Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Óvatosan a külföldi száguldással és tilosban parkolással: a magyar hatóság hajthatja be a bírságot!

Óvatosan a külföldi száguldással és tilosban parkolással: a magyar hatóság hajthatja be a bírságot!
Közleményben figyelmezteti a külföldre utazókat az ORFK: a kint elkövetett szabálysértést a magyar hatóságok is behajthatják. Szóval ha belefutott egy horvát traffipaxba, jó eséllyel itthon sem ússza meg a bírságot.
A szabálysértési jogsegélyről szóló 2007. évi XXXVI. törvény 2018 januárjától hatályos módosítása alapján ha Magyarországon lakóhellyel, tartózkodási hellyel vagy vagyonnal, jövedelemmel rendelkező személy (természetes és jogi személy) külföldön szabálysértést követ el - közlekedésit is! -, és ezt a szabálysértést a külföldi hatóság határozatban megállapította és pénzbírságot szabott ki az elkövetőnek, aki azt nem fizeti meg a külföldi hatóságnak, akkor lehetősége van a külföldi és a magyar hatóságoknak a keretmegállapodás alapján, hogy egymásnak átadják és egymástól átvegyék a határozat végrehajtását.

Magyarul tehát: ha a külföldi hatóság döntött, a döntés alapján kirótt pénzbírság behajtását a magyar hatóságok átvehetik. A döntést a magyar hatóság nem bírálhatja felül, csak átveszi a döntést és annak végrehajtását.

30 napunk van a bírság és a költségek megfizetésére, de ha nem értünk egyet a határozattal, akkor kifogással élhetünk, de csak a szabálysértést megállapító hatósággal, azaz a külföldi hatósággal szemben.

(Bővebben erről itt>>)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesti járatokat is törölt a Ryanair a pénteki sztrájk miatt

Budapesti járatokat is törölt a Ryanair a pénteki sztrájk miatt
Nem indul el reggel a 196-os járat Berlinbe, a 219-es Nürnbergbe, illetve a 19.55-kor induló 8416-os… Tovább olvasom