Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Ötre emelkedett

a jelöltek száma

Folytatás az 1. oldalról.

Dr. Fodor Tamás a Nyugat-Magyarországi Egyetem docense, a Faipari Mérnöki Kar Műszaki Mechanika és Tartószerkezetek Intézetének munkatársa. Faipari mérnök és mérnök-matematikus. Számos tudományos publikációt jegyez.
Abban az esetben, ha valóban dr. Fodor Tamás lesz a két párt közös jelöltje, akkor a – különböző híresztelésekkel ellentétben – a KDNP nem indítja Gábor Dzsingiszt, a magyar származású (győri születésű) holland diplomatát.
Gábor Dzsingisz az elmúlt években Magyarországon töltötte hivatali idejét, és korábban volt egy holland városka polgármestere is. Európában – félúton című könyvét, mely – alcíme szerint – egy diplomata feljegyzéseit tartalmazza az 1999–2005-ig tartó időszakról, a közelmúltban mutatták be Sopronban.
– Gábor Dzsingisz nem lesz a KDNP polgármesterjelöltje – válaszolta kérdésünkre Firtl Mátyás, Sopron egyéni országgyűlési képviselője, aki a Fidesz–KDNP jelöltje volt, s a parlament megalakulása után a KDNP-frakció tagja lett. – Ez a hír egyszerűen csak valami félreértésen alapulhatott.
Hogy végül is ki lesz a Fidesz polgármesterjelöltje, az hamarosan hivatalosan is kiderül. Annyi azonban biztosnak tűnik, hogy a KDNP-vel közösen jelölik.
Arról már tájékoztattuk olvasóinkat, hogy az MSZP és az SZDSZ Walter Dezsőnek szavaz bizalmat, az MDF Nagy Tamásnak, a Védegylet nem hivatalos favoritja pedig Németh Árpád. Rajtuk kívül dr. Friedl László Mihály is indul. A Szövetség Sopronért Egyesület valószínűleg csatlakozik valamelyik párthoz, vagy a Védegylethez, de döntés még nem született. A MIÉP – mint korábban jelezték – ezúttal „csak” képviselőjelölteket állít csatasorba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bátran vásárol baromfihúst?

Tovább olvasom