Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Október 23: hét embert állítottak elő a fővárosban

Hét embert állítottak elő a rendőrök október 23-án Budapesten, közülük öt személyt nem a fővárosban zajló rendezvényekhez köthetően.


Szombat - 12 óra, 53 perc

A rendőrség honlapján közzétettek szerint bűncselekmény elkövetése miatt két főt állítottak elő, egyiküket garázdaság, míg a másikat hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt.

Öt embert szabálysértés miatt állítottak elő. Közülük ketten nem tudták magukat hitelt érdemlően igazolni, két főnél közbiztonságra veszélyes eszközt, egy személynél pedig pirotechnikai eszközt találtak a rendőrök. Országosan a rendőrség október 22-23-án két esetben indított büntetőeljárást, illetve 71 személy ellen tett szabálysértési feljelentést.

Az Országos Rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint országosan több olyan rendezvény volt, amelyeken a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda Egyesület nevében vettek részt. Az érintett személyekkel szemben felmerült a gyanúja egyesülési joggal visszaélésnek, illetve feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvételnek.

Október 23-ra az országban 492 olyan rendezvényt jelentettek be, amelyek mindegyike a gyülekezési törvény hatálya alá tartozott. A rendezvények biztosításában közel 3.500 rendőr valamint polgárőrök vettek részt. Az ORFK tájékoztatása szerint valamennyi rendezvény békésen zajlott.

Korábban

A - jogerősen feloszlatott - Magyar Gárda formaruháját viselték több városban is a Jobbik rendezvényein. Budapesten négyezres tömeg hallgatta Morvait és Vonát.

A Jobikk ünnepi rendezvényét Budapesten a Deák térre hirdették meg. A FigyelőNet információi szerint a rendőrség már fél kettőkor a helyszínen volt és néhány résztvevőt meg is motoztak.

Két órakor a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a március 15-e téren emlékezett '56-ra, és a "politikai foglyokért" tüntetett. Nagy a rendőri készültség a helyszínen. Felszólalt a letartóztatott Budaházy György testvére is. Az összegyűltek hamarosan elindulnak a Jobbik nagygyűlésére.

Nem sokkal három óra előtt mintegy ezer gárdista vonult be a térre. Három óra után megkezdődött a Jobbik rendezvénye a Deák téren. A FigyelőNet szerint a gárdisták alakzatban álltak fel. Korábban Morvai Krisztina és Vona Gábor beszédeit idézték: "Magyarországot visszaszerezzük, ha nem megy másként, fegyverrel". Mintegy négyezer lehetett a résztvevők látszáma ekkor.

Fél négykor Balczó Zoltán EP-képviselő szólalt fel először a Jobbik rendezvényén.

Közben a rendőrség bejelentette: Feljelentést tettek egy székesfehérvári ünnepségen 37, a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda formaruhájában megjelenő ember ellen szabálysértés miatt. Debreceben is szabálysértési eljárást kezdeményez a rendőrség azok ellen, akik a - jogerősen feloszlatott - Magyar Gárda formaruháját viselték csütörtökön a debreceni Jobbik-rendezvényen.

A HírTv információi szerint azért nem igazoltatják a rendőrök a gárdistákat a Deák téren, illetve azért nem oszlattak, mert megállapodtak: csak akkor intézkednek, ha egyenruhában nem csak felsorakoznak, de vezényszóra menetelnek is, valamint az "Adjon az isten - Szebb jövőt!" köszöntést is használják.

Negyed ötkor Morvai Krisztina lépett a Deák téri színpadra.

Az FN.hu helyszíni tudósítója szerint Morvai Krisztina - akit Európa magyar hangjaként mutattak be - beszédében a szokásos hasonlatokkal élt (mint "Néró", vagy "szemkilövő hatalom"). Szerinte a mostani vezetés Marxból csak a tőkét tartotta meg, míg a Jobbik globalizmus helyett lokalizmust ígér. Hozzátette: a globális elnyomás elitjének ideje lejárt Magyarországon és Európában is.

Morvai Krisztina úgy fogalmazott: amikor a hatalom kilőtte az emberek szemét, azzal nem ért célt, sőt: épp ettől nyílt ki a szemük. A nemzeri radikalizmus erősödését a hatalom magának köszönheti.

Morvai Krisztina után Vona Gábor lépett a színpadra. A Jobbik elnöke ismertette pártja programját. Ennek főbb pontjai: a magyar föld megőrzése, a multinacionális cégekre adók kivetése, a politikai, gazdasági és a cigánybűnözés megállítása. Szerinte ezután is lehet majd plázákba járni, ám azokat átnevezik majd turulnak. Úgy véli: a "Draskovics féléket kalodába kell zárni a téren és leköpdösni, elsőként az influenzásoknak". A Jobbik célja a választáson: az SZDSZ után az MSZP-t is lesöpörjék a politikai palettáról. Szerinte a jobbközép eddig teszetosza volt, ezért ők is ellenségek.

Vona Gábort egyébként úgy hívták fel a színpadra, mint Magyarország következő miniszterelnöke. Vona Gábor többször is kiemelte: a Jobbik kormányozni fog.

Öt óra után a Szózat és a Székely himnusz hangjaival véget ért a rendezvény. Rendőri beavatkozásra nem került sor. 

A tömeg nagy része az Alkotmány utca és a Kossuth tér felé haladt tovább, köztük körülbelül 30 motorossal. Morvai Krisztina itt Budaházyról beszélt, szerinte ugyanis ártatlanul tartják fogva. Az FN.hu szerint három-ötszázan lehetnek.

Ezután a Corvin közbe mentek tovább, már csak 250-en. Beszédeket mondtak, páran hungarista zászlókat lengettek, sok a kopasz fiatal. az út túloldalán, a hivatalos állami műsort még ennyien se nézik: összesen 30-an lehetnek csupán.

Hét óra után lassan hazaindulnak az emberek a Vértanúk teréről.

Öt embert állítottak elő a rendőrök a pénteki nap folyamán Budapesten, de egyiküket sem a fővárosban zajló rendezvényekhez köthetően - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Olvasóink írták

197 hozzászólás
 • 197. gjozsi88 2009. október 29. 13:28
  „t-a.ibi!
  Hát ez elég nevetséges, hogy a "nagy" magyar gárda, aki minden bünt meggátol, még a saját koszorúit sem képes megvédeni!
  Miért is vannak?
  Hogy kórusba tudják szidni a hatalmon lévőket?
  Ezért nem érdemes!”
 • 196. t-a-ibi 2009. október 29. 11:58
  „Ellopták a megemlékezés virágait!

  Meggyalázták a hősöket és a rájuk emlékezőket Győrben!

  Győrben 20.-ik alkalommal tartotta megemlékezését a Petőfi szobornál, az 56-os Magyar Közösség győri szervezete, a Horthy Miklós Történelmi Társaság!
  / azért a Petőfi szobornál, mert akkoriban nem volt méltó hely, amikor elkészült az 56-os Emlékmű, azt a komcsik sajátították ki maguknak!/
  A megemlékezéshez csatlakozott a Nyugdíjas Polgári kör, a Jobbik győri alapszervezet, az Új Magyar Gárda és civilek.
  Az emlékezés méltó volt, hőseinkre.
  Nemzeti fohászainkkal, beszéddel, szavalatokkal, koszorúk,-virágok elhelyezésével tisztelegtünk hőseink emléke előtt.

  Szomorú, hogy a Győri Jobbik és az Új Magyar Gárda koszorúját, vasárnap (25-én) délután már ellopták.
  De nem volt elég, a Horthy Miklós Történelmi Társaság kegyeleti koszorúját is elvitték.
  A babérkoszorút, és szegfűket otthagyták.

  Ki,-kik vetemedhetnek ilyen gyalázatos tettre? -a megélhetési bűnözök?

  Hogyan meri ezt tenni, jut valaki arra az elhatározásra, hogy a hősöket és az emlékezőket, meggyalázza?

  Köszönhetjük ezeknek, a bitang hatalmon lévő élőlényeknek, hogy itt már semmi sem szent!
  Itt már bármit meg lehet tenni?

  Tehetnénk feljelentést?-igen. Elvben tehetnénk.
  De minek, amikor az összeg nem éri el a 20.000Ft-ot.

  Érdekes,hogy a "hiperben", nincs lopási limit.”
 • 195. pulci 2009. október 27. 16:13
  „Mindenki aki még nem ismerte fel milyen károkat okozott a Jobbik és szégyenteljes képviselői a Magyarország megítélésének az olvassa el gondosan ezt a cikket és ha még utána sem lát tisztán akkor már nem lehet rajta segíteni.
  http://www.stop.hu/articles/article.php?id=559318”
 • 194. gjozsi88 2009. október 26. 19:53
  „Ja és a legfontosabb: A franciákkal a szerződést PÁVA ZSOLT elöző polgármesteri ciklusa alatt kötötték!!!!”
 • 193. gjozsi88 2009. október 26. 19:51
  „E kérdésben kit érdekel a Párizs?
  Pécsről , egy hatályos szerződés erőből történő felmondásáról és a Fidesz okozta kárról beszélünk!
  Persze mindig az én érveim fogynak el...!”
 • 192. jánosi 2009. október 26. 19:45
  „Viszlát Lendvai Ildikó ! kerüljük egymást, mert már kezd fájni a szöveged.
  Párizsnak meg nézz utána .........”
 • 191. gjozsi88 2009. október 26. 19:44
  „Még annyit: Hova termelsz, ha DOLGOZOL? Ki veszi meg a termékedet, mert a belföldi piac nem számottevő, ráadásul nyakig el van adósodva és egy csomó dolgot importból, attól tudnál beszerezni, akit ki akarsz zárni innen!”
 • 190. gjozsi88 2009. október 26. 19:42
  „Jánosi!
  Kivásárolni csak azt lehet, ami eladó!
  A franciáknak nem volt eladó, tehát kivásárolni sem lehet az ö részüket a beleegyezésük nélkül!”
 • 189. jánosi 2009. október 26. 19:39
  „Még ezt leírom aztán befejeztem veled :
  a Pécs városa 51 % -ban tulajdonos, tehát TÖBBSÉGI, nem lopta el tőlük, kivásárolja őket.
  a tőke nélkül pedig nem halsz éhen, ha DOLGOZOL, a tőke csak piacot vett nálunk, amit vissza kell
  a magyar termelőknek adni. Párizs ? az nincs a szövegládában, tehát vélemény sincs....
  Nem kell félned, ettől csak jobb lehet mint most ..........”
 • 188. gjozsi88 2009. október 26. 19:38
  „a 186-hoz!
  A szerződést szabályszerűen is fel lehetett volna mondani, nem erőből!
  Ami nem járt volna ekkora kárral!”
 • 187. gjozsi88 2009. október 26. 19:36
  „Jánosi!
  És a többi a 176 ból?”
 • 186. gjozsi88 2009. október 26. 19:30
  „Tehát évente 500 millió megtakarítás, akkor ha jól számolom, és a bíróság "csak 3-5 milliárd kártérítést ítél meg a franciáknak, amit a terhelt(Páva) feltehetően alábecsül, a kamatok figyelmen kivül hagyásával minimum 10 évig nem térül meg és akkor nem vitattam az 500 milliót és nem számoltam az önkormányzati pénzeket amivel a fejlesztésekbe be kell szállni, amit máshonnan kell elvenni!
  Az erkölcsi kár az nem a nemzeti tulajdon, hanem az az üzenet, hogy a külföldi befektető ne fektessen ide be, mert jogszerütlenül történik a szerződések felmondása és perekkel lehet azt érvényesíteni! Hasonló adottság közül a szomszéd országokat fogja preferálni a külföldi töke!
  Ha lehet ne gyere azzal, hogy majd mi...!
  Erre nekünk nincs pénzünk! A külföldi töke nélkül éhen halunk!”
 • 185. jánosi 2009. október 26. 19:20
  „Nos akkor egy dologgal beszállók :
  Pécs vízmű visszavétel. Te mondod mekkora anyagi kár ...3-5 milliárd. De miért nem mondod, hogy
  a pécsiek szerint évi 500 - 600 millió megtakarítás várható évente, ( ez nem illik a szövegedbe )
  lesz miből visszafizetni ! Az neked semmi, hogy a lakosoknak ( nekik a pár Ft is számít ! ) olcsóbb
  lehet a viz. Az erkölcsi kárérték "felbecsülhetetlen", mivel visszakerül Magyar tulajdonba ? no ez
  a felfogáskülönbség.
  Egyébként érdekelne tudod e miért zavarta el Párizs városa ezt a céget ?”
 • 184. pulci 2009. október 26. 19:14
  „Aki tegnap este figyelte szólás szabadságát ill. ma a parlamenti közvetítést az láthatta hogy a fidesz bár beszél arról hogy mit tenne korrupció ellen de amikor arról lenne szó hogy egy civil kezdeményezést támogasson amihez minden párt csatlakozott, hogy kampánypénzeket rendbetegyék akkor ők az egyetlenek akik nem támogatják. Tehát ha valaki fideszeseket hall beszélni korrupcióról akkor gondoljon rá hogy ők azok akik megakasztják az ötpárti megegyezést utána meg saját médiájukban csendben hallgatnak. Másik példa ami a parlamentben téma volt az a szégyenteljes esztergomi fideszes polgármester teljesítménye amiről szintén hallgatás van a fidesz táján.”
 • 183. gjozsi88 2009. október 26. 19:04
  „Jánosi!
  Ha valaki, én tényekkel érvelek, amit nem cáfolt meg senki!
  Vagy talán tudod a választ a 176 ba feltett kérdéseimre? Mert te is megpróbálhatod tényekkel megcáfolni!”
 • 182. jánosi 2009. október 26. 19:00
  „Papagájkommandó oszlopos tagja. Tények nem zavarják.”
 • 181. gjozsi88 2009. október 26. 18:45
  „Ha!Ha!Ha!”
 • 180. Kami45 2009. október 26. 18:43
  „179. hozzászólás gjozsi88 2009.10.26. 18:36
  Ha kifogytok az érveitekből, akkor jön a ZORBÁN, a ZORBÁN, a ZORBÁN.......
  Kenni azt nagyon tudjátok......
  Na pá, fárasztó vagy.”
 • 179. gjozsi88 2009. október 26. 18:36
  „Kami45!
  Azt hittem a 177 ben az fog következni, hogy tételesen elmondod mi nem igaz abból amit leirtam és elmondod hova lett pl a 12 állami gazdaság, milyen hasznos a beléptető a raktárba...stb!”
 • 178. gjozsi88 2009. október 26. 18:34
  „Egyébbként annyira sajnállak bennetek , akik a jobboldali médián nőttök és informálódtok, hogy messziről látszik rajtatok, hogy mélyen átélitek ezt a" minden rossz ebben az országba "kommunikációt, hogy kiül az arcokra a melankólia, búskomorság! Semminek nem tudtok örülni, mert annak a lehetőségét is elveszik tőletek! Az ország pozítiv mutatóit nem láthatjátok, azt hiszitek nincs is!”
197 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolt a metró Budapesten: lábsérüléssel megúszta

Gázolt a metró Stadionok állomásánál szombaton délelőtt - közölte a BKV fődiszpécsere. Egyelőre nem… Tovább olvasom