Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Ötpárti egyeztetés a kétharmados törvényekről

Ötpárti egyeztetés kezdődött a kétharmados törvényekről zárt ajtók mögött hétfő délután a Parlamentben. A Fidesz a kormánynak juttatta el pénteken a párt által kidolgozott demokrácia-törvénycsomagot, amelyben az ellenzéki párt 200 fős parlamentet javasol.
A kormány képviseletében Petrétei József igazságügyi miniszter és Hankó-Faragó Miklós államtitkár, valamint Szilvásy György, Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke vesz részt az egyeztetésen. Az MSZP-t Katona Béla frakcióvezető-helyettes, a Fideszt Répássy Róbert frakcióigazgató, jogi kabinetvezető, a KDNP-t Rubovszky György frakcióvezető-helyettes, az SZDSZ-t Fodor Gábor ügyvivő, az MDF-et Hock Zoltán alelnök képviseli.

Megküldték az ellenzéknek a jogalkotási törvényjavaslatot és az Országgyűlés házszabályáról szóló jogszabálytervezetet, a regionális önkormányzatok szerepének tisztázásra vonatkozó előterjesztéseket, a választási jogszabályok módosítását, amely a kisebb létszámú önkormányzatokra, Országgyűlésre, a megyei és fővárosi közgyűlések létszámának 20 százalékos csökkentésére tesz javaslatot már idén ősztől.

A Fidesz a kormánynak juttatta el pénteken a párt által kidolgozott demokrácia-törvénycsomagot, amelyben az ellenzéki párt 200 fős parlamentet javasol, valamint azt, hogy az Országgyűlés létszámát rögzítsék az alkotmányban. Indítványozzák, hogy a kormánytagok viseljenek személyes anyagi felelősséget a költségvetés teljesüléséért.

A Fidesz javaslata szerint nyilvánossá kellene tenni az országgyűlési képviselők és gazdasági társaságaik állami és uniós támogatását, a többségi állami tulajdonban lévő társaságok vezetőinek névsorát és díjazásukat. A közhatalmi feladatokat ellátó és közvagyonnal gazdálkodó tisztséget betöltő személyek esetében indítványozzák, hogy a vagyonbevalláson túl az adóbevallás is legyen nyilvános.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs mit tenni nyárfapihe ellen?

Tovább olvasom