Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Összesen 57 halálos áldozat a moszkvai piacomlásban

Összesen 57 halálos áldozata és 32 sebesültje van a csütörtök reggeli moszkvai piacszerencsétlenségnek. Az áldozatok, akik a piaccsarnok hótól túlterhelt, leomlott födémszerkezete alatt lelték halálukat, feltehetően valamennyien a volt kaukázusi és közép-ázsiai szovjet köztársaságból származók voltak, akik munka reményében Moszkvába özönlöttek.
A hatóságok szerint még ennél is súlyosabb katasztrófa következhetett volna be, ha a födémszerkezet néhány órával később szakad le, mert a Honvédők Napja körüli háromnapos ünnep miatt a szokásosnál is több árus és nagyobb vásárlótömeg érkezett volna. A szerencsétlenség okát még nem tudták egyértelműen megállapítani. A hó mellett, a tervezési hibákat és a karbantartási hiányosságokat sem zárják ki, a terrortámadás lehetőségét azonban elvetették.

A most beomlott csarnokot egyébként ugyanaz a Nodar Kancseli tervezte, akinek egy másik épülete, a Transval Park fürdő üvegkupolája két évvel ezelőtt beomlott, s akkor 28 ember vesztette életét a romok alatt. Vlagyimir Luzskov polgármester szerint a 2004-es tragédia után a Kancseli által tervezett összes épületet, így ezt a vásárcsarnokot is megvizsgálták.

A tervező szerint, aki a tragédia után maga is a helyszínre sietett, az épület a felső szint túlterheltsége és a tetőről el nem takarított hó súlya miatt omlott be. Az ügyészség megkezdte a vizsgálatot. Kancseli ellen jelenleg is per folyik a 2002 februárjában történt eset miatt: azzal vádolják, hogy a hanyag tervezés miatt történt a tragédia.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nullpártrendszer

Javaslom a tisztelt Olvasóknak a nullpártrendszert, az anarchia szabályozott változatát. Tovább olvasom