Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Örökzöld minifenyő

Nem fenyő, csak hasonló- ez az örökzöldekből készült "fenyőféle" amilyen egyszerű, olyan kedves dísze lehet a szobának. Dísze mindössze néhány piros bojt és egy rusztikus filccsillag.

Hozzávalók:

Egyenes falú agyagcserép, oázis- (tűzőhab)-gúla, vegyes örökzöld-ágak (bukszus, ciprusok, magyal, stb.), díszgirland, piros barkácsfilc, egy fagomb, natúr zsákvarrófonal, modellgipsz, egy kb. 1,5 cm átmérűjű, a cserép magasságánál 4-5 centivel hosszabb egyenes ág, vékony, de merev (virágkötő)drót, vatta   

Elkészítése:

A cserepet bevonjuk piros filccel: a cserépre ragasztópöttyöket nyomunk, majd ráhelyezzük a formára vágott filclapokat, úgy, hogy majd a filc csak felül lógjon túl a cserépen. A túllógó filcperemet visszavágjuk 2-3 cm-esre, majd szintén ragasztópöttyök segítségével rögzítjük a cserép belső feléhez.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

A cserép karimájához illesztjük az oáziskúpot, s ha nem passzol pontosan, például egy kicsit nagyobb a kúp, mint a cserép szája, késsel a megfelelő méretűre faragjuk.

Kikeverjük a gipszet, hogy sűrű, de folyékony masszát kapjunk. Ha van lyuk a cserép alján, betömjük (pl. egy darab gyurmával), majd a gipszet kb. 10 cm magasan beleöntjük. A faágat, amely a fácska kívülről láthatatlan törzsét alkotja majd, beleszúrjuk a gipsz közepébe, s ha nem áll meg magától, összegyűrt újságppaírral körben kitámasztjuk.    

Ezután a kúpot letesszük az asztalra és beleszurkáljuk az örökzöldeket. Minél tömöttebb, annál jobb, s az sem baj, ha egy kicsit torzonborz, a lényeg, hogy lehetőleg különböző típusú, textúrájú, árnyalatú zöld ágakat válogassunk össze, nem többet 3-4 fajtánál, hogy rendezett, egységes maradjon a látvány. 

Ha készen vagyunk a fácska elkészítésével, megvarrjuk a csúcsdíszt, amely egy country-stílusú, rusztikus csillag. A drótból levágunk egy 10-15 centis darabot. Piros filcból duplán kivágjuk a csillagformát, beragasztózzuk az egymásnak fordított széleket, úgy, hogy maradjon nyitott hely a kitöméshez, majd összeillesztjük a két oldalt, és összenyomkodjuk egy kicsit, miközben a drót egyik végét is "beleragasztjuk" a csillagba. Várunk, míg a ragasztó megköt, és egy ceruza vagy hurkapálca segítségével vattával kitömjük a csillagot. Ha elég pufi, beragasztúzzuk a két oldal nyitva hagyott részének belső széleit és összenyomjuk őket. Natúr színű zsákvarró fonallal elkészítjük a díszöltéseket a csillag szélére, majd vékony cérnával felvarrjuk vagy felragasztjuk a fagombot.

Összeillesztjük a fácska részeit: A gipszből kiálló ág cserépen túlnyúló részére feltűzzük az örökzöldekkel borított kúpot, egy kicsit belenyomkodva a cserép szájába. A fácska csúcsára feltűzzük a csillagot, végül a girlangdal díszítjük.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Híradók nézettségi részesedése a csatornákon

Egyelőre nem hozza a nagy reményekkel beharangozott várakozásokat a Tv 2 esti hírműsora, a Tények,… Tovább olvasom