Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Órákig tartó sorbanállás

Nem is kis sorban állás lett a következménye a postákon életbe léptetett új informatikai rendszernek.

Nem elég gyorsak a számítógépek, ráadásul tanulni is kell az újat. Bizonyos, hogy erről lehetett szó, a győr-marcalvárosi, Lajta utcai postán azonban hivatalosan semmit sem közölhettek erről. Tegnap este a Győr-Marcalvárosban lakók telefonon hívták a szerkesztőséget: érdemes kimenni a Lajta utcai 13. számú postahivatalhoz.

Az ugyanis tömve van emberekkel, egy órába is beletelhet, míg valaki sorra kerül. A postán ügyeiket intézőket aligha nyugtatta meg a hivatalnak az az előzékeny, táblán feltüntetett közleménye, miszerint új informatikai rendszert vezettek be. Várakozni sosem öröm az embernek – főképp, ha több százezer forint van nála.

A kerületben lakó Farkas Kálmánné délután három óráig dolgozott, ezután tüdőszűrésen volt, majd gyógyszert váltott ki, úgy gondolta, ha fél öt tájban megy a postára, gyorsan végez. Tévedett, már vagy háromnegyed órája állt sorban, hogy három csekken pénzt adjon fel, de még így is voltak négyen-öten előtte. „Én ugyan sajnálom a postás hölgyeket, mert ez nyilván nekik sem jó, de ez akkor is őrület, hallhatják, mindenki fel van háborodva" – mondta kollégánknak.

Bencsik Tibornétól már az ablaknál elvették csekkjeit, de a hölgy még mindig jól hallhatóan így háborgott: „Ki kellene hívni a Kisalföldet, mert kész cirkusz, ami itt van! Mentőt kellene hívni a postaépület elé, mert ráadásul levegő sincs a helyiségben. " Miközben Bencsikné a maga sorában már végzett, Máté fia, hogy időt takarítsanak meg, egy másikban levelet adott fel. Egy harmadik hölgy, aki a nevét nem akarta közölni, elmondta, a Lajta utcai postán máskor is sokat kell várni.

Egy ilyen sűrűn lakott területre nem egy műszakos, délelőtt 10-től este 6-ig nyitva tartó postahivatalra lenne szükség. Az illető hölgy a Külső Veszprémi útról érkezik rendre postai szolgáltatásokat igénybe venni, az pedig bosszankodás nélkül sem rövid út.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelmes filmajánlók

Tovább olvasom