Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

NYERJE MEG A NEO TONES ÚJ LEMEZÉT!

5 olvasónk most megnyerheti a Neo Tones új lemezét, "Mi vagyunk!" címmel.

MI VAGYUNK!

Már két év telt el azóta, hogy megjelent a Neo Tones bemutatkozó albuma, amelyen szüleik, a Neoton Família tagjainak dalait dolgozták fel sikerrel. Pásztor Patrícia és Noémi Virág, Jakab György és Bardóczi Gábor által új köntösben lett újra sláger a „Holnap hajnalig", vagy a „Don Quijote". Az együttes tagjait megismerte az ország, számtalan fellépésük volt itthon és határainkon kívül is, de az elmúlt hat hónapban viszonylag kevesebbet szerepeltek a nyilvánosság előtt. Ezt az időszakot elsősorban a próbateremben és az Aquarium stúdióban töltötték, hogy elkészítsék második nagylemezüket.

Bár korábban a fiatalok riportjaikban folyamatosan hangsúlyozták, bőven van még feldolgoznivaló a Neoton életművéből, az önkifejezés kényszere erősebb volt ennél a szándéknál és ismételten bebizonyosodott, hogy az alma általában nem esik messze a fájától.
A most megjelenő új album már címében – „Mi vagyunk!" – is jelzi, hogy a korábbiakkal ellentétben itt saját számokról van szó: a  zenét Gyuri és Gábor, a szövegeket Patti és Virág kreálta, tehát az album létrehozásában mind a négy tag aktívan részt vett. Ennek megfelelően színes, sokrétű album született, amely a popzene palettáján meglehetősen sok árnyalatot képvisel. Ugyanúgy, mint annak idején a szülők lemezei…

A Neo Tones csapata - kattintson a képre!

A saját dalok, saját gondolatok közreadása mellett legalább ennyire fontosnak tartották, hogy az uralkodó trenddel ellentétben a felvételeken ne a számítógépé legyen a főszerep. Véleményük szerint a napról napra változó, egyre fejlettebb technikai eszközök csupán arra valók, hogy segítsék a zenészek munkáját, színesítsék a hangzásvilágot, nem pedig az ember helyettesítésére szolgálnak. A lényeg a zenén, az együtt zenélésen van. Ezért aztán zömében nem hangminták, hanem igazi zongora, igazi dob és igazi gitárok szólnak az albumon és az összes vokált is külső segítség nélkül  énekelték fel. Munkájukhoz nagyon jó partnerekre találtak a kitűnő gitárosok (Gátos Bálint, Dajka Krisztián és Pityinger Péter), valamint a két hangmérnök (Schram Dávid és Gresiczki Tamás) személyében.

Az elsőként megjelent maxi címe „Érzem" és három változata is készült. Az album verzió mellett a teljesen akusztikus „Midnight Bar Remix" egy füstös éjszakai szórakozóhely hangulatát tükrözi, a „Retrelectro Mix" viszont pont ellenkezőleg, tisztán elektronikus, megmutatván ugyanannak a dalnak milyen sok megközelítése lehetséges.

„Mi vagyunk!" hirdetik a Neo Tones tagjai és ezek már valóban csak ők!
Új albumuk dalaival remélhetőleg gyakran találkozunk majd a rádiók és televíziók műsorában. Megérdemelnék.

Nyerje meg a lemezt!

Válaszoljon a következő kérdésre:

Melyik az elsőként megjelent maxi az együttes új lemezéről?

a.) Don Quijote
b.) Érzem
c.) Holnap hajnalig

A válaszokat a jatek@kisalfold.hu címre várjuk, február 3-ig. Kérjük, az üzenetben tüntesse fel pontos címét és telefonszámát is!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsebre megy a (gyerek)játék

Hogy a gyerek később boldoguljon az életben, sok egyéb mellett meg kell tanulnia bánni a pénzzel. Az otthoni minta sokat segíthet, a zsebpénz pedig már kis korban rászoktathatja a felelősségre - ha helyesen használják. Szinte minden családban örök kérdés: kapjon-e a gyerek zsebpénzt, és ha igen, mennyit? Tovább olvasom