Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Nyakó István: megjelentek a Fidesz kegyencei

Nyakó István szerint látható, hogy a Fidesz készül a hatalomra, listákat készít és megjelentek a kegyencei.
Az MSZP szóvivője utóbbi alátámasztására kedden példaként hozta fel azt, hogy Káel Csaba cége nyerte Pécsen a Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepségére kiírt közbeszerzési pályázatot. Az Index internetes hírportál hétfőn számolt be arról, hogy a Masztodon és az általuk felkért Káel Csaba nyerte az Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepségére kiírt közbeszerzési pályázatot.

Nyakó István azt mondta: a Fidesz listákkal készül a kormányzásra, az elmúlt napokban az emberek címlistákra kapják azokat a leveleket, amelyekben Orbán Viktor személyesen kampányol. Az ellenzéki párt listáinak egy része a büntetést érdemlők neveit tartalmazzák, más listákon pedig azok vannak feltüntetve, akik jutalomban részesülnek, ők a kegyencek - fogalmazott a szóvivő.

A szocialista politikus kifejtette: a sajtóhírek szerint egy régi szereplő, "Orbán királyságának egykori rendezője", Káel Csaba Pécs városától 80 millió forintot kap majd; Páva Zsolt, fideszes politikusnak még meg sem száradt a pecsét a polgármesteri kinevezésén, és máris 80 millió forintos bruttó támogatásban részesítette Káel Csaba cégét. Ki ez a Káel Csaba? - kérdezte a szóvivő, majd azt felelte: "ismerős a név, a Happy End Kft. környékén kell őt keresni"; a Fidesz kormányzás 1998-2002-es időszakában több milliárdnyi, gyanús körülmények között megszerzett forint gazdagította azt a céghálót, amely országimázs építéssel, de leginkább a fideszes politikusok fényképezésével töltöttek az idejét. Káel Csaba az, aki több száz millió forintot költött különböző kiadványokra, füzetekre, szórólapokra az adófizetők pénzéből, mint például a Milleniumi Országjáró kiadvány, vagy a Magyarország Mindannyiunké füzet - idézte fel Nyakó István.

Káel Csaba az, aki 2000-2002 között közel 13 milliárd forintot költött országkép-építésre és kommunikációs feladatokra - hangsúlyozta. Káel Csaba az, aki állami ünnepségekre, szilveszteri rendezvényekre, ezek szervezésére összesen 3 milliárd 755 millió forintot kapott és költött el - emelte ki a szocialista politikus. Káel Csaba az, aki a Milleniumi Országjáró arculatterve megvalósítására és az ehhez kapcsolódó kiadvány gyártására, terjesztésére több mint 2,1 milliárd forintot költött el - válaszolta a feltett kérdésre Nyakó István. A szóvivő szerint a kiadványok hatékonysága erőteljesen megkérdőjelezhető volt, de az biztos: 500 millió forint jutott arra, hogy Orbán Viktor útjait ez a cég dokumentálja.

A Kormányzati Ellenőrzési Iroda (KEHI) korábbi vizsgálatából kiderült, hogy az Országimázs Központ 12 milliárd 986 millió forintos pénzügyi teljesítéséből egy kft. 502 millió forintos összegben részesült, egy másik pedig 10 milliárd 153 millió forintban. Ez az összkiadások 82 százaléka, a szóban forgó két cég a Happy End és az Ezüsthajó volt - állította az MSZP politikusa. "Káel Csaba ismét lendületbe jött, az Ezüshajó Pécs után valószínű, hogy valamennyi magyarországi nagyvárosnál, illetve a Miniszterelnöki Hivatal előtt a fővárosnál is fog kalózkodni" - fogalmazott.

Nyakó István úgy vélte: Káel Csaba nem egy új közszereplője a közéletnek, "komoly fideszes háttérember, "milliárdokkal meg volt tömve a zsebe, visszaköszön a múlt, újra előkerülnek ugyanazok az arcok, emberek, talán még találkozhatunk Kaja Ibrahimmal vagy Josip Tottal is".

Olvasóink írták

 • 8. nasi12 2009. december 09. 00:20
  „T. pancser!
  Amikor naponta tartóztatnak le politikusokat milliárdos sikkasztás miatt, akkor bizonyára te is elgondolkozol rajta, hogy jól van-e ez így?
  Én fel sem tételezem, hogy te őket támogatod demokráciára hivatkozva.
  Sokan azt mondják, ez csak a jéghegy csúcsa.
  Az AVH-sok, és a nácik embereket öltek, a jobbikosokról és a Gárdistákról még nem hallottam, hogy egy pofont is kiosztottak volna öt év alatt.
  Ezért a hasonlatod nagyon is sántít.
  Engem néhány évvel ezelőtt a piacon megbüntettek 70 000FT-ra, mert egy 60FT-os ceruzaelemről nem adtam nyugtát, ám akik 70 milliárdot loptak, azok mentelmivel megússzák, vagy felfüggesztettet kapnak.
  Hol itt az igazság?
  Én mégse tételezem fel rólad, hogy azt gondolod, jól van ez így.
  Talán nem is lesz baj, ha a jelenlegi elitnek a körmére néznek egy, kicsit.
  üdv: -nasi-”
 • 7. pancser 2009. december 08. 22:41
  „6-hoz! "munkásököl vasököl, oda sújt ahov a köll" A Jobbik a magyarság ökle. <moderálva....> Reszkessenek a magyarság megrontói. Itt jön a makulátlan Jobbik. Röhögnöm kéne ekkora marhaságon, mint ami alattam írva vagyon, de ez egyáltalán nem vicces. A Jobbik a demokratikus államra jelent veszélyt. Játsszon Vona ólomkatonákkal .....”
 • 6. nasi12 2009. december 08. 21:54
  „A jobbik tábora havonta több százalékkal növekedik, és szlogenjük egyszerű és világos.
  Egy markáns ököl, keményen az asztalra csap.
  ELÉG VOLT!
  Óriási a pánik már most is a politikusok között, hiszen tudják, hiába minden mutyizás, hiába zsíroznak le mindent jó előre, a felállt új parlamentben mindig ott lesz egy zajos párt, amelyik bármely pillanatban rájuk boríthatja majd az asztalt, ha valami gyanús lesz nekik.
  Csupán néhány szót fognak harcosan ismételgetni majd.
  ELSZÁMOLTATNI!
  LESZÁMOLNI!
  MAGYAR ÉRDEKET KÉPVISELNI!
  -Elszámoltatni az előző garnitúrát. (garnitúrákat)
  -Leszámolni a bűnösökkel. (politikai bűnözőkkel).
  -Nemzeti érdekeket képviselni, képviseltetni (végre) politikai és gazdasági téren is.
  Az első hetek, hónapok mindent eldöntenek majd, hiszen a megkeseredett emberek, csak addig támogatják őket, amíg látják, tiszták.
  Amint először megrogynak egy felajánlott táska pénz láttán, azonnal végük.
  Öreg konzervatívként mondom, izgalmas lesz a következő év, és ná´cizással már nem lehet megállítani őket, persze a hazafias népfront, és a nemzetközi internacionálé biztosan segít.”
 • 5. jánosi 2009. december 08. 19:10
  „kefefejü
  No ez már normálisabban hangzik ! Ebben egyetértünk !
  és nem vagyok orbánimádó, távol álljon tőlem ennek a bagázsnak valamelyikét elfogadni, csak bosszant
  ha egyik megjátssza magát és a másikat fikázza .................”
 • 4. Reális 2009. december 08. 19:01
  „Nevetséges színjáték!”
 • 3. kefefejű 2009. december 08. 18:46
  „2re:
  Én viszont úgy gondolom, hogy ez az elvakult orbánimádat a szánalmas.

  Igen igazad van, bagoly mondja... Az MSZP teljesen ugyanezt teszi évek óta.

  DE: az még nem jogosítja fel a fideszt arra, hogy hasonlóan cselekedjen. Pláne nem úgy, hogy közben meg naponta ócsárolnak lassan mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint ők.

  Elítélem mindkettőt. Elvégre is az én pénzemet szórják szét a haverok közt. Meg persze minden adófizetőét. Vagy szerinted az egyiknek szabad, a másiknak nem?”
 • 2. jánosi 2009. december 08. 17:41
  „Bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű .................
  Tagadhatatlan, hogy nem lesz kellemes állapot kibukni a hatalomból, ezért a rettegés !
  1. az íróniád még szerethetőbbé teszi OV-t <moderálva>”
 • 1. kefefejű 2009. december 08. 17:35
  „Ez mind nem is igaz, mert a narancsbohócok egytől-egyik rendes becsületes emberek. Csak a hazájuknak élnek, a trükkközésnek még az árnyékát is elutasítják. Minden fillérrel el tudnak számolni, soha nem tettek semmi törvénybe, vagy akár jó erkölcsbe ütközőt sem...
  Sőt, a labdazsonglőr, meg a szófosó hülyegyerek milliók példaképe...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb vendég a szálláshelyeken

Októberben is, ahogy az előző hónapokban (9), alacsonyabb volt a vendégforgalom a hazai kereskedelmi… Tovább olvasom