Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Párttá alakult a Momentum

A Momentum Egyesület szombati közgyűlésén hivatalosan is döntést hozott a párttá alakulásról.
A párt neve: Momentum Mozgalom. A közgyűlés az elnöki pozícióra újabb egy évre megválasztotta Fekete-Győr Andrást, négy elnökségi tagnak pedig Soproni Tamást, Orosz Annát, Pottyondy Edinát és Kádár Barnabást. Az ötfős elnökségben három új tag lett, Soproni Tamás és Fekete-Győr András maradt a helyén.

A DK kongresszusán elhangzott, hogy Gyurcsány Ferenc örül a Momentum megjelenésének. A Momentum viszont nem örül Gyurcsánynak. Úgy gondolják, a 2004-es népszavazás és a 2006-os őszi események megmutatták, hogy a baloldal válságba jutott; 2010 óta pedig a jobboldal, a jobboldali értékek képviselete is válságban van. Nincs szolidaritás a jobboldalon, nincs pozitív nemzetkép a baloldalon. A Momentum szerint az akciójukból egyértelműen látszik, hogy a választóknak valami újra van szükségük.

"Be kell fejeznünk a rendszerváltást, magunk mögött kell hagynunk a 20. századi jobb-bal felosztást, helyette a 21. században nem ideológiák, hanem értékek mentén kell politizálni" - áll a Momentum Mozgalom sajtóközleményében.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két településen tartanak időközi önkormányzati választást

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. Tovább olvasom