Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Nemzetközi turisztikai díj a megyeszékhelynek

Nemzetközi turisztikai díjat kapott Győr, elismerést a Virágos Európáért díjkiosztó rendezvénysorozatért, az önkormányzat pedig azok munkáját köszönte meg, akik részt vettek az Európa Kulturális Fővárosa pályázat kidolgozásában.
Tegnap délelőtt a győri városházán ünnepélyesen köszönték meg azok munkáját, akik a legaktívabban vettek részt az Európa Kulturális Fővárosa pályázat előkészítésében, kidolgozásában, megírásában. Balogh József polgármestertől harmincketten vehették át az elismerő oklevelet és a Bisinger-emlékérmet.

Díjak Splitből

A szokásos pénteki sajtótájékoztatón Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester bejelentette: Győr elnyerte a Turisztikai Újságírók Európai Szövetsége (FEST) díját a turizmus területén végzett kiemelkedő munkáért. Az elismerést Horvátországban, Splitben adták át. (A díjat 24 éve adják ki, 2001 óta az Interstas nemzetközi turisztikai vásáron és filmfesztiválon.) „Előzményként” a szervezet turisztikai újságírói inkognitóban Győrben jártak, s a tapasztalat alapján érdemesítették megyeszékhelyünket a díjra.
Ugyancsak e fesztiválon a zsűri különdíját kapta a győri Revita Televízió a várost bemutató, 11 perces, European Towns in

Bloom című filmjéért. Az idei turisztikai filmfesztiválra 25 országból összesen 167 filmet neveztek.

Tizenöt éve a legjobb

Csütörtökön más elismerésben is részesült Győr. Nagyatádon rendezték a Virágos Magyarországért mozgalom díjkiosztóját. A falvak kategóriájában idén Orfű, a városokéban pedig

Nagyatád nyert. A mozgalomban való részvételéért elismerésben részesült Németh Sándor, a győri polgármesteri hivatal címzetes főtanácsosa (a zsűrizésben végzett munkájáért) és a győri Bisinger-óvoda. A miniszterelnöktől elismerő oklevelet kapott maga a város is a Virágos Európáért verseny díjkiosztó rendezvénysorozatának megszervezéséért. Nemzetközi megítélés szerint ilyen színvonalas programsorozat még nem volt az utóbbi tizenöt évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyulevél: Geszti Eszti és a többiek

Ha ősz, akkor gesztenye, és az október nem múlhat el a süni formájú héj és a barna, gurulós gesztik… Tovább olvasom