Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Öreg autó nem vén csotrogány

Felvonultak, versenyeztek veterán járművek és tulajdonosaik a napokban megrendezett rajkai találkozón. Idén a nevezők közül a legszebb autó egy Ford Taunus lett, a Fiatok közül pedig az ország egyetlen Vignale-ját választották győztesnek ebben a kategóriában.
A rossz idő ellenére körülbelül 40 autó jött össze a rajkai veteránautó-találkozón az ország különböző részeiből: Békéscsabáról, Akasztóról, Zalaegerszegről, Sopronból, Budapestről. A résztvevők fele a tavalyi találkozón alakult Fiat 850-es Klub tagjai voltak. A találkozó első estéjén a halászlé mellett a tavalyi találkozóról készült filmet nézhették a vendégek. Másnap a délelőtti rendezvényt dr. Riskó Nagy László szlovákiai magyar konzul, valamint Varga Kálmán, Rajka polgármestere nyitotta meg. A felvonulás szitáló esőben kezdődött el a település Fő teréről, majd a mosonmagyaróvári sétálóutcában tartottak kisebb megállót. Ezután a lébényi templom, majd a hédervári kastély következett. A lipóti ebéd után a dunakiliti duzzasztót nézték meg, s innen mentek vissza az Aranykárász kempingbe. Délután az ügyességi versenyek zajlottak, hat feladatot kellett végrehajtani, például minél közelebb megállni a megadott jel hez, tolatva vagy jobb hátsó kerékkel ékre állni, egy pohár vízzel a kézben ipszilon fordulót tenni, majd szintidőre négy gyújtógyertyát cserélni, ékszíjat dobni bójára, végül egy kézzel aranykárászt fogni egy nagy vödörből, szintidőre. A verseny soproni győzelmet hozott.
A találkozó zárónapján díjakat osztottak: a közönségszavazat alapján a legszebb autó egy Ford Taunus lett. Gazdája, a soproni Schlosser Béla volt a legügyesebb versenyző is. A legmesszebbről érkezett versenyző a békéscsabai Varga András volt Skoda Feliciájával. A Fiat klub győztese az érdi Sebők András Fiat 850 Vignale-jával, melyből az egész országban ez az egyetlen darab van. A legügyesebb fiatosnak a budapesti Bonomi Gézát választották, aki Sport Coupéjával nevezett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-kvíz értékes nyereményekkel!

Legyen Ön az a szerencsés, aki megnyeri a nagy képernyős SONY televíziót vagy a SONY DVD lejátszót! A VB időtartama alatt (június 9-től július 9-ig) minden nap (vasárnap kivételével) felteszünk egy-egy kérdést, melyekre Ön válaszolhat. A játék alatt összesen 26 pont gyűjthető össze! A 20 vagy annál több pontot összegyűjtő játékosok között kisorsolunk egy nagy képernyős SONY televíziót, a 10-nél több jó választ adók között pedig egy SONY DVD lejátszót! Tovább olvasom