Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Nincs pénz

csanaki játszótérre

Mikor szándékoznak Győr-Ménfőcsanakon fa játszóteret építeni? Szinte már minden faluban van, a jelenlegi pedig elég lepusztult állapotban van. Szükség lenne egy bekerített játszótérre, addig is Győrbe kell bevinnem játszótérre a kisfiamat.

Szabó Jenő, a ménfőcsanaki részönkormányzat vezetője megkeresésünkre elmondta: a településrésznek nincs önálló kerete fejlesztésekre, de régóta szorgalmazza, hogy a tönkretett kastélykerti játszótér helyett újat építsenek, amire egy tavalyi lakossági fórumon ígéretet is kapott a kommunális szolgáltatótól. Szabó Sándor, a Komszol városüzemeltetési főmérnöke szerint konkrét ígéret nem hangzott el, már csak azért sem, mert az idén a tavalyinál jóval kisebb a vállalat játszóterek fenntartására fordítható kerete. Tavaly hetvenmillió forint jutott erre a célra, de ebből is csak felújításra és átalakításra futotta, új játszóterek építésére nem, idén pedig mindössze a balesetveszélyessé vált játékok, padok javítására van pénz. A főmérnöktől megtudtuk: egy új, átlagos játszótér kialakításának költsége körülbelül 8–10 millió forint, amire idén biztosan nem lesz keret.
Ami a játszóterek állapotát illeti, sajnos Győr egyébként sem áll túl jól: a város 179 létesítménye közül mindössze hat felel meg teljes egészében az európai uniós szabványoknak. Az átalakításra nincs túl sok idő, az önkormányzatok 2008 végéig kaptak haladékot az uniós előírások szerinti átalakításra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulás a határsávon belül

Fél évszázaddal ezelőtt az alsó tagozatosok délelőtt, a felsősök pedig délután tanultak… Tovább olvasom