Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Pályázat információtechnológiai fejlesztésre

Sopron az osztrák gazdasági minisztériummal társul, hogy közös pályázatokkal határon átnyúló információ-

technológiai fejlesztések menjenek végbe a városban.
Sopron önkormányzata, társulva az osztrák gazdasági minisztériummal, programirodát hoz létre, mely Interreg-pályázatok nyújtotta keretből egy átfogó információtechnológiai fejlesztést vinne végbe – erről is döntenek a mai közgyűlésen.
– A programiroda előkészít egy nagyszabású uniós pályázatot, amit 2007-től kezdve a kiírások függvényében nyújthatunk majd be – mondta el Németh Imre önkormányzati képviselő, a téma felelőse. – A fejlesztések következtében olyan széles sávú hálózat valósulhat meg, amely internetalapú televíziózást, telefonálást és akár élő kamera-összeköttetést nyújt a felhasználóknak. Így például egy lakás biztonsági kamerája által rögzített képet – internet segítségével – a világ bármely pontjáról megtekinthetünk. Jóllehet a vezeték nélküli internet, a wifi egyre inkább elterjedőben van, az úgynevezett optikai hálózaton működő széles sávú internet a jelenlegi legüzembiztosabb formája a kommunikációnak. Emellett a wifi kapacitása nem lenne elegendő az egész városban megfelelő színvonalú szolgáltatás nyújtására.
Mint kiderült, a vissza nem térítendő támogatás elnyeréséhez szükséges, hogy a város közgyűlése ma megszavazza a legnagyobb elnyerhető összeghez – azaz tízmillió forinthoz – szükséges ötszázalékos önrészt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féltik Kubában élő szeretteiket

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom