Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Óriási robbanás egy francia egyetem laborjában

Nagy robbanás történt pénteken a kelet-franciaországi Mulhouse egyetemének vegyészeti intézetében, egy ember meghalt, többen megsérültek. Egyelőre ismeretlen a robbanás oka.
Egy szemtanú közölte a francia LCI TV televízióval, hogy az épület belseje súlyosan megrongálódott, több ponton tüzek lobbantak fel a detonáció után. A környező épületeket biztonsági megfontolásból kiürítették. Egy közeli épület lakója elmondta a TF1 televízióban, úgy megrázkódott az épület a robbanás nyomán, hogy azt hitte, földrengés történt.

A UNEF nevű hallgatói érdekvédelmi szervezet közlése szerint diákok nem tartózkodtak az épületben a robbanáskor, mert bojkottálják a foglalkozásokat a pályakezdők alkalmazására vonatkozó új törvény elleni tiltakozó akcióik jegyében.

A France-Info rádió ezzel ellentétes értesülést közölt a helyszínről: jelentése szerint oktatás folyt az épületben, amikor bekövetkezett a baleset, s most ellenőrzik a diákokról készített jelenléti listákat, hogy megállapíthassák, nem rekedt-e valaki közülük a lángoló épületben. A szóban forgó intézet a vegyészmérnöki képzés fő színhelye Franciaországban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárs György Péter: Pszicho – Ana – Logosz

Tovább olvasom