Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Országos havazás: karambol a 84-esen, 99 riasztás

Ketten súlyosan megsérültek, amikor kamionnal ütközött egy személygépkocsi szerda délelőtt a 84-es főúton.

13.35 - Két ember súlyosan megsérült, amikor két személygépkocsi összeütközött a 4-es számú főúton Kenderes közelében szerdán - közölte a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

A baleset azért következett be, mert az egyik gépkocsi menet közben megcsúszott, keresztbe fordult az úttesten, és nekiütközött a vele szemben közlekedő másik gépjárműnek - tette hozzá Szabó Zita százados.
A helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták.

13.20 - Kedd este óta 99 esetben riasztották a tűzoltókat, zömmel közúti balesetekhez, amelyekben egy ember meghalt és összesen tizenöt ember sérült meg, általában könnyebben - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerdán az MTI-vel.

A szóvivő elmondta: éjszaka 37 hívás érkezett a tűzoltókhoz, szerda délelőtt pedig további 62; a délelőtt történt balesetekben egy ember meghalt, heten megsérültek.

Így kedd este óta összesen 99 riasztás futott be a tűzoltókhoz a havazással összefüggésben, a közúti balesetekben egy ember meghalt, tizenöten megsérültek - összegezte Szentes György.

Hozzátette: a legtöbb riasztást Bács-Kiskun, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből kapták.

13.15 - Ketten súlyosan megsérültek, amikor kamionnal ütközött egy személygépkocsi szerda délelőtt a 84-es főúton a Vas megyei Gércénél - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A helyszínre mentőhelikopter és több mentőautó érkezett, a tűzoltóság és a rendőrség szakemberei is jelen vannak. A mentés és a baleseti helyszínelés teljes útlezárás mellett zajlik, a forgalom áll - közölték az ügyeleteken.
A két súlyos sérültet már kórházba szállították, a baleset körülményeiről a rendőrség későbbre ígért információkat. +

12.10 - Az elmúlt éjszaka lehullott hó súlya alatt szerdára virradóra beszakadt Szolnokon egy műjégpálya sátrának teteje és megrongálódott a sátort tartó fémszerkezet is.

Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős - közölte Ribár Zsuzsa, a létesítmény programszervezője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a hajnali órákban észlelték, hogy az egyik élelmiszer-áruház parkolójában lévő, 15x40 méteres műjégpálya sátorponyvája a nagy hó súlyának nyomására beszakadt, és e közben több helyen megrongálta a létesítmény fémvázát.

A műjégpályán senki sem tartózkodott, személyi sérülés nem történt - tette hozzá.

Ribár Zsuzsa elmondta: jelenleg az áramtalanított műjégpályán a megsérült sátrat és tartószerkezetét bontják. Az üzemeltető Szolnoki Olaj Kosárlabda Klubot jelentős anyagi kár érte, ennek mértékét csak a munkák befejezése után tudják pontosan meghatározni.

Az már biztos, hogy a téli szezonban új sátort nem húznak a műjégpálya fölé, ha az időjárás engedi, szabadtéri pályaként üzemeltetik.

10.50 - Felborult egy kisteherautó szerda délelőtt az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, Balatonlelle külterületén, a jármű vezetője a helyszínen meghalt - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

A jármű a leállósávot, illetve a külső sávot jelenleg is elfoglalja az említett útszakaszon, ezért a forgalom egyelőre csak a belső sávban haladhat. A műszaki mentés miatt időnként teljes útzár várható.

10.47 - Két ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, amikor összeütközött két személyautó a havas úton szerda reggel Kecskemét határában - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Egy 29 éves nő személygépkocsijával megcsúszott a havas úton, áttért a menetirány szerinti bal oldalra és összeütközött a szemből érkező autóval, amelyben négyen utaztak - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: az előbbi járművet vezető nő súlyosan megsérült. A másik autóban utazók közül a hátsó ülésen ülő egyik nőt szintén súlyos, a mellette ülő nőt könnyű sérülésekkel szállították a mentők kórházba.

10.45 - Magyarországról induló járatot eddig nem, de érkezőt már hármat is töröltek Ferihegyen, késésekre mindenképpen számítani kell - mondta Szilágyi Károly, a repteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője az MTI-nek szerdán.

Hozzátette: az egész Európát sújtó intenzív havazás miatt több járat késve érkezett Ferihegyre, s ezek késve is indulnak tovább. Eddig két angliai és egy franciaországi érkező járatot kellett törölni, mert a gépek nem tudtak felszállni a külföldi reptereken.

Ferihegyen egész éjjel dolgozott a reptér 21 egységből álló hótakarító flottája. Szilágyi Károly szerint a gépek száma megfelel egy megyei közútfenntartó teljes állományának. a hókotrók, hómarók, hóseprők mellett vegyszerkkel is kezelik a területet a jegesedés, síkosság ellen.

10.15 - M7-es autópályán Letenye felé, 16-os km-nél lezárták a belső sávot. A 21-es főút, 20-as km-nél teljes az útzár. A 31-es főtúton Szentmártonkátánál sávlezárás van. (Forrás: Útinform)

9.35 - Az egész országban késnek a vonatok a havazás miatt; van ahol 40 percet is várniuk kell az utasoknak - közölte a MÁV szerda reggel az MTI-vel. A közlemény szerint a vasútvonalakon a havazás váltóállítási gondokat okozott.

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon emiatt átlagosan 40 percet, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon 15-25 percet, a Budapest-Nyugati-Esztergom vonalon pedig 20-30 percet késnek a vonatok. A Budapest-Székesfehérvár vonalon átlagosan 15-20 perc késéssel kell számolniuk az utasoknak.

A többi vasútvonalról csak 4-5 perces késésekről érkeznek jelentések - olvasható a közleményben.

9.25 - Csak nagyon lassan lehet közlekedni szinte az egész országban a havazás miatt, elzárt település vagy járhatatlan út azonban egyelőre nincs - közölte az Útinform szerda reggel az MTI-vel.

Az Útinform adatai szerint a Dunántúl északi és középső részén, a Duna-Tisza-közén és az északkeleti országrészben továbbra is havazik. A Balatontól délre eső területeken megszűnt a csapadék, keleten ónos eső, a Dél-Alföldön pedig eső esik.

A főutak burkolata nyugaton és északon latyakos és hókásás, a déli területeken vizes, a keleti részeken pedig, ahol ónos eső esik, síkos. A mellékutakon rosszabb a helyzet: az ország szinte egész területén havas, hókásás a burkolat. Csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felén maradtak szárazak az utak. Északon, Nógrád megyében és a Mátrában sokfelé jegesedést is jeleztek - közölte az Útinform.

Budapesten egyelőre nem okozott a havazás nagyobb fennakadásokat a közlekedésben; a főbb útvonalak járhatóak, csak néhány útszakaszon kell torlódásra számítani - közölte a Fővinform ügyeletese szerda reggel az MTI-vel. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 107 munkagéppel és 730 hómunkással végzi a hó eltakarítását, de a mellékutakra még nem jutottak el, ezért ezek havasak, csúszósak.

Vas megyében az éjszaka 5-6 centiméternyi friss hó hullott, de egyelőre minden út járható. Huszár Tibor, a Magyar Közút Kht. regionális ügyeletének munkatársa közölte: a főutak burkolata hókásás, latyakos, a mellékutak a letaposott hótól síkosak.

Zala megyében több baleset is történt a havazás miatt. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint Zalaszentgyörgyön szerda reggel összeütközött egy autóbusz és egy személyautó, Zalatárnokon pedig árokba csúszott egy kamion. A megyében az elmúlt 24 óra alatt 10-15 centiméter hó hullott. A közútkezelők ügyeletei az MTI-vel azt közölték, hogy a megyében nincs járhatatlan út.

Komárom-Esztergom megyében 5-6 centiméter hó esett szerda hajnalra, de egyelőre itt sincs járhatatlan útszakasz - mondták el az MTI-nek a közútkezelők üzemmérnökségein. Az M1-es autópályáról éjjel eltakarították a havat, jelenleg a csúszásveszély miatt sózzák az úttestet.

7.50 - Csákvár és Bicske közötti összekötőúton, a bodméri emelkedőn, több kamion elakadt, áll a forgalom.

7.40 - Az éjszaka folyamán 37 esetben riasztották a tűzoltókat, zömmel közúti balesetekhez, amelyekben összesen nyolc ember sérült meg, általában könnyebben - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel szerdán. Mint a szóvivő elmondta, a legtöbb riasztást, 11-et, Pest megyéből kapták, míg az északi és az észak-keleti megyékben szinte egyáltalán nem kellett kivonulnia a katasztrófavédelemnek. Az ország minden települése megközelíthető; a hó nem okozott gondot a közművek és a közszolgáltatások működésében - tette hozzá Szentes György.

7.20 - 10-es főúton - Piliscsaba, 25-ös km - két kamion elakadt, egy sávot lezártak. (Forrás: útinform)

Vas megyében is esik a hó

Vas megyében az éjszaka 5-6 centiméternyi friss hó hullott, jelenleg is havazik, de egyelőre minden út járható.

Huszár Tibor, a Magyar Közút Kht. regionális ügyeletének munkatársa elmondta: a főutak burkolata hókásás, latyakos, a mellékutak a letaposott hótól síkosak. Hozzátett, hogy járhatatlan út nincs a megyében, balesetről nem kaptak értesítést. Az előrejelzések szerint a havazás a délutáni órákig még folytatódik, akár jelentős mennyiségű csapadék is eshet.

Olvasóink írták

 • 3. Mankapunka 2010. január 06. 18:00
  „lolita te Komszolos hótolós hivatásos kiscsaj vagy,hog ilyen jól tudod??????

  Mostanság nincs felvétel a Komszolhoz,mert most küldtek kb. 60 embert.”
 • 2. lolita 2010. január 06. 11:50
  „Elöször eltolni utana sozni ,mert egyesek ezt sem tudjak es csodalkoznak miert katyasak az utak.”
 • 1. zopika02 2010. január 06. 11:17
  „Felelősségre kellene vonni a közút kezelőjét a kialakult helyzetért, előre lehetett tudni hogy hóesés várható. Tegnap késő délután már szállingózott, ennek ellenére nem kezdték el a munkát. Reggel a katasztrófavédelem nyilatkozik a televízióban hogy 10 cm - es hóesés miatt hol vannak lezárva az utak. Mi lenne itt ha leesne fél méteres hó és nem olvadna el két nap alatt ? Vagy meg kell várni valóban amíg katasztrófahelyzet alakul ki ? Ajánlom a Kisalföldnek hogy menjenek ki bármely osztrák határra, majd egy helyben állva készítsenek mindkét oldalról felvételt. Érdemes mert szemmel látható különbséget fognak tapasztalni. Sózott csúszásmentesített utak, az első előbújó napsütés után már szárazak lesznek pár óra alatt. Mi meg csúszkálhatunk hetekig a visszafagyott takarítatlan utakon. Egyébként érdemes lenne feszegetni mennyit költenek el téli felkészülésre illetve az eltakarításra. 40000 - 50000 Ft os óradíjban vannak elszámolva a gépjárművek, hogy a több milliós menedzserfizetések kijöjjenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Január 31-ig lehet kérni a munkáltatói adómegállapítást

A munkavállalók, társas vállalkozások (polgári jogi társaságok) tagjai január 31-ig kérhetik… Tovább olvasom