Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Nyócker

Ricsi titkos szerelmet őriz a rivális család, Csorbáék lánya felé. Gusztibá szerint Shakespeare tévedett, "pinához pénz a híd", a fiú ezért előveszi az osztály zsenijét, aki időgépet fabrikál, és az egész brigádot visszaröpíti az ős-nyócba. Itt a helyi őslakosok segítségével a gyerekek elrendezik, hogy a jelenben olaj kerüljön a kerület alá, így a Nyóckerben megkezdődik a kitermelés.
rendező: Gauder Áron

forgatókönyvíró: Nagy Viktor, Orsós László Jakab
zeneszerző: Hammer Zsolt, Jávorka Ádám, László Viktor, Hunyadi Alex
dramaturg: Orsós László Jakab
zene: Ludditák, L.L. Junior
producer: Novák Erik

szereplő(k):
Badár Sándor (Badár főtörzs)
Roatis Andrea (Julika)
L.L. Junior (Lakatos Ricsi hangja)
Szabó Győző (Csorba Karesz hangja)
Pindroch Csaba (Béluska hangja)
Csőre Gábor (Csorba Simon)
Fullajtár Andrea (Irina hangja)
Gesztesi Károly (Lakatos Lóri hangja)
Gryllus Dorka (Mari hangja)
Jónás Judit (Rózi hangja)
Rajkai Zoltán (Abdul hangja)
Szabó Sipos Barnabás (Dr. Zsirvagó hangja)
Szacsvay László (Lakatos Gusztibá hangja)
Betz István (Sandokan)
Simonyi Balázs (Móricka)

A film sztorija

A budapesti dzsungel mélyén, a nyolcadik kerületben egy csapat gyerek, cigányok, magyarok, egy kínai és egy arab arra szövetkezik, hogy a lehető leggyorsabban rengeteg pénzt állítson elő. Szegénység, kurvák, stricik, gravitáció, tér és idő nem számít. A kölykök egy zseniális ötlet segítségével visszarepülnek az időben, és a földtörténet őskorában olajat fakasztanak a leölt mamutok hulláiból. A Nyócker alatt így hatalmas olajmező képződik, és a gyerekek pillanatok alatt mesés gazdagságra tesznek szert. Rambo összes DVD díszkiadásban, ötcsillagos sulibüfé, arany rolex mindegyikük kezén. A hirtelen felbukkanó rengeteg olaj zavart okoz a világgazdaság gépezetében, és a nagyhatalmak nyomozásba kezdenek, a Nyócker körül szűkül a kör, de egy biztos: a Nyócker Nyócker marad, amíg világ a világ. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Vörös Adél

"Az egészestés animációs közönségfilmként meghatározott Nyóckert
jegyző fiatal alkotógárda nem kevesbbre vállalkozott, mint a nagy hagyományokkal bíró magyar rajzfilmgyártás "megmentésére", újjáélesztésére. Ennek érdekében mindent bevetettek. A figuráknak ismert színészek és zenészek kölcsönözték hangjukat-arcukat: Szabó Győző, Pindroch Csaba, Szacsvay László, Gryllus Dorka, L. L. Junior vagy Badár Sándor orgánumára, fizimiskájára ismerhetünk. A Nyócker húzósra sikerült zenéit a Ludditák, L. L. Junior, Modul & Dermot, Ogly-G., a CopyCon, Ganxsta Zolee, a Kamikaze és a Spacecafe jegyzi. (Pityinger érthetetlen módon kimaradt?)

A szikár költségvetés okozta hiányok pótlására új animációs technológiát dolgoztak ki... Mindezek folytán valóságos, ám sokszor közhelyesen emblematikus motívumokból építkező történetük szerencsére alig-alig válik társadalami problémák szócsövévé: abszurd fordulatai mindig vissza-visszarángatják a játék, a fikció világába a filmet. De nem eléggé. Olykor kicsit döcögős ez a játékosság. Be kell vallanom bajban vagyok a Nyóckerrel, méghozzá jó, fejvakargatós-tanakodós módon: ötletes, vicces, kreatív, némely pillanataiban őszintén provokatívnak ha, ám összhatásában mégsem meggyőző. Kinek szól? Kell ez egyáltalán?"
A teljes cikk

mozinet.hu - Bazsi

"A legnagyobb örömet a remekül megírt és átgondolt forgatókönyv jelenti, mely nincs híján humorban és szellemességben, poénjainak időzítése tökéletes, dialógusai nem olyan mesterkéltek és műviek, mint hasonszőrű társaié (vagy mondjuk egy vacak kereskedelmi csatornán futó tévésorozaté), és ugyanolyan hitelesek, mint az egész atmoszféra, melyet sikerült megteremteni. A rendszerváltás óta (szőrős szívűek számára a ’86-os Macskafogó óta) nem készült ilyen vicces magyar (rajz)film, s bár én meglennék Ganxtáék, Ogli-G és a többiek betétdalai nélkül, ez is elengedhetetlen a valódi nyócker folklórhoz, mely újabb adalék lehet a legújabb kori magyar sikertörténet elindításához."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen mag a madaraknak

A vadászkamara megyei szervezete téli madáretetési akciót szervez. Ennek keretében három városban, Győrött, Mosonmagyaróváron és Sopronban hetente térítés nélkül lehet etetőanyaghoz, napraforgómaghoz jutni. Szerencséje van idén a madaraknak, eddig még se hó, se fagy, így még tudnak „gazdálkodni" téli tartalékaikkal, vélekedett a Kisalföldnek Orbán Henrik. Tovább olvasom