Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 10°C Még több cikk.

Parlagfű a parkban

„ Sajnálatos, hogy idén nem büntetik azokat, akiknél embermagasságú a gaz. Mosonmagyaróváron a Lajta parkban szép a dzsungel.”

Németh Andrea, a mosonmagyaróvári városháza környezetvédelmi referense lapunkkal azt közölte, hogy a vonatkozó törvény értelmében csak július elsejét követően lehet büntetni azokat, akiknek a területén parlagfű nő. Ezen időpont után az önkormányzat, ha a tulajdonos a felszólítását követőn sem végzi el a gyomtalanítást, elrendelheti azt hivatalból. Ennek költségét kifizettetik a mulasztókkal. Ha ezt nem rendezi a tulajdonos, akkor az összeget az adóhatóság hajtja be. A parlagfűbírság 20 ezertől 2 millió forintig terjedhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-kvíz értékes nyereményekkel!

Legyen Ön az a szerencsés, aki megnyeri a nagy képernyős SONY televíziót vagy a SONY DVD lejátszót! A VB időtartama alatt (június 9-től július 9-ig) minden nap (vasárnap kivételével) felteszünk egy-egy kérdést, melyekre Ön válaszolhat. A játék alatt összesen 26 pont gyűjthető össze! A 20 vagy annál több pontot összegyűjtő játékosok között kisorsolunk egy nagy képernyős SONY televíziót, a 10-nél több jó választ adók között pedig egy SONY DVD lejátszót! Tovább olvasom