérültek meg, kilenc ember könnyebben, egy súlyosan. Mindannyiukat kórházba szállították.

Az MSZP most nem költene a népszavazásra

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja támogatta a képviselői juttatásokról szóló népszavazási kezdeményezést, de önálló indítványt nyújt be annak érdekében, hogy most ne kelljen milliárdokat költeni népszavazásra - írta Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese. A szocialista parlamenti frakció már 2007-ben egyhangúlag úgy foglalt állást, hogy nem akar külön szabályokat a képviselői juttatások területén. Kezdeményezését törvényjavaslatként be is nyújtotta az Országgyűlésnek, de a témában folytatott ötpárti tárgyalások az ellenzék miatt meghiúsultak, a javaslat elfogadásához pedig kétharmados támogatásra lett volna szükség. Az MSZP parlamenti frakciója most új kezdeményezést tesz a megoldásra. (FH)19:21 - Mentőt is megtámadtak (Forrás: Index)

A rendbontók egy csoportja egy mentőautót is megtámadott a Báthory utcában - közölte a BRFK.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, hogy az utcai megmozdulásokkal kapcsolatban tíz embert szállítottak kórházba. Egy ember súlyosan, kilencen könnyebben sérültek meg. Nem közölte, hogy a sérültek között hány rendőr van.

A tüntetéseken előállítottak száma a rendőrség közlése szerint 11-re nőtt.

19: 02 - Motorral hajtottak a rendőrsorfalba tüntetők

Több rendőrt is kórházba kellett vinni, miután motorral hajtottak tüntetők a rendőrsorfalba - jelentette az MTI tudósítója. A rendőrsorfal az Alkotmány utca és a Vértanúk tere közötti Kozma Ferenc utcában állt fel, ebbe hajtottak bele motorral. A könnygáztól is megsérültek rendőrök.


16: 51 - Több ezren a Kossuth tér környéki demonstráción

 Kedden délután 16 óra körül több ezren voltak a Kossuth tér környékén, az előrehozott választásokért tartott demonstráción. A résztvevők megtöltik az Alkotmány utcát a Kossuth tértől számított harmadik keresztutcáig. A demonstráció kiterjed a Kossuth tér két oldalára is.Kelemen András fideszes képviselő is beszédet mondott kedden délután az előrehozott választásokért tartott civil demonstráción a Kossuth tér közelében, az Alkotmány utcában.

Fotó: INDEX - Nagy Attila
Fotó: INDEX - Nagy Attila


A honatya rövid felszólalásában annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a politikusok legyenek visszahívhatók. A demonstrácóról goj motorosok elm

Olvasóink írták

127 hozzászólás
 • 127. Zaraki_Kenpachi 2009. április 16. 12:49
  „Nem fogok semmi nagy vagy kis dolgot írni.

  Magyarázzátok meg, a saját véleményetekkel, a saját kútfőtökből (!), hogy miért lenne jó az előrehozott választás és magyarázzátok meg, hogy mit nyerünk vele (!)

  Rajta.”
 • 126. vonLichthofen 2009. április 16. 12:12
  „ASHER 124/124
  Történelmi ismereteid, mint a fogsorod - hiányos.
  Torténelemlátásod - ködös.
  Ahogy kritikátlanul irsz Israelről, az nem hazaszeretet, hanem elvakult sovinizmus.
  Szemléletedből /és még sokan a magadfajták közül, hogy idézzem Morvai Krisztinát/ ugyanaz a kritikátlan és meggondolatlan elfogultság árad mint 60 millió németből a harmincas negyvenes években.
  Mindegyik nemzetközi törvényhozó testület kimondja, hogy a háborúban elfoglalt területeket törvényellenes megtartani. Ezt ÉVENTE megszavazzák a ENSZ Biztonsági Tanácsában. Hogy ki szavaz ellene? Az USA, Israel, Mauai, és néha Micronesia.
  Jó érved lehetne, hogy Israel nem mindig háborúval foglal területeket, hanem egyszerű helyi erőszakkal - lásd bulldózerrel lerombolják a palesztinok házait, megölik a háziállatokat, felégetik az olaj és narancsligeteket.
  A Hamasz rakétázása meg ugyancsak megérne egy hosszabb dialógust. Ki szegte meg a legutóbbi tüzszünetet 2008 November 4én? Ki ölt meg 6 Palesztin rendőrt Gaza-ban?
  Nem inkább az a bajotok, hogy a HMASZ túl béketűrő, hogy nagyon is tárgyalóképes? Hogy békére törekszik?
  Lásd a Hamasz és az Arab Ligue évente megtett ajánlatát a két államról Palesztinában? Ki uatasítja ezt rendre vissza?

  Afelől viszont nincs kétségem amit arról irsz, hogy intenziv adatgyűjtés folyik mindenkiről, akinek véleménye csak kicsit is eltér az általatok diktált fővonaltól. I...n segítse meg a világot!”
 • 125. arrabonai 2009. április 16. 10:19
  „Olvastam, hogy Molnár Csaba a közvélemény-kutatásokra hivatkozik az atomerőművel kapcsolatos terveivel kapcsolatban és Finnországot hozza példaként...

  Csaba! A közvélemény-kutatások szerint a kutya sem kiváncsi se rátok se arra a "kormányra", amiben szerepet kaptál. Ezt nem olvastad? Finnország pedig tényleges demokrácia. Ott másként mennek a dolgok. Nálunk -hiszen tudod-, csak a "haveroknak" jelentene lehetőséget az új blokkok építése. Ahol azt olvastad, hogy 71 százalék támogatná az atomerőmű bővítését, nemsokkal később olvashatod, hogy hasonló százalék szerint ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁS kell. Ne csak a neked tetsző részt olvasd el.

  Most, hogy a jelenlegi "alkotmányról" bebizonyosodott, hogy alkalmatlan a (nép)képviseleti demokrácia gyakorlatának megvalósítására, nyilván kell egy a demokratikus berendezkedést támogató új alkotmány. Ezen javaslat mellé keres a nép új embereket és ezt a közvélemény-kutatások is alátámasztják.”
 • 124. Deir_Yassin 2009. április 16. 09:07
  „Igaz is , nehéz a hitre hivatkozni a 19-es vörökommün zsidó vezetőinek egyenes ági leszármazottjaival. Egyébként történésznek tanulok, és így sincs hiba a vonalvezetésben!”
 • 123. Eva- 2009. április 15. 19:18
  „126-hoz!

  mindezt a hülyeséget 2009-ben írod??!

  Még mindig összekevered a hitet a történelmi tényekkel!
  Persze nem vagy egyedül!”
 • 122. Deir_Yassin 2009. április 15. 16:01
  „ASHER!

  Az amit most Palesztínában csináltok rendkívül veszélyes. Akarva,akaratlanul gerjesztitek a gyülöletet a világ zsidósága ellen, akár egy újabb zsidó holokausztot generálva ezzel, amiben megint az ártatalan zsidó családok százezrei fognak szenvedni nem azok a cionista gazemberek akik most is és akkor is a zsidóságot vezették. Isten nektek adta a legszentebb örök törvényt, de ti elfordultatok tőle és amikor egyszülött fiát küldte közétek hogy visszavezessen benneteket a helyes útra ti megöltétek őt. Isten elfordult tőletek és elvette az országotok. Semmilyen hadsreg sem teremtheti meg IZRAELT mert Izraelt Isten alkotta és pusztította el és csakis Ő adhatja vissza nektek. Ezzel amit most csináltok soha nem fogjátok elérni a céljaitokat. Arrol hogy szükség esetén akár Szűz Mária országába, a Szent Kárpát Medencébe is behatoltok óva intelek mert a Magyar nép nem olyan békés mint a Palesztin. Elvehetetitek minden pénzünket, eltörölhetitek a kultúránkat, lebombázhatrjátok házainket de soha nem tudjátok elvenni a hitünket!

  Militia Christi!”
 • 121. ASHER 2009. április 15. 15:18
  „59/VON LICHTHOFEN!!

  WEST-BANK? GAZA? GOLAN?
  TE EGYEDUL VAGY ENNYIRE HUJE VAGY VALAKI SEGIT???
  NEM ERETZ-ISRAEL AZ AKI HABORUT FOJTATOTT A MASIKKAL SZEMBEN!!
  1948 BAN 5 FRONTON A SYREK JORDANOK EGYPTOMIAK LIBANONIAK MEGTAMADTAK ISRAELT!!!!
  ISRAEL NYERT!!! EZ FAJ NEKED????
  CSAKUGY MINT A HAMAS-CARTA 48 BAN A TERV AZ VOLT VIZBEFOJTANI AZ OSSZES ZSIDOT ES ELTOROLNI ISRAEL
  ALLAMOT A TERKEPROL ANNAK ELLENERE HOGY AZ ENSZ-(TI IS OTT ULTETEK ES IGENNEL SZAVAZTATOK!!)-ELISMER
  TE SOUVERRAIN ALLAMKENT!!!!!MIERT IS KELLENE ODAAJANDEKOZNUNK AZ ELLENSEGEINKNEK AZT AMIT IGAZSA
  GOS HONVEDO HARCBAN MEGSZEREZTUNK???KULONBEN GAZAT VAISSZAADTUK MAR!!MIT NYERTUNK AZZAL?? KOEZLEBBROL TUDNAK RAKETAKAT KILONI A NEPUNKRE!!NEKUNK TILOS LENNE VEDEKEZNI??”
 • 120. ASHER 2009. április 15. 15:00
  „AZ ASHER NEM TUNT EL EGYALTALAN!!!
  EGYENLORE A HELYI IRODAINK-(OTT NALATOK!!)-ADATGYUJTESBE KEZDTUNK!!
  NEVEK CIMEK STB!!
  IGY ALKALOM ADTAN AZONNAL TUDJUK KIKET HOL TUDUNK UTOLERNI!!!
  IGE IGAZ, MAR OTT VAGYUNK,-VAGY LEGALABBIS A LOGISZTIKA "ILYEN" ESTEKRE!!!!
  A TOBBI?? ................................ERKEZIK,IDONKENT KISEBB TURNUSOKBAN!!!
  NAGY-NAGY GYAKORLATUNK VAN MAR A "CELZOTT L..........BAN" LASD; EGYES HAMAS VEZETOK ELLEN ITTHON!!!”
 • 119. F.L. 2009. április 15. 14:50
  „Jó hogy tüntetnek, meg demonstrálnak. Minden szépérzékű MAGYAR állampolgárnak kinyílik a zsebében a bicska, ha eszükbe jut, hogy egy libatolvaj, köztörvényes bűnöző lesz a miniszterelnök.”
 • 118. Eva- 2009. április 15. 14:27
  „121-hez!
  dehogy félnek!

  118-hoz!

  http://www.fn.hu/belfold/20090410/bucsu_gyurcsany_korszaktol/
  ""A beszédben a megelőző ,,másfél-két" illetve ,,négy év" kormányzásának ,,hazugságairól" beszélt,"----
  a szövegkörnyezet egyértelműen utal a fidesz által is megszavazott 100 napos program intézkedéseire, azt minősítve hazugságnak---márhogy azt nem lehetett volan!

  utalva a költségvetési adatok kozmetikázására,"----erre nem volt igazán adat, mert minden közzé volt téve idejében, de erre az volt a kifogás, hogy nincs mindenkinek internet elérhetősége, hogy a megfelelő honlapot elérhette volna.

  illetve arra, hogy választási kampányuk is lényegében hazugságra épült.---csakúgy, mint ellenfeléé!

  Ráadásul - mint a beszédben kifejtette - lényegében nem végeztek érdemi kormányzati munkát sem."---megint a szövegkörnyezet mondja , aki hallgatta tudja:--hogy az el nem kezdett reformokra utalt, amit aztán később se tudott véghezvinni.

  Most szívjuk igazán az öszödön elmondott korrekció hiányát!”
 • 117. s.margit 2009. április 15. 13:33
  „Nem tudom mitől félnek? ha becsületesek lennének nem kell félni.Biztosan van vaj a fejükön , hogy ennyire félnek.”
 • 116. MTT 2009. április 15. 11:46
  „Rajtunk, magyarokon röhög a világ. Pankráció, pankrációt követ. Tüntetések, kordonok, demokrácia...Én már lassan nem értek semmit.”
 • 115. Deir_Yassin 2009. április 15. 11:14
  „Kedves FIdeszes Barátaim!

  Kérlek nézzétek meg azt a képet:
  navracsics gratulál bajnainak: http://nol.hu/kep/000092859

  MIről beszélünk?

  Mosolyogva kezet fogni egy gyilkos hazaárulóval? MIről beszélünk?

  NIncs olyan hogy fidesz!

  Nagyon megbántam hogy rájuk szavaztam, de nem követem el újra ezt a hibát és a JOBBIKRA fogok voksolni!”
 • 114. jockey 2009. április 15. 11:02
  „111-112.

  Az tény, hogy utcai randalírozással nem sok mindent lehet elérni. Mint ahogy az is tény, hogy a 2002-ben a térségben vezető szerepet betöltő országunkból 7 év alatt sikerült sereghajtóvá lenni. Aki szerint erről nem a 7 éve hatalmat gyakorló kormány, hanem a kisebbségben lévő ellenzék tehet, az vagy MSZP tag, vagy komoly problémákkal küzd szellemi téren. Vagy mindkettő. Az őszödi beszédben pedig Fletó elismerte az elvtársak előtt, hogy csalással és hazugsággal nyertek választást, csak a jellemes belső ellenzéke kiszivárogtatta a szónoklatot. Ezt minden normális országban lemondás követte volna, de hát ez Magyarország. Az ország gazdaságát pedig igenis a kormány tette tönkre. Ugyanis ők vannak többségben az országgyűlésben - ezért ők a kormány - az ellenzék pedig kisebbségben. Ez azt jelenti, hogy amit a kormány kitalál, azt a többség megszavazza, tehát az van, amit ők akarnak. Ha az ellenzék bármire előterjesztést tesz, azt a többség leszavazza, tehát nem történik meg. Mi az, amit ezen nem lehet érteni?”
 • 113. Eva- 2009. április 15. 09:38
  „116-hoz!

  Mondom én, hogy szajkózol!

  Olvastad az öszödi nap teljes szövegét?!
  Csak a hülyék nem értették, hogy miről van szó ott!

  Nem a fidesz fordította át kampánycélja miatt?

  Nem azt szajkózod azóta is?

  Anno a "nép" bölcs volt és a kevesebbet igérőnek szavazott kicsivel több bizalmat
  A "nép" ott nem volt megtévesztve---azt most próbálják elhitetni vele, hogy legyen ok majd erre:http://www.zoom.hu/belfold/tolgyessy-az-ellenzek-csapdaba-viszi-magat-45165.html”
 • 112. comet 2009. április 15. 09:16
  „112-hogy Fletó nem hazudott ezzel magát Fletót hazudtolod meg.
  Gyurcsány Liar Ferenced akkora kárt csinált az országban, hogy azt felbecsülni sem lehet.
  Ne akard megérteni, mert ha eddig nem sikerült, ezután se fog. Valahol talán jó neked.”
 • 111. AHA. 2009. április 15. 09:15
  „látó 2009.04.15. 08:02
  Azok mondják mindig, hogy mindegy ki ül ott jobb úgysem lesz akik erre a jelenlegi tolvaj kormányra szavaztak!
  Érdekes módon átalakult a szoci szavazótábor!
  Vagy azt mondják,hogy Orbán sem lesz jobb, vagy azt, hogy ők pártokon kívüliek!
  Mikor valaki azzal kezdi,hogy "én párton kívüli vagyok"...utána már kezdi is szidni az Orbánt!”
 • 110. Valaki 2009. április 15. 08:03
  „http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=165251”
 • 109. látó 2009. április 15. 08:02
  „111: Hogyan lehet ekkora f*-t írni, hogy tök mindegy ki(k) vannak ott, ennyi erővel hozzuk vissza rákosit,kádárt, hitlert, vagy sztálint (szándékosan kisbetűvel)!
  Azt pedig könnyű havi 200 ezer nettó és a csillagos ég között mondani bírjátok ki "birkák" pár évig és jobb lesz..nem barátom, tolvajok és gyilkosok nem fogják kivezetni az országot abból a gödörből (ami még a szakadék előtt van)!
  Választások, elszámoltatás, jövőkép (strukturális reformok nem pénzbehajtás)..ezektől a jelentős többség berzenkedik!”
 • 108. Eva- 2009. április 15. 07:28
  „111-hez!

  Kevés a józanul itt megszólaló!
  Aki azt meg meri tenni!

  Egyetértek!

  De mit várjunk azoktól, akik csak szajkók Fritz Tamás után, hogy a képviseleti demokrácia találkozik a közvetlen demokráciával, és az utóbbi kimerül a randalírozásban.

  Egyébként GyF nem hazudott!Nem ők "tették tönkre " az országot, hanem az, aki nem értette meg és másoktól is elvárta , hogy ne értse meg, hogy mit miért kell megváltoztatni.
  Azóta is ezt erősíti---sőt a Gaskó sztrájk is erről szól.”
127 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai Gordon az új miniszterelnök

204 igen szavazattal, 8 tartózkodással és nem szavazat nélkül megszavazta az Országgyűlés kedden… Tovább olvasom