Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Ötleteket, javaslatokat várnak

Molnár Csaba országgyűlési képvise- lő, a parlament európai ügyek bi- zottságának tagja az Új Magyaror- szág Fejlesztési Tervre hívta fel teg- nap Győrött a választók figyelmét.
– Magyarország történetében új fejezet kezdődik – hangsúlyozta a politikus. – Jövő évtől 2013-ig ugyanis több mint 8 ezer milliárd forint uniós fejlesztési forrást pályázhat meg az ország. A gazdaság, a közlekedés, az emberi erőforrá-

sok, a környezet és az energetika, illetve a területfejlesztés és a közszolgáltatások terén megvalósítani kívánt változtatásokkal az ország történetének legnagyobb fejlesztési programja valósítható meg.
Molnár Csaba kiemelte: a fejlesztési terv csak világos elvek mentén érheti el célját. Ezek közül az első a „lyukas zsákba nem öntünk pénzt” elképzelés, vagyis az, hogy a nagy elosztórendszerek reformja nélkül nem szabad belekezdeni az uniós források elosztásába. A „kiegészítés, nem kiváltás” elve azt jelenti, hogy a kormánypártok az uniós pénzekkel mozgósítani és nem helyettesíteni kívánják az ország energiáit. Az „átláthatóság és számon kérhetőség” elve pedig önmagáért beszél: ezzel kapcsolatban Molnár hivatkozott a Transparency International jelentésére, amely hazánk uniós pénzelosztási rendszerét kiválónak minősítette.
– A terv sikeres megvalósításának kulcsa, hogy a falvak és váro-

sok lakói, az önkormányzatok, a gazdálkodók, az agrárvállalkozások és -szervezetek minél jobb, életképesebb és a vidék érdekét szolgáló fejlesztési elképzelésekkel álljanak elő – jegyezte meg. Ezért javasolta, hogy szeptember végéig minden érdeklődő tanulmányozza át a Bajnai Gordon felügyelete alatt álló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapját (www.nfh.hu), és az ott található e-mail címre küldje el üzeneteit, javaslatait, véleményét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a téren a busz

Győr. Mától újra a Korányi Frigyes téren közlekednek a 2-es és a 23-as helyi autóbuszjáratok. Tovább olvasom