Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Ophélie apja újabb nyomról és gyilkosságról beszél

A decemberben Budapesten eltűnt francia diáklány édesapja szerint a lánya biztosan nem úgy halt meg, ahogy ezt a magyar rendőrség korábban állította.


A Bors és a Blikk azt írják, hogy a francia boncolás szerint nem volt sok alkohol a lány vérében, vagyis nem szórakozásból hazamenet esett át a Lánchíd korlátján. A cikkek szerint továbbra is úgy véli Francis Bretnacher, hogy tavaly decemberben nem úgy halt meg a lánya Budapesten, ahogy azt a magyar hatóságok megpróbálták beállítani. Továbbra is úgy gondolja, hogy a lány gyilkosság áldozata lett.

Ophélie Bretnacher 2008 december 4-én hajnalban tűnt el a Lánchídon. Egy VII. kerületi szórakozóhelyről gyalogolt hazafelé, amikor egyszeriben nyoma veszett. A lány holttestét két hónap múlva Csepelnél találták meg a Dunában. A rendőrség eddigi álláspontja szerint még 4-én hajnalban, a Lánchídról eshetett a Dunába, és külső erőszaknak semmilyen nyomát sem találták.

A lány apja azonban azt állítja, hogy a lány holttestének franciaországi boncolásakor kiderült, hogy csak 1 ezrelék alkohol volt a lány vérében a halálakor. A lánnyal eltűnése előtt együtt bulizó barátai viszont azt mondták, hogy hét felest és hét sört fogyasztott Ophélia. Ez azt jelentheti, hogy a lány csak 10 órával eltűnése után halhatott meg.

A Bors úgy tudja, hogy a magyar nyomozók kiegészítő igazságügyi szakértői véleményt kértek a lány szervezetében talált alkoholkoncentráció kiértékelésére. Ophélia apja szerint a magyarok most újult erővel nyomoznak. A Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a franciaországi eredmények még nem érkeztek meg Budapestre, de várják azokat. A Blikknek a BRFK szóvivője csak annyit erősített meg, hogy a nyomozás még tart, és több szakértői véleményre is várnak a rendőrök.

Korábban:

Az apa azt mondta a Blikknek, hogy az egyik szakvélemény szerint a lány véralkoholszintje alig egy ezrelék volt.

A francia diáklány gyászoló szülei megkapták az orvos szakértői véleményeket, amelyek szerint állítólag a 22 éves lány tíz órával az eltűnése után halt meg. Az apa azt mondta a Blikknek, hogy az egyik szakvélemény szerint a lány véralkoholszintje alig egy ezrelék volt. A tanúk, vagyis a barátai elmondása szerint viszont felöntött a garatra, csak sörből 15 korsóval ivott meg. Francis Bretnacher azt mondja, ez nem utal másra, mint arra, hogy hajnali kettőtől délig ismeretlen helyen tartózkodott a lány. Egészen biztosan akaratán kívül tartották ott valahol, és csak azután halt meg - állítja.

Egyelőre nem tudni, valóban meggyilkolták-e a francia cserediákot, a rendőrségi nyomozás viszont még tart. A szervezett bűnözés elleni osztály munkatársai továbbra is nyomoznak az ügyben. Jó néhány szakértői vélemény eredményére várnak - reagált a lap kérdéseire Tafferner Éva, a BRFK sajtószóvivője, hozzátéve, hogy más, publikus információt egyelőre nem tud közölni. Ophélie Bretnacher 2008. december 4-én tűnt el Budapesten. Holttestét február 15-én találták meg Csepelnél a Dunában.

Olvasóink írták

 • 5. AranyKözépút 2009. július 21. 23:49
  „Kicsit elgondolkodtató, hogy sem Ophelie, sem Eva Rodhes ügyben nem volt igaza a rendőrségnek, mindkét esetben tagadta /tagadja a gyilkosságot, bár Eva Rodhes eseténél már hiába. Ha a testvére,M. judit nem erőszakoskodik, legalább is a rendőrség így aposztrofálta a testvért, akkor simán lezárták volna.”
 • 4. lolita 2009. július 21. 22:17
  „Kolombela! Semmivel vegtere,de megis ketelkednek a magyar szakertökben s ha gyilkossag lett volna miert tusoltak volna el?Bizonyitek nincs ,semmi nyomot nem talaltak szerintem ezt igy kene lezarni amugy meg sok idö eltelt azota.Egy amiben hibaztak a nyomozok a keresesben nem voltak alaposak pedig nem volt messze ahol taskajat megtalaltak,megis ket honapig tartott mire elökerült.”
 • 3. xo16zy 2009. július 21. 20:19
  „Meghalt, megölték, részvétem.
  A Kisalföld miért nem a Mo.-i <moderálva> áldozatairól cikkez ennyit, mint oféliáról???!!?? Voltak egy páran az elmúlt hónapokban....”
 • 2. kolombela 2009. július 21. 18:19
  „lolita
  Az mennyivel lenne könnyebb nekik, ha gyilkosság áldozatávávvált volna? Akkor fel tudnák dolgozni lányuk halálaát? Egyszerűen csak nem hisznek a magyar rendőrségnek.”
 • 1. lolita 2009. július 21. 17:18
  „Nemtudom miert kellene titkolni hogy a fiatal lanyt meggyilkoltak,vagy pedig baleset aldozata lett!?Azt pedig vegkepp nemhiszem el hogy anyi menyisegü alkoholt fogyasztott volna mint ahogy az ujsag azt irja.Szerintem baleset volt ami keptelenek a szülök feldolgozni,sajnalom az esetet nagyon.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önként jelentkezett a fegyveres rabló - elfogyott a pénze

Elfogyott a pénze, de rabolni már nem akart, ezért önként jelentkezett hétfőn a rendőrségen egy férfi. Tovább olvasom