Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Orbán Viktor sportosan kampányolt a Vajdaságban

Hajdújárás, Szabadka - Egységre, összefogásra, szavazásra biztatta a vajdaságiakat Orbán Viktor pénteki kampánykörútján. A magyar miniszterelnök focizott, diákokat biztatott és a magyar szívekről beszélt.
– Tavaly március 15-e óta a magyar állampolgárok közössége 150 ezerrel nőtt, és hamarosan még 100 ezren vehetik kézbe magyar okmányaikat. Pusztán ettől még nem lesz erősebb vagy egységesebb a nemzet, a lényeg ugyanis mindig az, benne van-e a szívünk ezekben a papírokban. Nyugodtan mondhatom, a mi szívünk, a Magyarországon élő magyar emberek szíve benne van az önök útlevelében – fogalmazott pénteken Orbán Viktor a szabadkai főkonzulátuson, ahol 44-en tettek állampolgársági esküt.

A magyar miniszterelnök kampánykörúton járta be a Délvidéket. A Pásztor István vezette Vajdasági Magyarok Szövetsége (VMSZ) hívta meg. Május 6-án Szerbiában tartományi, önkormányzati és a köztársasági elnöki választást rendeznek. Szakértők szerint a közel 160 ezer választásra jogosultból mintegy 100 ezren biztosan a VMSZ-re voksolnak – a többiek viszont elsősorban a magyar képviselőket is indító, a szerb Boris Tadicvezette Demokrata Pártot választhatják. A bizonytalanságot fokozza, hogy egyre erősödni látszik a Tomislav Nikolic vezette EU-párti, mérsékelt radikális Szerb Haladás Párt is.

Orbán kampányol, közben fejelget. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Délelőtt elképesztő rendőri biztosítás mellett látogatta meg Orbán Viktor a hajdújárási futballcsapatot. – Ki fejel a legjobban? – kérdezte, majd a tíz év körüli Nagy Krisztiánnal rövid bemutatót tartott. A fiú ezután még megkérdezte: kaphat-e autogramot. Osztálytársai megbízták, szerezze meg Orbán Viktor kézjegyét.

– A szavazás nem egyszerű politikai döntés. A megmaradás a tét, voksolni kell és a magyar szervezeteket támogatni – biztatta a 100–150 fős tömeget, majd két mentőautóval, tűzoltóautóval és megszámlálhatatlan szerb rendőrrel kísért konvoja Szabadkára, a virágkiállítás megnyitására indult. A kilenc helyszínből álló vajdasági kampánykörút a Szent György-templom meglátogatásával, majd a szabadkai Középiskolai Diákotthon új szárnyának felavatásával folytatódott. Újvidéken az Európa Kollégium építését vette szemügyre, topolyai látogatása után pedig kora este a szabadkai Népkörben tartott előadást a nemzeti összetartozásról.

Korábban írtuk:

A helyiek simogatták, tapsolták a péntek délelőtt a vajdasági Hajdújárás focipályájára érkezett, a Vajdasági Magyar Szövetség mellett kampányoló Orbán Viktort. Lelkesítő beszédében hangsúlyozta: a megmaradás a tét, minden menjen el és szavazzon a VMSZ-re. Orbán Viktor a helyi focicsapat fiataljaival beszélgetett, majd egy 10 éves forma fiúval fejelgetett. - Még autogrammot is kell kérnem a többieknek - mondta a meglepett fiú.

Orbán kampányol, közben fejelget. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Orbán Viktor ezután Szabadkán folytatta a kampányt. Az első alkalommal megnyitott szabadkai Virágkiállításra látogatott. A több száz fős tömegben éljeneztek, a miniszterelnök Pásztor Istvánnal együtt hosszasan beszélgetett a vajdaságikkal. Egy férfi még könyvet is aláíratott Orbán Viktorral. A színpadra lépve a magyar miniszterelnök hangsúlyozta: a szavazás fontos, erősíteni kell az összetartozást. Mindössze egyetlen kutyát kellett elvezeti - Orbán beszéde közben morogni kezdett.

A miniszterelnök további programjairól később számolunk be.

Olvasóink írták

 • 5. machers 2012. április 30. 09:42
  „4.embertelen 2012.04.28. 15:30
  Igen.”
 • 4. embertelen 2012. április 28. 15:30
  „Vajon a Vajdaságban is hazudott-e, mint idehaza szokott?”
 • 3. poorman 2012. április 27. 20:37
  „Én szívesen lefejelném Orbánt!!!!!!”
 • 2. BJ.MÓVÁR 2012. április 27. 12:58
  „Lehet,hogy értette a beszédet a kutya!!!! Mást aki a nemtetszésének hangot adhatott volna oda se engedték!!”
 • 1. apokalipszis 2012. április 27. 12:39
  „szoclib-eb volt! ))))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benyújtották az újabb egészségügyi salátatörvényt

A dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő béremeléséről, a táppénz elbírálásának egyszerűsödéséről, valamint a gyógyszerhamisítás irányelvének átültetéséről is rendelkezik a javaslat. Tovább olvasom