Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Penge: Szentháromság

A sivatag mélyén sötét konspiráció készül. A vámpírlordok életre keltik Drakulát, a faj ősatyját. Az ezúttal Drake néven futó szörnyeteg (Dominic Purcell) egyedülálló képességeinek köszönhetően ellenáll a vámpírhalált okozó fénynek.

rendező: David S. Goyer
forgatókönyvíró: Marv Wolfman, Gene Colan
operatőr: Gabriel Beristain
jelmeztervező: Laura Jean Shannon
zene: Ramin Djawadi, RZA
producer: David S. Goyer, Lynn Harris, Wesley Snipes
látványtervező: Chris Gorak
vágó: Conrad Smart, Howard E. Smith

szereplők:
Wesley Snipes (Blade)
Jessica Biel (Abigail Whistler)
Ryan Reynolds (Hannibal King)
Kris Kristofferson (Abraham Whistler)
Dominic Purcell (Drake)
Parker Posey (Danica Talos)
James Remar (Ray Cumberland)
Natasha Lyonne (Sommerfield)
Callum Keith Rennie (Asher Talos)
Paul Michael Levesque (Jarko Grimwood, Triple H)

A film sztorija

A sivatag mélyén sötét konspiráció készül. A vámpírlordok életre keltik Drakulát, a faj ősatyját. Az ezúttal Drake néven futó szörnyeteg (Dominic Purcell) egyedülálló képességeinek köszönhetően ellenáll a vámpírhalált okozó fénynek.

Hogy megnehezítsék Penge dolgát, a vérivók rágalomhadjáratot indítanak ellene. Gyilkos szörnyetegként mutatják be, és felkeltik iránta az FBI érdeklődését. A Cumberland ügynök (James Remar) vezette FBI-csatlósokkal vívott kemény küzdelem után világossá válik, hogy Pengének és mentorának, Whistlernek (Chris Kristofferson) segítségre van szüksége. Ódzkodva bár, de szövetséget kötnek egy humán vámpírvadász-csapattal, melynek élén Whistler gyönyörű lánya, Abigail (Jessica Biel), illetve az aranyköpéseiről elhíresült Hannibal King (Ryan Reynolds) áll.

Miközben Sommerfield (Natasha Lyonne), a vak tudós a vámpírok elleni végső ellenszer után kutat, az Éjvadászok támadások sorozatát indítják el az élőhalottak hordája ellen, melynek élén a veszedelmes vérivó, Danica Talos (Parker Posey), illetve hadsegédei, Asher (Callum Keith Rennie) és Grimwood (Triple H, profi WWW wrestler) áll. Végül Penge felveszi a harcot a legfőbb vámpírral - az emberiség sorsa forog kockán...www.port.hu

Kritikák

Port.hu

Bár a Wesley Snipes-alakította szuperhős rajongói kitörő örömmel fogadták, hogy bálványuk harmadik jelenését az a David S. Goyer rendezi, aki a sorozat mindhárom részének forgatókönyvéért is felelős, örömük kissé elhamarkodottnak bizonyult. Pedig ha valaki, hát Goyer aztán tudja, mi kell a Penge fan-club-nak, hiszen ő volt az, aki anno világra segítette a bemutatkozásakor újfajta akcióhősnek kikiáltott képregény-figurát. Ki tudja, talán éppen a Christian Bale-féle legfrissebb Batman-mozi forgatókönyve foglalta le az elsőfilmes rendező figyelmét, vagy egész egyszerűen a kamera mögötti teendők haladták meg az erejét. Akárhogy is történt, Goyer neve immár nemcsak a sorozat felfuttatásával, de annak mélyrepülésével is összefonódik.

A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lágyítsa meg a vizét!

Bosszankodott már a foltos mosdók, csempék miatt? Előfordult, hogy viszketett a bőre… Tovább olvasom