Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Orbán: Kész a Fidesz programja

- A Fidesz programja már kész - jelentette ki Orbán Viktor, az ellenzéki párt elnöke az Echo Tv Napi Aktuális című műsorában hétfőn. Az interjú írásos kivonatát a csatorna a műsor kezdete előtt eljuttatta az MTI-hez.
A pártelnök az írásos összefoglaló szerint közölte: a Fidesz nem számít előre hozott választásokra, de felkészült rá.

Arra a kérdésre, hogyan kell érteni azt a mondatát, miszerint már a baloldalon is hetekben, nem hónapokban mérik az időt, Orbán Viktor kifejtette: a költségvetés egésze azt mutatja, hogy a jelenlegi kormányra és az azt támogató politikai erőkre "rászakadt a tető", a törülközőt, a lényeget tekintve, már bedobták. Mint fogalmazott, nem válságot kezelnek, hanem generálják azt, manipulálják a számokat, az emberek sorsával nem törődnek.

Véleménye szerint a 3,8 százalékos hiánycél csak papíron jöhet ki, úgy, hogy az állami vállalatoknál, a Magyar Nemzeti Banknál, illetve számos más területen felhalmozódó, és csak később jelentkező hiányadatokat elhallgatják. Az ellenzék reálisan 7,5 százalékos hiánnyal számol a költségvetésben - tette hozzá.

A Fidesz elnöke kijelentette: az ellenzéki párt programja már kész, december 12-re pedig a komplett választási lista is elkészül. Egy olyan dölyfös, arisztokratikus nyolc év után azonban, amelyet az ország megélt, az ellenzéknek kétszeresen is szerénynek, szolgálatot hangsúlyozónak kell lennie, ezért mindenfajta stallum, pozíció osztogatása idő előtti - emelte ki Orbán Viktor a televízió összefoglalója szerint.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Fidesz rossz kompromisszumok nélküli, valóban hatékony kormányzáshoz reméli az emberek minél nagyobb arányú támogatását; e tekintetben szerinte a kétharmad elérése nem lényegtelen, de nem is elsőrendű kérdés.

Az alkotmányról szólva a pártelnök azt mondta: tiszteletben tartja a jelenlegi alaptörvényt, de nem tiszteli. Az alkotmánynak egy ország, egy nemzet lelkületét is tükröznie kell, meg kell mondania, "kik vagyunk mi, merre tartunk, mit gondolunk" - jegyezte meg.

Megerősítette, hogy a Fidesz nyitott a közjogi rendszer akár mélyreható átalakításáról is párbeszédet folytatni, de szükséges látni, hogy a következő években "tüzet kell oltani", cselekedni kell.

Orbán Viktor az MSZP "szélsőséges politikájáról" és annak ellentétpárjáról beszélve nem nevesítette a Jobbikot - írja az összefoglalóban az Echo Tv. Úgy fogalmazott: a jelenleg hatalmon lévők a törvények fölé helyezték magukat, és sértettek törvényt. Ezért az országban vannak, akik agresszív, gyors eszközökkel és a törvényeket megkerülve szeretnének elégtételt venni. A felháborodás és a türelmetlenség részben érthető, de látni kell, hogy sem a törvények fölé, sem azokon kívülre helyezkedve nem lehet előbbre jutni - mondta a Fidesz elnöke.

Olvasóink írták

90 hozzászólás
 • 90. LAZA 2009. november 11. 22:11
  „Hogy mit loptak el?
  A REMÉNYÜNKET!”
 • 89. Kami45 2009. november 11. 17:02
  „88. hozzászólás jánosi 2009.11.11. 16:00
  Tévedsz! Kefefejűtől nem loptak, ő a másik oldalhoz tartozik!”
 • 88. jánosi 2009. november 11. 16:00
  „Kefefejü melyik ? ( na melyik ? ) pártirodából írod a megelégedett lózungjaidat ?
  - Cuslág úr kitől lopott ?
  - Szalainé Eleonóra kitől lopott ?
  . Hunvald úr kitől lopott ?
  stb.
  a teljes felsoroláshoz napok kellenek, erre nincs időm. De a lényeg : ezek tőled, tőlem, tőlünk loptak !”
 • 87. kefefejű 2009. november 11. 14:31
  „És néhány gyöngyszem az eddig beérkezett megfejtések közül:
  - Tőlem ellopták a jövőt. Hát ez így tényleg elég konkrét. Ezek szerint most már náluk van a jövőd...
  - Tőlem ellopták a kekszgyárat. Bár az is lehet, hogy nem lopták el, csak Székesfehérvárra költöztették, mert a régi helyén a közlekedés (kamionnal ki- és beszállítás) körülményes volt, az épületek pedig elavultak. A fehérvári önkormányzat (MSZP-s) pedig támogatta, hogy az ottani ipari parkba költözzenek. A győri narancs-örs meg nem, mert épp játszóteret avattak.
  - Tőlem ellopták a Rábát. Az is megvan, csak már nem ott, és nem azt gyártja amit 20 éve. Mert ugye az igények is változnak...
  - Van helyette Audi. Igen, van. Akit az MSZP-s önkormányzat hozott Győrbe. És mellesleg azt a sok iparűzési adót is, amiből pl. a Széchenyi téren lehet fürdőszobát építeni a cigányoknak. Mindezt közel 1mrd-ból. Jaj, elnézést, most jut eszembe, hogy ennek nagy részét is az MSZP-s kormány adja...
  - Van helyette multi éhbérért. Igen, van. Aminek nagy részét az utóbbi három évben engedte ide az a narancs-örs, akik állítólag a legjobban aszívükön viselik a helyi kiskereskedők sorsát. Valószínűleg ezért van tervbe több további bevásárlóközpont nyitása is...
  - Én segítem meg a MÁV-ot, BKV-t, stb. Igen, a mi adónkból tartják fenn azt a sok szarházit. Valamiért mégsem szimpatikus a Fidesznek a gazdaságtalan tevékenységek szüneteltetése, és milliárdok elvonása ettől a feneketlen pénznyelőtől.
  - Elvették a lakáshitel-támogatást. Igen elvették. Azt a támogatást, amely többek között a legtöbb ember ész nélküli eladósodását okozat, amit nyögnek még az elkövetkezendő éávtizedekben is. Azt a támogatást, amit jószerével csak azok kaptak meg, akiknek gyakorlatilag nincs is rá szükségük.
  - Elvették a szakmunkásokat. Igen, ma már gyakorlatilag nincs szakemberképzés. Mert mindenki diplomát akar, és dolgoztatni. Dolgozni senki. Ki is mondta, hogy minden fiatalnak diplomát? Ha jól emlékszem 5.Iktor volt az. (Gyengébbeknek: V.iktor :))) )
  Én úgy érzem, hogy nem loptak el tőlem semmit. Csak az utóbbi éven nagy jóléthajszolásában elfelejtettünk dolgozni. Mert mindig mindent mástól várunk. Ezzel a jövőbeli narancs-kormánnyal is csak egyetlen bajom van: az orbán és szíjjártó félék soha életükben nem dolgoztak még egy percet sem. Nem szakemberek, hanem politikusok. Ezért a problémákat sem szakmailag, hanem politikailag akarják megoldani. Nagy beszédekkel, lózungokkal,stb. Pont mint a mostaniak...”
 • 86. load 2009. november 11. 14:07
  „82. pancser
  Az én lemezjátszóm nem a te zenédet játssza.
  Sajnálom.”
 • 85. kefefejű 2009. november 11. 14:01
  „Továbbra is várom a KONKRÉT tényeket, hogy ezek a "piszkoskommunistáésmindenfélék" kitől mit loptak el...”
 • 84. 13.István 2009. november 11. 11:28
  „Úgy látom ez olyan mint a közlekedés ,sokan nem látják a szembejövöt ,bátrak,nem látnak ,hallanak
  és a fülük bevan dugva! És még mindíg nem érzik a butí.... a jelenleg hatamon lévőktől .Olvastam a
  napokban egy szavazásról az egyik nációra 7 azaz hét szavazat esett szerintem az is sok !”
 • 83. Jandex 2009. november 11. 07:16
  „"Furcsa eredmény született a Fidesz 8-as számú választókerületében a múlt pénteken, ahol két jelölt közül próbálták kiválasztani, ki legyen a Fidesz vélhetően biztos befutó országgyűlési képviselőjelöltje 2010-ben. 80-an Segesdi Jánosra, 80-an Aradszki Andrásra adták le a szavazatukat. A patthelyzet azért elgondolkoztató, mert csak 143-an regisztráltak az eseményre."
  Ennyi!!! :)))))))))))))))))”
 • 82. pancser 2009. november 10. 23:48
  „Kedves "load"! kinek a lemeze járt le az nem kétséges, ideje lenne lemezt cserélned, ja meg tűt!
  80-hoz! A bajok oka egyszerű: mindenki lop. Szerinted! Hogyan jutott eszedbe a "nemzetvezető"? Ha azokra gondolsz, ma ilyen nincsen, még a legszélsőségesebbek sem tudnának olyamit csinálni mint azok a vészkorszakban. De honnan az istennyilából jönnek ezek a képzettársítások?”
 • 81. Primax 2009. november 10. 22:19
  „Vienna #57 !
  " Ki az a mindenki? " - kérdezed.
  Mindenki, aki nem "egykönyves", és egy kicsit is nyitott szemmel jár...”
 • 80. kivagyokén 2009. november 10. 22:13
  „Pancser!
  Nem vagyok jobbikos. Bár kétségtelen, sok mindenben igazuk van. Ugyanakkor, már egy hozzászólásomban ki is fejtettem, a magyar történelemben már volt egy hasonló időszak, és volt egy hasonló helyzetben lévő párt. Kikerült soraikból egy "nemzetvezető" is. Akinek EZ hiányzik, az nem épelméjű. Annak tartom magam. Ugyanakkor a leírtak SZERINTEM igazak. A magyar társadalom ugyani véleményem szerint igencsak közel áll az anarchiához. A politikai "elit" csak a választások elött foglalkozik Veled vagy velem, a szavazatért. És teljesen mindegy, melyik "pártról" beszélünk. Igaz nem tudnék olyat mondani, amelyik jobb lenne BÁRMELYIKNÉL”
 • 79. load 2009. november 10. 21:35
  „78. pancser
  Ez már lejárt lemez.
  Olvass vissza a51-re!”
 • 78. pancser 2009. november 10. 21:00
  „Kedves "load"! Szóba jöhet a Jobbik és a Munkáspárt gondolom, vagy pártszimpátiák nélkül keseredtél meg?
  A Fidesz programját az irányokat illrtően, bizonyára számtalan helyen tanulmányozhatod majd. A számokat illetően, úgy látszik hiába magyarázom, nem ismeri a Fidesz mi van a kasszában és hány csontváz esik majd ki a szekrényből. A kedves feleséged gondolom mikor eldönti, hogy mit kap a család ajándékba karácsonyra, meg milyen lakoma lesz az ünnepen, előtte megnézi mi van a bukszában. Amikor ez megtörtént beosztja, vagyis tervet készít mire futja. Persze vannak akik enélkül is költenek de az nem a Fidesz!
  Ha a Fidesz számokkal kezdene operálni, anélkül, hogy részletes ismeretei lennének a kasszáról, akkor felelőtlen lenne. Ezt egyszer az MSZP megtette, azóta is isszuk a levét. Ha az asszonyom ilyet tesz nem várom meg míg két választási ciklus eltelik, hanem előbb elcsapom, pedig nagyon örültek volna a gyerekek a mindennapos rétesnek, hogy aztán jojjön a kopp! Jó alacsony szintre szálltam az érthetőség kedvéért, de nálam ez természetes minden kinek a saját szintjén kell magyarázni. Felnőttnek felnőttként ajánlatos szólni csecsemőnek gügyögni kell mert abból ért!”
 • 77. pancser 2009. november 10. 20:42
  „75! Nevedre a válasz ahogy olvaslak, a Jobbik híve. Ha fiatal vagy naiv vagy, tán a jobbikosok szentek? Ha meg öreg, szabaduljál meg a görcsöktől, van bőven székredés elleni tabletta.
  Magyarországnak nyugalomra, építő munkára van szüksége. Mindegy ki a vállalkozó, egy a lényeg foglakoztassa az embereket. Globális világban élünk, globálisan lehet vállalkozni, globálisan lehet elkölteni. Verseny van és lesz is. Minden kormány alatt meg kell tudni élni. Aki élhetetlen, lusta, hanyag és felelőtlen, az soha nem boldogul egy demokráciában. Nem fogyatékkal élőre gondolok természetesen. A saját, visznylagos, tehát a tömegben elfoglalt hely, mindig az egyéntől függ, ha nem így lesz szomorú leszek. Mert akkor intézményesítik a jogfosztást, az emberek vállakozókedvét korlátozzák, szólás és véleményszabadságot szintén.”
 • 76. load 2009. november 10. 20:41
  „70. pancser
  Pancser, ne erőlködj!
  Nem tudsz bosszantani a csornai eredménnyel, meg az MSZP-vel, mert semmi közöm hozzájuk.
  Én is szívtam a magas adók és járulékok, a külföldieknek nyújtott egyoldalú adóelőnyök, a kiismerhetetlen pályázati szempontok és a lepacsizott közbeszerzések miatt.
  Éppen ideje, hogy eltűnjenek a politikai élet fővonalából és átgondolják, hogy, miért hol és mit csesztek el.
  Te viszont megint csalódást okoztál.
  Ha nincsenek érveid elkezdesz emeszpézni.
  Pedig én csak arra lennék kíváncsi, hogy hol olvasható a Fidesz programja, és mihez kezd Orbán a magyar gazdasággal az elkövetkező négy évben.”
 • 75. kivagyokén 2009. november 10. 20:14
  „Kefefejű!
  Bár nem ngem kérdeztél, de válaszolok. TŐLEM az ELMÚLT 20 ÉV VEZETÉSE ELLOPTA:
  Az állami vagyon közel 97%-át Magyar vállalat NINCS!!
  Csak a közeli régióban Rábatext, Rába, Kekszgyár, Olajgyár, Tejgyár, Húsipar, Cukorgyár
  Hol vannak?! Van helyette Audi, és Multi éhbérért!!

  Világszínvonalú volt az ktatátsunk. Hol van? Valaki idióta kitalálta minden második embernek diplomát!! Magyarországon NINCS szakmunkás!! Ált. isk 5. osztályig nem lehet buktatni csak szülői engedéllyel Nagyon okos!

  Valaki IDIÓTA mondott olyat 2 szoba 3 gyerek 4 kerék. Legalább egy tucat embert ismerek, akinek csaka három gyerek van. Fletónak semmi köze hozzá! Nincs munkahely, nincs miből fizetni. Ilyen egyszerű

  Viszont van egy csomó adósságom, amiből egy fillért nem látok, mert kell Metróra, MÁV-ra BKV-ra, Bank megsegítésre.
  Azért megkérdezem HONNAN VAN A 150 LEGGAZDAGABB VAGYONA?!

  Megismétlem, egyik sem jobb a másiknál! Abban tökéletes egyetértés volt, hogy NE csökkentsék az OGY létszámát, KAPJANAK fizetésemelést, NE költségtérítés kapjanak (Seress M meg üsse mega guta. ami nincs, arról NEM lehet népszavazás!)
  Tehát loptak ? IGEN. Mindegyik. MDF, MSZP, FIDESZ, MSZP, MSZP hogy mi jön? Majd meglátjuk”
 • 74. Kami45 2009. november 10. 20:05
  „72. hozzászólás kefefejű 2009.11.10. 19:28

  "69re:
  No, például TŐLED személy szerint konkrétan mit loptak el?"
  Ó semmit, csupán a jövőt!!

  73. hozzászólás kivagyokén 2009.11.10. 19:44
  Az mszp programja mi????
  1, Amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra.
  2, A Zorbán az oka mindennek.
  3, Ja, hogy ti éhen haltok, az a ti bajotok. Különben is, A zorbán az oka mindennek.”
 • 73. kivagyokén 2009. november 10. 19:44
  „FIDESZ PROGRAM
  1) Elszámoltatni a szemét mocskos stb.stb kommunistákat
  2) Körbenézni mi maradt még NEKÜNK
  3) Haver sógór koma jóbarát részére potíciót találni (MINIMÁLIS felelősség sok pénz)
  4) Könnyes szemmeml remegő hangon bejelenteni: "Tisztelt NÉP azért vagytok sz.rban, döglötök éhen, mert lsd 1. pont elq..

  EGYIK SE JOBB A MÁSIKNÁL!! ÉS SAJNOS EGYIK SE TUD ELEGET LOPNI”
 • 72. kefefejű 2009. november 10. 19:28
  „69re:
  No, például TŐLED személy szerint konkrétan mit loptak el?”
 • 71. sont 2009. november 10. 17:57
  „Patriot__<-------------------Ez így van!”
90 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyfélkapu regisztráció az APEH-nél

Már az APEH központi ügyfélszolgálatain is regisztrálhatunk keddtől ügyfélkapu rendszerébe. Tovább olvasom