Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Pártalapítási dömping van a választások előtt

Míg 2014-ben 147 volt, jelenleg 193 bejegyzett párt van, amely indulhatna a választáson.
A választások közeledtével újra fellángolt a pártalapítási kedv: míg 2014-ben 147 volt, jelenleg 193 bejegyzett párt van, amely indulhatna a választáson, és ez a szám még emelkedhet, hiszen országszerte 351 párt bejegyzés alatt áll - írta a Magyar Idők szombaton az Országos Bírósági Hivataltól kapott adatok alapján.

A legtöbb bejegyzett, illetve bejegyzés alatt álló politikai formáció a Fővárosi és a Budapest Környéki Törvényszékhez köthető, de viszonylag sok vár bejegyzésre a Nyíregyházi (32), a Miskolci (16), a Pécsi (15), a Debreceni (14), és a Székesfehérvári Törvényszéken (12) is. Hozzáteszik, hogy pártot alapítani gyakorlatilag semmibe sem kerül, legfeljebb a bejegyzést végző ügyvéd munkadíját kell kifizetni.

A gombamód szaporodó aspiránsok elsősorban a "kamupártok" miatt kerültek a figyelem középpontjába, a 2014-es választási kampány során ugyanis számos olyan párt tűnt fel, amely semmilyen érdemi tevékenységet nem végzett, de a törvény szerint megkaphatta az állami támogatást, amelyet aztán vagy visszafizetett, vagy nem - írta a lap. Emlékeztetnek, hogy a Fidesz áprilisban azt javasolta: az ilyen pártokat kötelezzék a pénz visszafizetésére, ha nem érik el a listás szavazatok 0,5 százalékát, ellenzéki támogatás híján azonban a javaslat nem kapott kétharmados parlamenti jóváhagyást, a rendszer tehát marad. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vaddisznó randalírozott Budapest belvárosában

Vaddisznó randalírozott Budapest belvárosában
Rendőrautó üldözte a vadállatot. Tovább olvasom