Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

˝Orbánnak kötelessége vitázni˝

A kihívás elutasítása méltatlan egy demokráciához - mondta Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes.
Az ellenzéki összefogás szerint Orbán Viktor kormányfőnek kötelessége kiállni miniszterelnök-jelölti vitára.

Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: a kihívás elutasítása méltatlan egy demokráciához, a miniszterelnök nem minősítheti az ellenzéket, nem mondhatja, hogy nincs alternatíva.

Felszólította Orbán Viktort, álljon ki vitázni Mesterházy Attilával, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjével. Az MSZP elnöke nem a jelenlegi kormánytól nyeri legitimitását, a párt kongresszusa megválasztotta, a szocialistákkal szövetséget kötő pártok vezető testületei pedig elfogadták kormányfőjelöltnek, így 1,5-2 millió választópolgárt képvisel - hangsúlyozta.

Tóbiás József azt mondta: választói igény is, hogy legyen miniszterelnök-jelölti vita, amelyen mérlegre teszik az elmúlt négy év kormányzását és a következő ciklusra szóló terveket.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke közölte: Mesterházy Attila bárhol, bármikor kész vitázni a kormányfővel.

Szerinte Orbán Viktor "gyáván menekül" a vita elől, nem hajlandó számot adni terveiről, és hazudik, amikor azt állítja, hogy Magyarország boldog és egységes. Az Orbán-kormány egy megosztott és szomorú országot hagy hátra - jelentette ki.

Az Együtt-PM társelnöke arra is felszólította a miniszterelnököt, ne vállaljon további kötelezettséget a paksi erőmű bővítésére, amely a forint gyengülése miatt napról napra drágábbá válik.

Budai Bernadett MSZP-szóvivő arról beszélt: Orbán Viktor a paksi erőmű bővítésével összefüggő hitelszerződés miatt kerüli a vitát.

Arra a felvetésre, hogy a Jobbik és az LMP is kezdeményezett miniszterelnök-jelölti, illetve listavezetői vitát, Tóbiás József jelezte: egyetlen, demokratikus pártok közötti vita sem haszontalan, de ennek feltétele szintén az, hogy Orbán Viktor vállalja a részvételt.

Mesterházy Attila szombaton jelentette be, hogy április 5-ére tévévitára hívja ki Orbán Viktort. A Fidesz vasárnap közleményben azt írta: a vita feltételei nem állnak fenn, mert nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes jelölt a baloldalon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztenék Mészáros István mentelmi jogát

Mészáros az Új Magyar Gárda Mozgalom főkapitánya és a Jobbik jelöltje az április 6-i országgyűlési… Tovább olvasom