Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Pedagógusok elismerése

Az óvónőket, a tanítókat és a tanárokat köszöntötték tegnap a győri városházán, ahol a legjobbak elismeréseket vehettek át.
Fotó: H. B. E. Pétery-díj: Idén nyolcan kapták meg a kimagasló szakmai munkáért járó díjat.
– A pedagógusok legfőbb célkitűzése, hogy gyökereket és szárnyakat hagynak hátra tanítványaiknak. A nevelés értékek nélkül csupán szolgalelkűséget eredményezhet – mondta ünnepi beszédében Wernerné Csordás Éva. A győri önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottságának elnöke többek között szólt a városban megszállottan dolgozó tanárok munkájáról. Mint elhangzott: a megyeszékhelyen az érettségizők egyetemekre, főiskolákra való bejutási aránya meghaladja az országos átlagot. Az önkormányzat minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy maximális segítséget nyújtson a diákközpontú oktatáshoz, tette hozzá az elnök, majd átadta a „ Győr oktatásügyéért ” díjakat.
A kitüntetést ezúttal hárman vehették át: Laborcza József, Nagy Lívia és Szécsényi Mihályné. „ Győr sportjáért ” kitüntetésben részesült Kovács Lászlóné és Tormáné Bedő Zsuzsanna. A Péterfy Sándor Alapítvány idén tizedik alkalommal ítélte oda a kimagasló tevékenységért járó díját. Kallós Károlyné alapítványi elnök nyolc pedagógusnak adta át az elismerést. Litkei Erikának, a Brunszvik-óvoda vezetőjének, Bálint Csabánénak, a Gárdonyi-iskola igazgatóhelyettesének, Csala Annának, a Kodály-iskola tanárának, Dávid Lászlónénak, a Kovács Margit ÁMK igazgatóhelyettesének, Krómi Emőkének, a Móra-iskola tanárának, Nagy Olgának, a Kölcsey-iskola tanárának, Szabó Margitnak, a Petz-iskola felnőttoktatási igazgatóhelyettesének, valamint Tóth Csabának, a Richter-iskola tanárának.
A győri közgyűlés negyedik alkalommal adományozott főtanácsosi, tanácsosi, főmunkatársi és munkatársi címeket. Balogh József polgármester ebben az évben ehhez harminchat pedagógusnak gratulált. Emléklapot és emlékérmet tíz nyugdíjas tanár vehetett át.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen cédét gyermekének!

Szinte még véget sem ért legutóbbi nyereményjátékunk, máris itt a következő! Ezúttal gyermekének… Tovább olvasom