Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Pénzükre várnak a tanárok

Győr-Moson-Sopron - Több mint ötven tulajdonosi bejegyzés van azon az iskolaépületen, melyre a Vocational Academy hitelezőinek követeléseit ráterhelték. A rábaközi pedagógusok jogerős bírósági határozattal sem jutnak pénzükhöz.

Máig nem jutottak pénzükhöz azok a rábaközi és Sopron környéki pedagógusok, akiknek elmaradt munkabérét és végkielégítését a vidéki iskolákat üzemeltető Vocational Academy Alapítvány (VA) napjainkig sem fizette ki. A több esetben lassan egyéves jogerős ítéletek után végrehajtót neveztek ki az elmaradt pénzek beszedésére, ám ennek sincs foganatja.

Portálunk információi szerint a VA győri iskolájának épülete több mint ötven tulajdonos nevén van, a végrehajtók által bejegyzett rábaközi követelések valahol a sor végén kullognak.

Nehezen elképzelhető, hogy a Vocational Academy Alapítvány (VA) említett győri épületének az árából valaha is pénzt látnak azok a pedagógusok, akik majd egy éve – jogerős bírósági ítélettel a kezükben – várják a pénzüket a VA-tól. Érdekes viszont, hogy a VA kapuvári, Mátyás király utcai épületére egy tulajdonos van bejegyezve, maga az alapítvány.

Kerényi Károlyné: ˝Hiába az egyéves jogerős ítélet, pénz nincs.˝ A háttérben a ˝Voki˝ kapuvári épülete, árából kerülne a pedagógusoknak is.
Kerényi Károlyné: ˝Hiába az egyéves jogerős ítélet, pénz nincs.˝ A háttérben a ˝Voki˝ kapuvári épülete, árából kerülne a pedagógusoknak is.

A kifizetetlen pedagógusok máig várnak a pénzükre. Ahogy azt korábban megírtuk, jogerős ítélet született egy vitnyédi óvónő és a VA közti munkaügyi perben. Az alapítvány több mint hárommillió forintot kénytelen fizetni egy vitnyédi nyugdíjas pedagógusnak elmaradt bér, végkielégítés és egyéb jogcímeken. A pénz behajtására már tavaly szeptemberben végrehajtót is kijelöltek. A bírói ítélet a vitnyédi Kerényi Károlyné és a VA közti munkaügyi perben született. Kerényiné a Kisalföldnek elmondta, lassan egy éve már a kijelölt végrehajtó is dolgozik, ám még egy vasat sem láttak a megítélt pénzből.

– Legjobb tudomásom szerint csak Vitnyéden húsz pedagógus vár a pénzére. Közülük két személy követelése ügyében már a végrehajtót is kijelölték – mondta a nyugdíjas óvónő. Hozzátette: a kétmillió forint feletti összegek általánosak, öt-hat embernek a végkielégítéssel tartozik a ˝Voki˝, a többieknek munkabérrel is.

– Azt azonban hozzá kell tennem, van olyan kolléganőm, aki a kétmilliós elmaradásából már megkapott 945 forintot – jegyezte meg keserűen Kerényiné. Mint megtudtuk, először a bíróság inkasszót bocsát ki az alapítvány számláira, amire ˝természetesen˝ sosem érkezik egy fillér sem. Ezt követően kerül sor a végrehajtó kijelölésére, ám a győri példából kiviláglik, sok eredménye, esélye egyelőre ennek sincs.

A vitnyédihez hasonló esetek szerte a Rábaközben, sőt, azon is túl előfordulnak. Portálunk információi szerint a sopronkövesdi iskolából még senki nem kapta meg elmaradt bérét. Tizenhárom pedagógusnak jogerős ítélete van, négy esetében csak a nyári ítélkezési szünet miatt nem emelkedett a bíróság döntése jogerőre. A pedagógusok az inkasszó benyújtása után a végrehajtóra várhatnak – annyi eséllyel, mint vitnyédi kollégáik.

Olvasóink írták

 • 2. rózsa36 2009. augusztus 03. 22:11
  „Önöknek, megkárosítottaknak, félrevezetetteknek Győrtől Rábaközig össze kellene fogniuk. Legyen Önök közül valaki, aki kezébe veszi az ügyeket. Keressenek egy sztárügyvédet, aki presztízst csinál abból, hogy Nagy Ottó Lászlót jól megérdemelt helyére, Önöket pedig pénzükhöz juttassa. Ehhez el kell menniük ebből a megyéből
  "hatótávolságon kívülre". Emeljék már föl fejüket, vegyék észre, hogy új szelek fújdogálnak, s a széljárás Önöknek kedvez. Bocsásson meg, de nem várniuk kellene, hanem cselekedni. Már elkövették azt a hibát, hogy egyáltalán elszegődtek ehhez a kóklerhez. Aztán a másodikat, hogy ingyen dolgoztak neki. Hosszú-hosszú ideig. További sorsukat vegyék már a kezükbe! Kerülhetnek még ennél rosszabb, kilátástalanabb - és megalázóbb - helyzetbe? Ugye nem.
  Tessék példát venni Kunszigetről! Na nem az önkormányzatról, hanem azokról a tanárokról, akik Nagy Ottó Lászlónak egy emberként mondtak nemet, vállalva kilátástalanságot, munkanélküliséget, embert próbáló hónapokat.
  Tessék nemet mondani a hályogkovácsnak, tessék szíves nem várni a sültgalambot (bocsánat!) és ha kell, tessék elmenni az Atyaúristenig is, ha egyszer, márpedig, Önöknek van igazuk!”
 • 1. Vas21 2009. augusztus 02. 12:00
  „Nem tudom hogy meddig kell még várnunk a megérdemelt bérünkre de ez nagyon szomorú hogy ilyen előfordulhat.Én is egy éve várok 420000ft-ra de nem tudom hogy valaha meg kapom e.Inkasszót tetettem a számlájára és most várom hogy valami történik”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliusi sebességőrült: 146-tal a városban - fotókkal!

Tényként állapítjuk meg: nem csupán az emberi hülyeség, a felelőtlenség is határtalan. Ismét a… Tovább olvasom