Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Nyelvvizsga: az utolsó lehetőség

2005 az utolsó év, amikor a nyelvvizsga kiváltja az érettségit, jövőre érettségizni kell.

Az őszi érettségi vizsgaidőszakban lesz lehetőség utoljára az idegen nyelvi érettségi kiváltására a középfokú C típusú állami nyelvvizsgával. Jövőre ez a rendszer megszűnik, mindenkinek érettségiznie kell majd idegen nyelvből.

2005 az utolsó év, amikor a nyelvvizsga kiváltja az érettségit. A középfokú bizonyítványért 7, a felsőfokúért 10 pluszpontot kapnak a középiskolások a felsőoktatási intézményekbe történő  jelentkezéskor. Idén ezért még nagy roham várható a nyelvvizsgafronton. Ahhoz, hogy a tanulók kiválthassák a nyelvi érettségit, megfelelő időben kell teljesíteni a nyelvvizsgát, mivel a  bizonyítványok  általában két hónap múlva érkeznek meg. 

Az új érettségi rendszer szerint az idegen nyelvből tett, legalább 60 százalékosra teljesített emelt szintű érettségi egyenértékű az államilag elismert C típusú nyelvvizsgával. Az államilag elismert nyelvvizsga viszont utoljára az idén őszi érettségi időszakban helyettesítheti az érettségit.   Az őszi érettségik a tervezettnél később, október-novemberben lesznek. Jelentkezni szeptember 5-ig lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom