Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Pártvélemények

Az intézkedéscsomag teljes politikai támogatottságot élvez az MSZP-frakció részéről – mondta Mesterházy Attila, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese. „16 év óta először történik az meg, hogy nemcsak következményeket kezelünk a politikában, hanem az okokat, a kiváltó okokat is kezelni fogjuk és ezért valódi, érdemi reformokról van szó” – hangoztatta a szocialista politikus.

Az átmeneti intézkedések következményeként, a költségvetési egyensúly helyreállásával párhuzamosan az egykulcsos adórendszer megvalósul a ciklus végéig, a kormánykoalíció erről is megállapodott – közölte Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője. Hozzátette: a kormányfő által ismertetett összes változtatás az egységes, 20 százalékos adókulcs irányába mutat. Az SZDSZ az intézkedéscsomagban foglaltakat tudomásul vette, de feltételül szabta, hogy ezekkel párhuzamosan induljanak el a kormányprogramban szereplő reformok, amelyek az egészségügy, a közigazgatás, az önkormányzatok területét érintik, valamint folytatódjon az oktatás reformja is – mondta a szabad demokraták ügyvivője.
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke az intézkedésekre reagálva azt mondta: „Gyurcsány Ferenc hazudott”, mert a választási kampány idején tudatosan eltitkolta az ország valós helyzetét, eltitkolta, mire készül a választások után. Felszólította a kormányt: haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a bankokkal és a multinacionális vállalatokkal, hogy vállaljanak arányos részt a terhekből.
Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke annak a véleményének adott hangot, hogy az igazi „húsbavágó” intézkedések csak az önkormányzati választások után jönnek majd, a most bejelentett megszorítás csak a „kiscsomag”.
Az MDF középosztály- és vállalkozásellenesnek tartja a megszorító csomagot – közölte Dávid Ibolya, az MDF elnöke. – Az intézkedések ugyan alkalmasak arra, hogy rövid távon bevételhez juttassák a költségvetést, ám már középtávon is súlyos következményekkel járhatnak a gazdaságra és a középosztályra nézve – írta közleményében a pártelnök. „Ez a program a feketegazdaságot és a munkanélküliséget erősíti, nem pedig a gazdaságot” – mutatott rá Dávid Ibolya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland győzelem a szerbek ellen

Hollandia szokásos labdatartó játékát kiválóan játszva gyors szélsőinek köszönhetően legyőzte a… Tovább olvasom