Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Peking és Bangkok a cél

A Soproni Úszók Baráti Körének két fiatal tehetsége rangos nemzetközi versenyre készül. A tizenkét éves Németh Júlia Bangkokba, míg csapattársa, a tizenhat éves Nagy Gábor az olimpiára készül.
Heti tíz óra rendszeres edzés, több kilométer leúszott hossz, kemény munka, ám a befektetett energia hosszú távon megtérül. A Soproni Úszók Baráti Körének két igencsak tehetséges ifjú versenyzője immáron nemzetközi szinten képviseli hazánkat. A tizenkét éves Németh Júlia tavaly korosztályos csúcsot úszott ötven méter háton. Ezen túl a vidék- és országos bajnokságokon ért el dobogós helyezéseket. Számára az idei év mozgalmasan alakul majd: a tervek szerint Bangkokban vesz részt egy nemzetközi versenyen.
A kör másik tehetséges úszóját, a tizenhat éves Nagy Gábort beválogatták az ifjúsági válogatottba. Teljesítményének értékét növeli, hogy a százméteres hátúszásban kilencedik az országos rangsorban. Ez az a versenyszám, ahol a csúcsot Cseh László tartja. Amennyiben minden jól megy, akkor Gábor részt vehet a pekingi olimpián. Igaz, ehhez még sokat kell edzenie és készülnie, de az akaratból nem lesz hiány.
A sportolók megfelelő körülmények között edzhetnek a Csik Ferenc uszodában. Kókai Zsolt megbízott edző elmondta, támogatói szerződést írtak alá a közelmúltban a vízművel. Ezen túl a város is jelentős összegekkel támogatja a sportolókat. – Az egyesületünkben összesen százhúsz fiatal versenyez – folytatta a megbízott edző. – Az már most látszik, hogy az utánpótlásból nem lesz hiány. Igaz, a fiúversenyzőink naponta kétszer – reggel és este –, a lányok pedig délután edzenek. Amikor hétvégente nincs verseny, szintén lemennek az uszodába. Mindez az elmúlt évi eredményeken is meglátszik: 16 országos, valamint 58 vidékbajnoki helyezést értek el sportolóink.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.01.

Tovább olvasom