Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Orosz állampolgárságot kér Sztálin egyik dédunokája

Sztálin egyik dédunokája, Jakov Dzsugasvili szeretné visszakapni "rendes orosz állampolgárságát", s ehhez Vlagyimir Putyin orosz államfő segítségét kéri.
Az orosz elnöknek e-mailben a diktátor 33 éves, Tbilisziben élő képzőművész dédunokája elpanaszolta, hogy jóllehet a Szovjetunió megszűnéséig 40 éves filmrendező bátyjával, Visszarionnal együtt teljes jogú polgárai voltak mind Oroszországnak, mind Grúziának, a "haza széthullása" óta külföldinek számítanak Oroszországban.

Dacára annak, hogy mind a ketten Moszkvában jártak iskolába, és bátyja az orosz szovjetköztársaságban teljesítette katonai szolgálatát, a jelenlegi körülmények között nemcsak ahhoz nincs joguk, hogy Moszkvában éljenek és dolgozzanak, hanem még egy moszkvai utazás is komoly bürokratikus és anyagi nehézségekkel jár.

Levelében Jakov Dzsugasvili arra kérte az Oroszországi Föderáció vezetését, hogy oldja meg ezeket a problémákat, és hangoztatta, hogy szeretnének nem külföldiként vagy félig külföldiként, hanem az oroszországi társadalom teljes jogú tagjaként Moszkvába utazni, "úgy, ahogyan nem is olyan rég" tehették.

Jakov apja, a 69 éves Jevgenyij Dzsugasvili orosz állampolgár, Moszkvában lakik, de gyakran ellátogat Tbiliszibe, sőt az év felét ott tölti. Jakov 40 éves filmrendező bátyja, Visszarion Dzsugasvili két éve az Egyesült Államokban él, de azt tervezi, hogy hamarosan vissszatér a grúz fővárosba feleségéhez és két gyerekéhez.

MTI/itar-taszsz/transindex
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér a Vasas edzője

labdarúgás

A Vasas vezetősége megállapodott Pintér Attilával, így a jövőben ő lesz… Tovább olvasom