Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Orbán: nem babazsúrra készülünk - galéria!

"Nem a tisztem, hanem a szívem hozott ide" - mondta a fővárosi Kossuth téren összegyűltek előtt, a Fidesz-KDNP szombati nagygyűlésén Orbán Viktor. Az új miniszterelnök beszéde elején úgy fogalmazott: van valami, ami minden posztnál fontosabb.

17.20

Orbán Viktor kormányfő beszédét követően a Szózattal zárult szombat délután négy óra után a Fidesz-KDNP ünnepi nagygyűlése, amelyet a kormány megalakulását követően tartottak a fővárosi Kossuth téren.

Az Új Kezdet Napja. Fotó: Polgár Sándor


Az Országház főbejárata előtti parkolót teljesen megtöltötték az ország különböző részeiről érkezett szimpatizánsok, akik nemzeti színű és árpádsávos zászlókat lobogtattak, illetve településneveiket tartalmazó transzparenseket emeltek a magasba; az úttesten csak kevesen álltak. Az emberek a Kossuth és a Rákóczi szobor környékén, a fák alá húzódtak a kezdetben még tűző nap elől, és az ott elhelyezett kivetítőkön kísérték figyelemmel a Parlament főbejárata előtti lépcsőkre épített színpadon zajló beszédeket.

Sokan álltak a Földművelésügyi Minisztérium épületének árkádjai alatt is. Bár az Alkotmány és a Honvéd utca kereszteződésébe is elhelyeztek egy óriás kivetítőt, a rendezvény ideje alatt az Alkotmány utcában csak mintegy két-három tucatnyi ember sétálgatott, a kivetítő előtt pedig alig százan figyelték a szónokok beszédeit. A nagygyűlésen beszédet mondott Schmitt Pál házelnök, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is.

Amikor a frissen esküt tett Orbán-kormány és a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjai a színpadra vonultak, hosszas tapssal és éljenzéssel, zászlólobogtatással fogadták őket. Az új kormányfő és a miniszterek még a Szózat elhangzása előtt bevonultak a Parlament épületébe. A megmozdulás narrátora a nagygyűlés végén arra kérte az embereket, vigyázzanak magukra és egymásra, mert a meteorológusok jégesőt jósoltak.

A fővárosi Kossuth tér a rendezvény végét követően mintegy 20 perc alatt kiürült, és a munkások elkezdték bontani a kivetítőket és az emelvényeket.

16.29.

Orbán Viktor szerint az ő feladatuk az, hogy alapot építsenek falak nélkül, az elmúlt nyolc évben felhúzott falakat pedig porig fogják rombolni, és gránitalapot építenek a helyükre. Az új kormányfő a Fidesz-KDNP nagygyűlésén szombaton úgy fogalmazott: "azért jöttünk ma össze, hogy megerősítsük szövetségünket, és megerősítsük azt, amit négy éve mondtunk". Így hangzott: "én maradok, fent vagy lent, de mindig maradok, mert ez nem jutalom, hanem hűség kérdése. Engem mindig meg fogtok találni, a sikerben, a bajban, az örömben, a munkában, és én az elkövetkező négy évben is harcolni fogok veletek, értetek, a hazámért". Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok - zárta szokásos fordulatával beszédét Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint az új kormánynak azért kell dolgoznia, hogy mindenkinek jobb legyen Magyarországon élni. A kormányfő szombaton a Kossuth téri nagygyűlésen közölte: már értek el gyors sikereket, de ez ne tévesszen meg senkit, "nem babazsúrra" készülnek. A miniszterelnök beszédében leszögezte: azért dolgoznak majd, hogy mindenkinek jobb legyen itt élni, azoknak is, akik nem a Fideszre, vagy a KDNP-re szavaztak, vagy nem mentek el szavazni; de értük is felelősek, ők is a nemzethez tartoznak. A kormány megválasztása előtti gyors sikerének nevezte többek között, hogy minden eddiginél nagyobb lépést tettek a "nemzet határon átívelő újraegyesítése felé". Orbán Viktor leszögezte: a gyors sikerek ne tévesszenek meg senkit, "nem babazsúrra" készülnek.

16.04.


"Itt, a Kossuth téren, önök előtt, előttetek egy vagyok azok közül, akik mindig hittek abban, hogy mi, magyarok képesek leszünk végérvényesen szakítani a kommunista múlttal és annak örökségével" - mondta. "Egy vagyok azok közül, aki magyar, tehát nem keleti, nem nyugati, hanem magyar országot akart, amely a saját lábán áll, saját útját járja, és a saját tengelye körül forog"

15.40.

 A nemzet terének nevezte a Kossuth teret Schmitt Pál házelnök, amikor köszöntötte a Fidesz-KDNP ünnepi, a kormány megalakulását követő nagygyűlésének résztvevőit szombaton az Országház előtt.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: "mától véglegesen visszafoglaltuk" a Kossuth teret, újra eljött az idő, amikor "újra kezünkbe vehetjük" az ország és a nemzet sorsát. Kitért arra: nyolc év kellett ahhoz, hogy ne legyen kordon az ország háza és a nemzet között, ami elzárja a különféle világnézetű és származású embereket attól, hogy közel kerüljenek a Szent Koronához.

Szép ünnepet Magyarország - zárta a tömeghez intézett szavait Schmitt Pál, aki szerint, ha lenne az ország házának lelke, bizonyára azt is megérintené, akárcsak az ő lelkét, az ünneplők látványa.

Ünnepi nagygyűlés a Kossuth téren. Fotók: MTI


15.33.

A Parlament előtti teret megtöltötték az ország különböző részeiről érkezett szimpatizánsok, akik nemzeti színű és árpádsávos zászlókat lobogtatnak, illetve településneveiket tartalmazó transzparenseket emelnek a magasba.

A feliratok szerint - többek között Nyírlugosról, Tiszaújvárosból, Esztergomból, Szegedről, Emődről, Mohácsról és Bicskéről is érkeztek, hogy üdvözöljék a hivatalba lépett új kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt. Az Országház főbejárata előtti lépcsőkre épült a színpad, amelynek két oldalán székek sorakoznak, ahol a meghívott vendégek foglalnak helyet.

A szónoki pulpituson, a mikrofon előtt az "Új kezdet napja" felirat olvasható. Hatalmas reflektorok irányulnak több oldalról is a szónoki emelvényre, a Kossuth tér két oldalán hangszórókat, a Vértanúk terére, valamint az Alkotmány és a Honvéd utca kereszteződésébe óriás kivetítőket helyeztek el, de a rendezvény kezdetekor az utcában még nem álltak emberek.

Sokan állnak az Országház előtt, a Földművelésügyi Minisztérium árkádjai alatt, de a metróval és más tömegközlekedési eszközökkel folyamatosan érkeznek az emberek. A sajtónak külön emelvényt építettek a színpaddal szemben, a tér szélén, közel a 2-es villamos síneihez. A tömegben egyaránt megtalálható valamennyi korosztály, de a túlnyomó többségben a középkorúak vannak.

A színpadról megzenésített verseket énekelnek. A délutáni nagygyűlésen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is. A szervezők a rendezvényre több tízezer embert várnak. A rendezvény idejére a rendőrség lezárta a Kossuth teret, illetve a környező utcákat.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. Phobos 2010. május 31. 20:17
  „http://www.youtube.com/watch?v=RG8Y9Ibh8fQ&feature=player_embedded”
 • 70. Sagittarius 2010. május 31. 13:42
  „67. Primax 2010.05.31. 07:30
  "a "magyarra" pedig kisbetűvel írandó."

  Nálad, és a bandádnál lehet, de nálam nem! Én Magyarországon élek, Magyar az anyanyelvem, Magyar a gondolkodásom, Magyarok az álmaim, ezért csupa NAGY betűvel MAGYAR vagyok!!

  Miattam Te nyugodtan merjél kicsi lenni, és akár a nevedet is írhatod kicsi kezdőbetűvel! Gondolo, "wassertopf, vagy vizentál". :-)))”
 • 69. Sagittarius 2010. május 31. 09:24
  „67. Primax 2010.05.31. 07:30
  Aki pedig a latin nyelvet fel nem ismeri ,....háááát!

  Aki pedig fel nem fedezi a hozzászólásban a csalafintaságot így jár mint Te! Kimutatja faszerkezetű-szögletes mivoltját!
  Megmagyarázom a kedvedért, mit nem értettél!
  A Román is a Latin nyelvek családjába tartozik. Ebből egyértelműsíthető, hogy a választ adó megértette, felismerte az idézet mivoltját, ám roppant szellemes ember lévén azonnal téged levizsgáztató búrkolt csalafinta válaszzal rukkolt elő. A beíró igazát bizonyítja továbbá, hogy a második válaszában ismét burkoltan, de pontosan adott választ az idézett Latin közmondásra, ami egyértelműsíti, hogy megértette. Természetesen az internetről ezerszám húzhatott volna elő válaszúl, hasonló frappáns Latin idézeteket, de személyeddel kapcsolatban csöppet sem érzi hogy szellemi nagyságát bizonygatnia kellene, -így nem tette!
  :-))

  Elnézést kérek a Moderátortól, és mindenkitől!”
 • 68. Sagittarius 2010. május 31. 09:09
  „67. Primax 2010.05.31. 07:30
  Bocsánat, hogy egy másik topicban elhelyezett írásomat duplikálom itt, de úgy látom nagy szükség van az ismeretbővítő okításra egyes jól kvalifikált értelmiségiek körében, akik nem tudják megfelelően megválogatni a tanítómestereiket! - csak azt hiszik!
  "Ha olyan művelt lennél mint amilyen nem vagy, tudnád, hogy a NETIKETT egyik szabálya, hogy nem kritizáljuk a másik írását. Sem stílusában sem helyesírásában! Aki már csak ezen tud lovagolni, és azért tesz beírást, hogy ezt elmondja egyrészt OFF-olja a mindenkori topicot, másrészt Ő maga a bárdolatlan ....! Tapasztalatom szerint ha éppen nem akkor, de a következő írásában biztosan maga is szarvas hibát fog ejteni!"”
 • 67. Primax 2010. május 31. 07:30
  „65. hozzászólás Sagittarius !
  A tanítómestert nem "megválogatjuk", hanem - esetleg - választjuk.
  64. hozzászólás Sagittarius !
  Aki pedig a latin nyelvet fel nem ismeri ,....háááát....a "magyarra" pedig kisbetűvel írandó.
  " ...úgy talán megértem! " - írod.
  Nem vagyok benne biztos.”
 • 66. jánosi 2010. május 30. 21:52
  „42. load
  Lehet, hogy gyenge voltam, de még nincs mit értékelni, remélhetőleg lesz !
  Valószínűleg tényleg nem babazsúr lesz, már csak a szereplők miatt sem várható ! Tény, hogy bármit
  megcsinálhatnak, nagy a veszély lehetősége. Elválik ............”
 • 65. Sagittarius 2010. május 30. 19:42
  „61. Primax 2010.05.30. 17:10

  Azt pedig én tanácsolom neked, hogy tanulás előtt nem árt megválogatni a tanítómesterünket!”
 • 64. Sagittarius 2010. május 30. 19:39
  „61. Primax 2010.05.30. 17:10

  Románul nem tudok, és nem is akarok!
  Fordítsd le Magyarra, aztán úgy talán megértem!”
 • 63. meir 2010. május 30. 19:04
  „50-es!!
  egy masik iro termeszetrajzaban-(MAGYAR IRO !!!!!!)-megtalaltam a "magyar"-t!!!!
  tanulsagos olvasmany volt!!
  ilyen jelzokkel mint pl,; "arulok,besugok,tolvajok,vandor-pogany osokkel,2-od rendu nepcsoport,stb-stb"!!!”
 • 62. passuth 2010. május 30. 17:51
  „Most már megnyugodhatunk,Viktor király mindenek ura lett,amit mond,úgy lesz,bólogathatunk,hajrá Magyarország,hajrá dakota”
 • 61. Primax 2010. május 30. 17:10
  „Sagittarius #56!
  Tam diu discendum est, quam diu vivas. ( Seneca )
  Csak ezt tudom Neked tanácsolni.
  A legveszélyesebb : az egykönyvűség...”
 • 60. buggyant 2010. május 30. 17:03
  „Micsoda gyerekes szócsata... infantilis egy társaság ez.”
 • 59. HR_XAR 2010. május 30. 16:35
  „moderálva”
 • 58. HR_XAR 2010. május 30. 16:33
  „moderálva”
 • 57. Sagittarius 2010. május 30. 14:42
  „moderálva”
 • 56. pancser 2010. május 30. 14:35
  „moderálva”
 • 55. Sagittarius 2010. május 30. 14:21
  „moderálva”
 • 54. mecsoka 2010. május 30. 12:53
  „#53 Az hogy akkor is ott volt és most is ott van, miért zárná ki egymást?”
 • 53. Primax 2010. május 30. 12:14
  „" A harmadik fele (mert van olyan is).." ( Sagittarius #42. )
  Olyan nincs. Harmadik harmada van.
  " Én meg a 4. fele vagyok! :-))))) " ( Sagittarius #42. )
  Esetleg negyedik negyede.
  Ált. isk. alsó tagozat....harmadik, negyedik osztály környékén...”
 • 52. Papó 2010. május 30. 11:08
  „#34. Valóban csődben volt az ország a nemzeti vagyon 94%megléte, egy működő mezőgazdaság, és a meglévő üzemek,gyárak mellett? Még ha elfogadjuk azt a 22 milliárd dollár tartozásunkat amit azóta sem tudnak bizonyítani ki és mikor vette fel"!" Ezt az összeget oda dugták a kormány orra alá,hogy ennyivel tartoztok fizessetek! Vajon miért nem kérte Antal József az elengedését,átütemezését? Főleg,ha csődben volt az ország?Az akkori kormány tudta nagyon jól,ha a keleti piacot megszünteti az ország évtizedekre padlót fog,ami meg is történt!Itt az ország eladósításáról volt szó! Most meg a gyarmatosításáról szól az ének! Nos,ha akkor csődben volt az ország,akkor most miben van???”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényszerleszállás a szántóföldre

Szántóföldön landolt motorhiba miatt egy ultrakönnyű motoros kisrepülő szombaton Hajdúszoboszlón -… Tovább olvasom