Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

OGY - Nem lesz adóemelés, így valószínű nem drágul a cigi

A tervek szerint a fogyasztási dohányt termelő jövedéki adó nagyobb mértékben, előbb 6, majd 9, végül 11 százalékkal nőtt volna a következő egy évben.

Nem emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója

Bár a Nemzetgazdasági Minisztérium javasolta, mégsem emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója, miután az Országgyűlés hétfőn az alkotmányügyi bizottság zárószavazás előtti indítványának elfogadásával törölte az erre vonatkozó passzusokat a gazdasági tárgyú törvények módosítását célzó kormányzati előterjesztésből.

Matolcsy György június elején benyújtott javaslata úgy rendelkezett volna, hogy a jogszabály kihirdetését követő 45. napon 2,4 százalékkal emelkedik a cigaretta jövedéki adója, majd a jövő év kezdetén és 2012. július elsején ugyanilyen mértékben.

A fogyasztási dohányt termelő jövedéki adó nagyobb mértékben, előbb 6, majd 9, végül 11 százalékkal nőtt volna a következő egy évben.

Ezzel szemben az alkotmányügyi bizottság hétfőn beterjesztett javaslatának indoklása szerint a dohánytermékek adóztatásának szerkezeti átalakításához hosszú távú stratégia kialakítása szükséges, amelynek lényege, hogy az azonosan káros termékek azonos mértékben adózzanak, a kormány javaslata pedig ezzel a stratégiai céllal ellentétes.

Olvasóink írták

 • 14. öszödiböszme 2011. július 05. 16:38
  „Rommelnek igaza van! Visszaüt.A bankadó, a válságadó nem ütött vissza? Hála az orbáncsomagnak. Nem mi fizetjük , bár hogy is hívják?? Mi álljuk a cechet!A többi csak földműves vakítás! Rommel nem ezt akartad mondani????”
 • 13. öszödiböszme 2011. július 05. 16:22
  „Kérem azt az überokos fityisz fant. Aki nekem definíálja azt, hogy a hasábburgonya és a hambi miért ártalmasabb mint a cigaretta? Szóval várom a polihisztor narancs szimpatizánsok jelentkezését. Vagy talán a lézerjankó lobbizta ki ezt? Na mindegy ez is orbitális gusztustalanság! Még mielőtt fikáznának közlöm mindenkivel 21 évig marlbi lájt-t szívtam.”
 • 12. dorombolok 2011. július 05. 13:40
  „Rommel: A cigarettáé is? A só a cukor a zsír szerintetek veszélyesebb mint a dohányzás? Valamelyik parlamenti folyosón dohányzó okos kilobbizta.Ez lesz a lex dohányzó fityeszes!”
 • 11. matuskaszilveszter 2011. július 05. 09:58
  „A vasárnap esti kereskedelmi műsor: a hamburger adó beterjesztőjét Font Sándort szembesitették a parlamenti büfé kinálatával.süti, kóla ,és a teljes csokiválaszték mint a multiknál a pénztár előtt ........”
 • 10. kerteszb 2011. július 05. 09:28
  „Majd duplán emelik.”
 • 9. vanessa 2011. július 05. 09:09
  „szép napot!legalább nem kerül a kuába a kenyér, még nem elég drága, mert sokszor egész kenyerek is vannak benne
  ,sir a magyar de közben a pazarlás megy de nagyon”
 • 8. pistika 2011. július 05. 09:00
  „Mi mást vártunk volna a parlament folyosóin stikában bagózóktól?”
 • 7. matuskaszilveszter 2011. július 05. 08:56
  „Lázár János megköszönte a cégcsoport alapítóinak munkáját. Szerinte a vállalat megmutatta, hogy létezik magyar siker, hiszen az egyetlen hazai tulajdonú dohányipari gazdasági társaság a kezdetektől fogva állja a versenyt a multinacionális cégekkel szemben. "
  A történelem igazságot szolgáltat!”
 • 6. boltos 2011. július 05. 08:26
  „Maipiac.hu

  "Idén kettős jubileumot ünnepel a száz százalékban magyar tulajdonú Continental Dohányipari Cégcsoport: 15 éve alapították Hódmezővásárhelyen a mai cégek jogelődeit, a V. Tabac Rt.-t és a Tabán Trafik Kft.-t, ezenkívül 120 éves a vállalkozás tulajdonában álló Sátoraljaújhelyi Dohánygyár. Április 28-án Hódmezővásárhelyen, a patinás Fekete Sas Szálló báltermében a legfontosabb vevői, beszállítói és üzleti partnerei körében ünnepelt a Continental Dohányipari Csoport.
  A jubileumi fogadáson a közel kétszáz vendéget videoüzenetben köszöntötte Hódmezővásárhely polgármestere, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője. Lázár János megköszönte a cégcsoport alapítóinak munkáját. Szerinte a vállalat megmutatta, hogy létezik magyar siker, hiszen az egyetlen hazai tulajdonú dohányipari gazdasági társaság a kezdetektől fogva állja a versenyt a multinacionális cégekkel szemben. "”
 • 5. 2semleges34 2011. július 05. 06:28
  „A kapkodás nagymesterei!!!!!!!”
 • 4. akela4 2011. július 05. 04:04
  „Az Aldiban egy félkilós szeletelt fekete kenyér egyik napról a másikra 149 forintról 199 forintra drágult!

  Ezt meg lehetett tenni, pedig az majdnem 30 százalékos emelés!

  Az egészségre veszélyt jelentő füsti ára pedig nem emelkedik!

  Ki érti ezt?”
 • 3. Madarász 2011. július 04. 23:29
  „Ez botrányos! Ha az élelmiszerek árára tesznek adót, az az egészségünket szolgálja, de a dohányzás ezek szerint nem káros az egészségre. Vajon kinek/kiknek a zsebébe csúsztattak ezért a döntésért egy vaskos borítékot.”
 • 2. rommel 2011. július 04. 23:16
  „AZ ADÓ EMELÉS HOSSZÚ TÁVON MINDIG VISSZA ÜT !”
 • 1. háté 2011. július 04. 23:11
  „Fogadok, hogy nőni fog!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keddtől szűk körben újra engedélyezett az ingatlanfedezetes devizahitel

A módostott kormányrendelet szerint meghatározott feltételekkel újra lehetővé teszi az ingatlanalapú… Tovább olvasom